Spaghetti i cashewnødde-sauce med svampe

af Stinna
Spaghetti i cashewnødde-sauce med svampe

Spaghetti i cashewnødde-sauce med svampe. Den mest cremede og lækre sauce, lavet helt uden fløde. Retten her lavede min kammerat og jeg sammen i går – og den endte med at være et hit! Faktisk vil jeg sige, at det er noget af det lækreste jeg har spist længe. Derfor har jeg lavede retten igen i dag, hvor den smagte mindst ligeså godt.

Spaghetti i cashewnødde-sauce

Saucen her består af cashewnødder (usaltede) der er overhældt med kogende vand. Her står de mens løg, hvidløg og svampe gøres klar. Så blendes cashewnødderne med vand, citron og salt. Saucen hældes over svampene på panden og giver den mest cremede og lækre sauce, jeg længe har spist. Både min kæreste og kammerat (som ikke er vegetarer) spiste retten med stort velbehag. Jeg havde frygtet at cashrenødderne gjorde retten grynet, men de var slet ikke tilfældet.

Jeg har forsøgt at lave opskriften hvor cashewnødderne er i blød i varmt vand i 10 minutter og i 3 timer. Begge dele er virkelig lækkert, men saucen bliver lidt mere cremet ved den længere iblødsætning. Brug en god blender når du blender cashewnødde-fløden, så bliver den mest cremet.

Opskriften på cashewnødde-sauce med svampe får I lige her:

Spaghetti i cashewnødde-sauce med svampe
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
 
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegansk, Vegetarisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
Ingredienser
Cashewnødde-fløde
  • 70 g cashewnødder (rå, usaltede)
  • 2 dl vand
  • saft af 1/2 citron
  • 1 drys salt
Svampesauce
  • olivenolie til stegning
  • 1/2 bakke champignon
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 tsk. paprika
  • salt og peber
Pasta
  • 1 pakke frisk pasta
Sådan gør du
Cashewnødde-fløde
  1. Kom cashewnødder i en skål. Overhæld dem med kogende vand. Lad dem gerne stå i et par timer – men ellers er det ok, at de bare står i 10 minutter. Den længere tid gør blot saucen mere cremet.

  2. Når cashewnødderne har været i blød i det varme vand i minimum 10 minutter, hældes vandet fra. Kom cashewnødder, 2 dl vand, citronsaft og salt i en blender. Blend det hele godt sammen, til massen er ensartet. Det bliver ret tyndt.

Svampesauce
  1. Hak løg groft. Riv hvidløg. Kom begge dele på en varm pande med olie.

  2. Skær champignion i tynde skiver og tilsæt til panden.

  3. Tilsæt soyasauce, paprika og peber. Lad det stege, til svampene har fået farve.

  4. Hæld cashewnødde-fløden over i panden og rør det godt rundt.

  5. Kog pasta som anvist på pakken.

  6. Når pasta er færdigkogt, hældes det over i panden. Hvis saucen er for tyk, tilsættes en smule af pastavandet.

  7. Smag til med salt.

  8. Velbekomme.

Hvis du er vild med cremede pastaretter, så er denne måske også noget for dig:

Spaghetti i cashewnødde-sauce med svampe

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

Print Friendly, PDF & Email
4 Kommentarer

4 Kommentarer

Rikke 11. august 2019 - 19:20

Hej,
Retten ser mega godt ud, jeg elsker især svampe :). Jeg har dog kun en stavblender, tror du at den kan bruges i stedet for en rigtig blender?
Venlig hilsen Rikke

Reply
Stinna 12. august 2019 - 10:40

Hej Rikke. Tak skal du have :-) Det kommer nok an på, hvor god din stavblender er. Jeg ville forsøge, men sørg for at have cashewnødderne i blød i et par timer.

Reply
Freja 20. august 2019 - 07:42

Hvis man ikke er så vild med paprika – har du så en ide til et krydderi man kunne bruge som alternativ?:)

Reply
Stinna 21. august 2019 - 13:57

Hej Freja. Måske du bare kan undlade det :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.