Græskardeller med feta – vegetardeller med græskar. Disse lækre deller er lavet af hokkaidogræskar, feta, løg, rosmarin, æg og lidt mel. De smager virkelig skønt og er virkelig et godt bud på nogle lækre vegetarfrikadeller, som også fungerer rigtig godt i madpakken.
Græskardeller med feta
Græskar er ret sødt i sig selv og kræver derfor noget krydderi og salt. Når græskar kombineres med feta og fx rosmarin passer græskarets sødme perfekt til det salte feta og disse deller endte med at smage virkelig skønt. Herhjemme spiste vi dem som tilbehør til en salat og resten kom med på madpakken. De kan sagtens holde sig nogle dage i køleskabet, når de er stegt. De smager bedst, hvis de lige varmes op igen – men de kan sagtens spises kolde også.
Opskriften rækker til ca. 10 stk. Hvis du ikke kan skaffe hokkaidogræskar, så prøv med butternutsquash. Hvis du vil prøve andre opskrifter på vegetardeller, så har jeg også disse lækre squashdeller: Squashfrikadeller – vegetardeller med squash og parmesan.
Men nu til opskriften på vegetarfrikadeller med græskar:
Græskardeller med feta – vegetardeller med græskar
Ingredienser
- 300 g græskar (fx hokkaido)
- 1 stk. løg, finthakket
- 2 stk. æg
- 4 spsk. mek (hvedemel eller en anden type fin mel)
- salt og peber
- 1 tsk. tørret rosmarin
- 3 spsk. feta / salatost
- olie til stegning
Sådan gør du
- Skræl græskar med en kniv. Riv det groft på et rivejern og kom det i en skål.
- Tilsæt finthakket løg, æg, mel, salt, peber og rosmarin. Rør det godt rundt.
- Skær feta i mindre stykker og vend det i.Kom olie på en pande.
- Placer dellerne med en ske (de skal ikke formes).
- Steges til de er gyldne på begge sider. Velbekomme.
Opskriften på dressingen/dippen på billedet er denne opskrift: Nem dressing med paprika, ketchup og hvidløg
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.
5 Kommentarer
Finde dejlige opskrifter♂️
Tusind tak :)
Virkelig gode! Og perfekte med feta og rosmarin – slet ikke for søde. De skal helt sikkert laves snart igen
Tusind tak :-) Dejligt at du kunne lide dem.
kan man undlade feta?