Cashewnødde fløde

af Stinna
Cashewnødde fløde

Cashewnødde fløde. Fløde lavet af cashewnødder er en ny opskrift som er flyttet ind i mit køkken. Jeg afprøvede første gang opskriften da jeg skulle lave denne veganske spaghettiret med cashewnødde-sauce og svampe. Siden har jeg lavet opskriften flere gange og jeg har planer om, at bruge denne fløde til endnu flere retter.

Cashewnødde fløde

Denne ‘fløde’ er lavet af usaltede cashewnødder der har stået i blød kort tid og derefter blendet med vand, citron og lidt salt. Resultatet bliver så cremet og lækkert – og så er det en perfekt erstatning for fløde. Nu spiser jeg dog også almindelig fløde, men jeg synes at det er genialt at kunne lave en cremet pastaret med cashewnødder.

Normalt er cashewnødder ret dyre. Men de kan findes billigere på nettet – jeg købte en stor portion hjem.

Opskriften rækker til ét glas. Jo mindre vand du vælger at tilsætte, jo tykkere fløde får du. Jeg kan bedst lide at blende denne portion – det giver en cremet fløde, der ikke er for tynd. Derudover har jeg både erfaring med at lade cashewnødderne stå i blød i varmt vand i 10 minutter og i koldt vand i 1-2 timer. Iblødsætningen i det kolde vand giver det mest cremede resultat – men det andet kan også fungere. Derudover skal du bruge en god blender.

Cashewnødde fløde
Ret: Aftensmad
Antal: 1 glas
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk1
Ingredienser
  • 70 g usaltede cashewnødder
  • vand til iblødsætning
  • 2 dl vand
  • 1 tsk. citronsaft
  • salt
Sådan gør du
  1. Sæt cashewnødderne i blød i vand. Hvis du bruger varmt vand, så lad dem stå i blød i 10 minutter. I koldt vand skal de gerne stå 1-2 timer (eller mere).

  2. Hæld vandet fra når cashewnødderne er bløde.

  3. Kom cashewnødder, 2 dl koldt vand, salt og citron i en blender. Blend på højeste funktion til cashewnødderne er blendet til en cremet fløde.

  4. Hæld cashewnødde-fløden på glas. Kan holde sig et par dage i køleskab.

Jeg tror at jeg læste om det første gang hos dygtige Sneglcille – hvor hun delte en opskrift på pasta med cashewnødder.

Hvis du også er helt vild med cashewnødder, så er disse opskrifter måske også noget for dig:

Cashewnødde fløde
Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.