Pasta med græskarsauce og stegte svampe

af Stinna
Pasta med græskarsauce og stegte svampe

Pasta med græskarsauce og stegte svampe. Den mest cremede og lækre pastaret med græskar-fløde sauce, stegte svampe, salvie og parmesanost. Denne ret lavede jeg i sidste uge, da jeg var i sommerhus med nogle søde mennesker. Vi endte med at lave denne ret to gange mens vi var i sommerhus og jeg har planer om, snarest at lave den igen.

Pasta med græskar

Pastaretten med græskarsauce er en tung og fyldig ret. Den er fyldt med smag og passer perfekt til efteråret. Vi lavede den med frisk pasta og champignon. Retten er virkelig cremet, snasket og lækker på den helt ægte comfort-food måde. Vi drak hvidvin til retten – men ellers kan du servere lige hvad du ønsker til.

Men nu til opskriften på pasta med græskarsauce og stegte svampe:

Pasta med græskarsauce og stegte svampe

Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna
3.50 fra 2 stemmer

Ingredienser

Græskarsauce

  • 1 stk. hokkaidogræskar (lille/medium)
  • 0,5-0,7 l fløde (halvdelen kan sagtens skiftes ud med mælk) (mængden afhænger af, hvor stort dit græskar er)
  • salt og peber

Stegte svampe

  • 400 g svampe (jeg bruger hvide champignions)
  • 2 spsk. smør
  • 1 stk. stort rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. soyasauce
  • 1 lille håndfuld frisk salvie

Tilbehør

  • 2 pakker frisk pasta (gerne fuldkorn)
  • revet parmesanost
  • salvieblade

Sådan gør du

Græskarsauce

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask græskar grundigt. Det skal ikke skrælles, hvis du køber et økologisk græskar.
  • Halvver græskar og fjern kernerne. Skær græskar i mindre stykker og kom det på en bageoplade beklædt med bagepapir. Bages til det er mørt.
  • Når græskar er mørt blendes det med fløde, salt og peber. Kom det i en dyb pande eller gryde.

Stegte svampe og løg

  • Imens skæres svampe og løg i skiver. Kom smør på en pande og tilsæt svampe og løg. Hak hvidløg fint og tilsæt det til panden.
  • Tilsæt soyasauce og lad det stege, til svampene og løg er blevet godt stegt og gyldent.
  • Tilsæt finthakket salvie.

Servering

  • Når græskarsaucen er færdig, koges pasta i letsaltet vand. Når pasta er færdigkogt, vendes det i panden med græskarsauce. Vend det godt rundt.
  • Server pasta med stegte svampe, revet parmesan og salvie. Velbekomme.

Noter

Tilsæt lidt mere væske, fx mælk, hvis saucen er for tyk.

Hvis du leder efter andre pastaretter, så er disse måske også noget for dig:

Pasta med græskarsauce og stegte svampe

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

12 Kommentarer

Siff 4. oktober 2019 - 10:29

Det ser så lækkert ud, det må prøves i weekenden :)

Reply
Stinna 5. oktober 2019 - 08:43

Mange tak :-) Jeg håber at du kan lide det.

Reply
Pernille 23. oktober 2019 - 15:55

3 stars
Hej Stinna
Vil bare forslå du skriver vægt på dit hokkaido – jeg har nu snart brugt 0,5 liter mælk udover fløden, bare for at få noget der ligner en sovs :) Har indset jeg må tage noget af portionen fra og så blende videre, for at det ikke bare er en mos :)
Mvh Pernille

Reply
Stinna 24. oktober 2019 - 10:16

Hej Pernille, tak for kommentar :-) Det vil jeg da gøre. Det har passet de gange jeg har lavet retten, men måske der kan være stor forskel på Hokkaido :-) Jeg vejer det når jeg laver det næste gang.

Reply
Emma 2. november 2019 - 14:35

Hej vil bare høre om man kan bruge andre typer græskar end hokkaido? :-)
Mvh Emma

Reply
Stinna 3. november 2019 - 19:31

Hej, jeg tror godt at du kan bruge butternut-squash. Men jeg har ikke forsøgt :-)

Reply
Emilie 12. oktober 2020 - 22:19

Lyder simpelthen så lækkert! Kan man mon nøjes med at mose græskar efter bagning? Jeg ejer nemlig desværre ikke nogen form for blender.. TAK for fantastiske opskrifter!

Reply
Stinna 13. oktober 2020 - 16:51

Mange tak :-) Desværre tror jeg ikke, at saucen kan blive ligeså cremet.

Reply
Sofie 13. oktober 2020 - 10:50

Kan saucen fryses ned?

Reply
Stinna 13. oktober 2020 - 16:51

Det har jeg desværre ikke forsøgt :-)

Reply
Athena 18. februar 2022 - 15:58

Hvad er nærinsforholdne (nutrional facts’). Fedt, protein, carbs mm?

Reply
Stinna 20. februar 2022 - 10:44

Hej, jeg udregner aldrig næringsforhold på mine opskrifter :-)

Reply
3.50 from 2 votes (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.