Mulligatawny – vegetarisk indisk suppe

af Stinna


Mulligatawny - vegetarisk indisk suppe

Mulligatawny – vegetarisk indisk suppe. Da jeg for nogle uger siden var ude hos min far, stod dagen på madlavning. Vi ville gerne prøve nogle nye indiske retter og denne suppe var én af dem.

Vegetarisk mulligatawny

Jeg har længe gerne ville prøve denne slags suppe, for selvom jeg ikke aner hvordan navnet udtales, så lyder den virkelig lækker. Efter en søgning på en masse forskellige hjemmesider og blogs med indiske opskrifter, besluttede vi os for at prøve at lave vores egen. Vi serverede suppen med naanbrød til. Vi valgte at lave en vegetarisk version. Eller egentligt er den faktisk vegansk.

Mulligatawny - vegetarisk indisk suppe

Suppen er fyldt med lækre krydderier, som alle sammen bidrager til, at suppen er fyldt med smag og virkelig smager godt. Min far var helt vild med suppen.

Lad jer ikke skræmme over alle krydderierne. Når først de er købt ind, så har man til mange gange – og lad jer heller ikke skræmme af bladselleri. Jeg bryder mig virkelig ikke om den grøntsag, men heri gav det en skøn smag.

Nu til opskriften på vegetarisk mulligatawny

Mulligatawny - indisk vegetarisk suppe
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
 
Ret: Aftensmad, Suppe
Køkken: Indisk, Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
  • olie til stegning
  • 2 stk. løg
  • 5 fed hvidløg
  • 2x2 cm frisk ingefær
  • 1,5 spsk. garam masala (indisk blandingskrydderi)
  • 1,5 tsk. koriander, stødt
  • 1 tsk. gurkemeje, stødt
  • 1 tsk. kanel
  • 1 knivspids nelliker, stødt
  • 2 stk. lauerbærblade
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 stk. æble i tern
  • 7 dl vand
  • 1 stk. grøntsagsbouillion-terning
  • 150 g røde linser
  • 1 dåse kokosmælk
  • limesaft
  • salt
Sådan gør du
  1. Kom olie i en gryde.

  2. Skræl ingefæren.

  3. Hak løg, hvidløg og ingefær, og tilsæt det til gryden.

  4. Tilsæt nu garam masala, koriander, gurkemeje, kanel og nelliker.

  5. Lad det stege lidt, imens resten gøres klar.Snit bladselleri i skiver og skær æblet i tern. Tilsæt det til gryden.

  6. Tilsæt van, bouillon, linser og kokosmælk.

  7. Lad suppen koge indtil linserne er blevet møre.

  8. Smages til med limesaft og salt.

  9. Serveres med friske koriander, æbletern og naanbrød. Velbekomme!

Hvis du også, som jeg, er helt vild med indisk mad, så er disse opskrifter måske også noget for dig:

Mulligatawny - vegansk indisk suppe

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.