Skøn falafelsalat med avocado-tahin dressing. Dette var min frokost i sidste uge, hvor jeg havde lyst til en god salat til frokost. Salaten her består af grøn salat, tomater, rødløg, bredbladet persille, skønne falafler og en virkelig lækker dressing, som er lavet af avocado og tahin. Salaten blev virkelig god og samtidig utrolig nem – især hvis man køber sine falafler, som jeg gjorde.
Falafelsalat
Selvom jeg elsker at lave mad fra bunden, så har jeg også dage hvor det gerne må gå lidt ekstra stærkt. Derfor er falafler én af de ting, som vi herhjemme altid sørger for at have i fryseren – på den måde er der altid lige til en nem salat eller tilbehør til aftensmaden. Hvis man derimod har god tid, kan jeg anbefale at lave falaflerne selv. Jeg har flere varianter herinde, nogle af dem er: Falafler med søde kartofler og Ovnbagte grønne falafler.
Jeg har skrevet at salaten på billedet er til 2 personer. Men jeg spiste faktisk det hele selv, da jeg var virkelig sulten. Så hvis I er 2 personer, så tilsæt lidt ekstra falafler – så burde der være frokost til 2.
Falafelsalat med avocado-tahin dressing
Ingredienser
- 1 håndfuld salat jeg brugte feldsalat
- 1 stk. rødløg
- 4 stk. cherrytomater
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 lille klump fetaost / salatost
- 4-8 stk. falafler færdigkøbte eller disse hjemmelavede
- avocado-tahin dressing
- 1 avocado
- 2 spsk. tahin sesampasta, kan købes i de fleste supermarkder. Jeg bruger en lys variant
- 2 spsk. citronsaft
- 1 fed hvidløg
- salt
- 3 spsk. vand
- 1 lille håndfuld bredbladet persille
Sådan gør du
- Hvis du laver hjemmelavede falafler, så start med disse. Ellers starter du med at smide de færdiglavede falafler i ovnen.
- Imens falaflerne bliver færdige, laves dressingen. Alle ingredienserne til dressingen kommes i en minihakker og blendes til en fin konsistens. Alternativt kan du mose avocadoen og røre den sammen med resten af ingredienserne. Smages til med salt.
- Nu skal selve salaten laves.
- Vask salaten godt og kom det i en skål.
- Skær rødløg i tynde ringe og halvver cherrytomaterne.
- Hak persillen groft.
- Fetaen smuldres og kommes sammen med de andre ingredienser.
- Du kan enten vende det hele sammen med dressingen eller anrette det som jeg har gjort.
- Serveres med lune falafler.
- Velbekomme!
2 Kommentarer
Så fine billeder ⭐️
Tusind tak, søde dig!