Spaghetti i blomkåls-tomatsauce. Kender I det, at man får købt et blomkål og så slet ikke ved, hvad man skal bruge det til? Sådan havde jeg det forleden. Jeg kunne selvfølgelig lave en skøn blomkålssalat, men fordi det regnede og blæste udenfor, så havde jeg mere lyst til noget varmt og endte med at lave blomkåls-tomatsauce.
Mit køkkenskab var ikke fyldt med spændende ingredienser, men jeg skulle altså have brugt det her blomkål – for jeg nægter simpelthen at smide mad ud. Derfor kom jeg lidt løg, hvidløg, tomatpuré, godt med krydderier og blomkål i en gryde og lod det koge 15 minutter. Derefter tilsatte jeg kokosmælk og blendede det – så havde jeg en skøn tomatsauce, som jeg spiste ovenpå bønnepasta. Bønnepasta er pasta/spaghetti lavet af (oftest) soyabønner og mætter helt vildt. Man kan også sagtens bruge almindeligt fuldkorns spaghetti.
Nu til opskriften. Jeg har valgt at lave opskriften lidt basis, så man selv kan tilsætte flere krydderier. Hvis du ønsker en mere krydret variant, så skruer du bare op for alle krydderierne og tilsætter evt. lidt tørret oregano. Du kan evt. drysse med parmesanost, for at gøre smagen lidt ekstra cremet. Portionen er stor. Jeg tror der er til 4 personer og evt en rest til fryseren – men det har vel aldrig været en dårlig ting!
Spaghetti med blomkåls-tomatsauce
Ingredienser
- 1/2 stk. blomkål ikke alt for stort
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk. tomatpuré
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 2 dl soltørrede tomater de hakkede i olie
- 1 håndfuld frisk basilikum/ oregano
- evt. lidt tørret oregano!
- 1/2 dåse kokosmælk - for at gøre saucen cremet. Her kan der sagtens bruges fløde eller soyafløde hvis du ikke er vild med kokosmælk.
- Salt
- Peber
- olie til stegning
- Bønnepasta til servering
Sådan gør du
- Hak løg, hvidløg og soltørrede tomater.
- Steg det i en gryde i olie, bare ét minuts tid.
- Skær blomkål i stykker og kom det i gryden. Alt skal blendes, så det behøver ikke være små stykker.
- Nu tilsættes tomatpuré og dåsen med hakkede tomater.
- Tilsæt salt og peber.
- Lad det hele koge, til blomkål er helt mørt.
- Kom kokosmælk i og blend det hele. Jo mere det blendes, jo finere bliver saucen.
- Smag til med salt og peber.
- Serveres med spaghetti. Drys evt. med parmesan.
- Velbekomme!
9 Kommentarer
Det skal jeg helt sikkert have afprøvet – det lyder helt vildt lækkert :D
Mange tak – jeg håber du kan lide opskriften! :-)
Jeg så den din fine opskrift her lige inden jeg skulle handle til aftensmad i går, helt perfekt timing når man var helt idéforladt :) Og er du VIMMER det smagte godt! Jeg er så dårlig til at lave kødsauce haha, men denne her blomkålsudgave var så nem og SÅ god, så tusind tak for en lækker opskrift :)
Sikke en skøn kommentar – mange tak! Jeg bliver så glad, når mine opskrifter også falder i andres smag :-) Tak!
Ser så lækkert ud! Tænker du man kunne erstatte blomkålen med røde linser (og evt putte dem i når det var blendet)??
Mvh Anja
Jeg ved ikke om man kan erstatte lige over – røde linser vil ihvertfald kræve noget mere væske :-) Har ikke forsøgt dog.
En fantastisk opskrift – tak for den.
Jeg bruger en del mere blomkål, næsten et helt, med fint resultat.
Jeg laver altid en kæmpe portion og fryser resterne – den holder sig fint.
Hvor er det dejligt at høre, mange tak :-)
Hvad er næringsindhold på denne opskrift? Fedt, Protein, Fibre osv.