Spicy thai gulerodssuppe

af Stinna
Spicy thai gulerodssuppe

Spicy thai gulerodssuppe. Denne suppe er en krydret variant af den almindelige gulerodssuppe, den indeholder både hvidløg, karrypasta og kokosmælk – og så er den toppet med saltede peanuts og koriander.

Asiatisk gulerodssuppe med ingefær

Denne asiatiske gulerodssuppe er lavet med asiatiske krydderier og kokosmælk. Jeg har derfor valgt at kalde den for en asiatisk gulerodssuppe. Jeg kom hjem fra ferie i søndags og hold da op, der er blevet koldt. Jeg planlægger derfor selv at aftensmaden de næste dage skal indeholde varmende retter og gerne denne suppe.

Spicy thai gulerodssuppe

Denne spicy thai gulerodssuppe har jeg valgt at blende, men kan også spises uden at blende den. Lav gerne en stor portion, den er nemlig også god dagen efter. Hvis du ikke er til kokosmælk, så prøv den eventuelt med fløde eller med hjemmetlavet cashewnødde-fløde. 

Forslag til fyld: For mere fyld i suppe, kan der sagtens tilføjes nudler, ris eller måske lidt kikærter. Opskriften rækker til 3-4 personer. 

Men nu til opskriften på spicy thai gulerodssuppe. 

Spicy thai gulerodssuppe
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
20 min
 
Ret: Aftensmad, Suppe
Køkken: Asiatisk, Vegetarisk
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
  • 2 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • 2-3 tsk. rød karrypasta eller grøn karrypasta
  • 3 cm frisk ingefær
  • 1 lille rod frisk gurkemeje (kan undlades)
  • 500 g gulerødder
  • 3 dl vand
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 tsk. agavesirup, sukker eller andet sødt
  • salt
  • 1 stk. lime, saft herfra
  • 1 tsk. soyasauce
Topping
  • saltede peanuts
  • lidt rød chili
  • friske koriander
Sådan gør du
  1. Kom lidt olie i en gryde.

  2. Start med at hakke løg og hvidløg. Tilsæt det til gryden og lad det stege lidt.

  3. Tilsæt karrypasta, finthakket ingefær, finthakket gurkemeje og hakkede gulerødder. Det behøves ikke at hakkes for fint, da suppen skal blendes.

  4. Tilsæt vand og kokosmælk. Lad suppen koge, til gulerødderne er møre.

  5. Blend suppen og tilsæt agavesirup, salt, limesaft og soyasauce.

  6. Smag suppen til med salt og limesaft. Velbekomme.

Hvis du også er vild med suppe, så er disse opskrifter måske også noget for dig:

 

Spicy thai gulerodssuppe

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

Print Friendly, PDF & Email
4 Kommentarer

4 Kommentarer

Simone 27. februar 2018 - 12:51

Det ser super lækkert ud! Det kan godt være at det er et dumt spørgsmål men hvad er forskellen på rød og grøn karrypasta? Altså ud over farven :-)

Reply
Stinna 28. februar 2018 - 08:51

Der er forskel på de ingredienser der er i, men i denne suppe kan begge slags bruges :-)

Reply
Christel 27. februar 2018 - 13:11

Virkelig smukke billeder Stinna!

Reply
Stinna 1. marts 2018 - 08:39

Mange mange tak :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.