Spaghetti i cashewnødde-sauce med svampe

af Stinna

Spaghetti i cashewnødde-sauce med svampe. Den mest cremede og lækre sauce, lavet helt uden fløde. Retten her lavede min kammerat og jeg sammen i går – og den endte med at være et hit! Faktisk vil jeg sige, at det er noget af det lækreste jeg har spist længe. Derfor har jeg lavede retten igen i dag, hvor den smagte mindst ligeså godt.

Spaghetti i cashewnødde-sauce

Saucen her består af cashewnødder (usaltede) der er overhældt med kogende vand. Her står de mens løg, hvidløg og svampe gøres klar. Så blendes cashewnødderne med vand, citron og salt. Saucen hældes over svampene på panden og giver den mest cremede og lækre sauce, jeg længe har spist. Både min kæreste og kammerat (som ikke er vegetarer) spiste retten med stort velbehag. Jeg havde frygtet at cashrenødderne gjorde retten grynet, men de var slet ikke tilfældet.

Jeg har forsøgt at lave opskriften hvor cashewnødderne er i blød i varmt vand i 10 minutter og i 3 timer. Begge dele er virkelig lækkert, men saucen bliver lidt mere cremet ved den længere iblødsætning. Brug en god blender når du blender cashewnødde-fløden, så bliver den mest cremet.

Opskriften på cashewnødde-sauce med svampe får I lige her:

Spaghetti i cashewnødde-sauce med svampe
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
 
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegansk, Vegetarisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
Ingredienser
Cashewnødde-fløde
  • 70 g cashewnødder (rå, usaltede)
  • 2 dl vand
  • saft af 1/2 citron
  • 1 drys salt
Svampesauce
  • olivenolie til stegning
  • 1/2 bakke champignon
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 tsk. paprika
  • salt og peber
Pasta
  • 1 pakke frisk pasta
Sådan gør du
Cashewnødde-fløde
  1. Kom cashewnødder i en skål. Overhæld dem med kogende vand. Lad dem gerne stå i et par timer – men ellers er det ok, at de bare står i 10 minutter. Den længere tid gør blot saucen mere cremet.

  2. Når cashewnødderne har været i blød i det varme vand i minimum 10 minutter, hældes vandet fra. Kom cashewnødder, 2 dl vand, citronsaft og salt i en blender. Blend det hele godt sammen, til massen er ensartet. Det bliver ret tyndt.

Svampesauce
  1. Hak løg groft. Riv hvidløg. Kom begge dele på en varm pande med olie.

  2. Skær champignion i tynde skiver og tilsæt til panden.

  3. Tilsæt soyasauce, paprika og peber. Lad det stege, til svampene har fået farve.

  4. Hæld cashewnødde-fløden over i panden og rør det godt rundt.

  5. Kog pasta som anvist på pakken.

  6. Når pasta er færdigkogt, hældes det over i panden. Hvis saucen er for tyk, tilsættes en smule af pastavandet.

  7. Smag til med salt.

  8. Velbekomme.

Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.