Græskardeller med feta – vegetardeller med græskar

af Stinna
Græskardeller med feta - vegetardeller med græskar

Græskardeller med feta – vegetardeller med græskar. Disse lækre deller er lavet af hokkaidogræskar, feta, løg, rosmarin, æg og lidt mel. De smager virkelig skønt og er virkelig et godt bud på nogle lækre vegetarfrikadeller, som også fungerer rigtig godt i madpakken.

Græskar er ret sødt i sig selv og kræver derfor noget krydderi og salt. Når græskar kombineres med feta og fx rosmarin passer græskarets sødme perfekt til det salte feta og disse deller endte med at smage virkelig skønt. Herhjemme spiste vi dem som tilbehør til en salat og resten kom med på madpakken.

Læs også: opskriften på dressingen/dippen er lige her. 

Græskardeller med feta - vegetardeller med græskar

Opskriften rækker til ca. 10 stk. Hvis du ikke kan skaffe hokkaidogræskar, så prøv med butternutsquash. Hvis du vil prøve andre opskrifter på vegetardeller, så har jeg også disse lækre squashdeller: Squashfrikadeller – vegetardeller med squash og parmesan.

Græskardeller med feta – vegetardeller med græskar ( 10 STK.)

  • 300g græskar (fx hokkaido)
  • 1 løg, finthakket
  • 2 æg
  • 4 spsk. mel (hvedemel eller en anden type fin mel)
  • salt
  • peber
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • 3 spsk. feta / salatost
  • olie til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Skræl græskar med en kniv. Riv det groft på et rivejern og kom det i en skål.
  2. Tilsæt finthakket løg, æg, mel, salt, peber og rosmarin. Rør det godt rundt.
  3. Skær feta i mindre stykker og vend det i.
  4. Kom olie på en pande.
  5. Placer dellerne med en ske (de skal ikke formes).
  6. Steges til de er gyldne på begge sider.
  7. Velbekomme.

Græskardeller med feta - vegetardeller med græskar

Print Friendly, PDF & Email
2 Kommentarer

2 Kommentarer

Inga Winther 18. september 2018 - 20:30

Finde dejlige opskrifter‍♂️

Reply
Stinna 24. september 2018 - 20:04

Tusind tak :)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.