Vegetarisk indisk curry – med kartofler og kokosmælk

af Stinna

Vegetarisk indisk curry

Vegetarisk indisk curry – serveret med brune ris og hjemmelavet groft naanbrød. Som I måske har opdaget, så er jeg ret vild med indisk mad for tiden. Faktisk laver jeg det flere gange om ugen og min kæreste har allerede spurgt, om vi ikke snart har spist nok indisk mad. Det har vi ikke, for jeg synes simpelthen at det indiske køkken har de mest fantastiske krydderisammensætninger og jeg elsker at eksperimentere med de anderledes smage.

Vegetarisk indisk curry

For eksempel er der i denne curry både kanel, spidskommen og koriander. Det lyder en smule sært, men når det laves i en ret som denne, så giver det bare en skøn smag sammen med de andre krydderier og det smager ikke som en underlig type kage.Normalt ville jeg servere denne ret med creme fraiche eller en raita-dressing. Den får I opskriften på inden længe, da jeg lavede en ude hos min far i sidste weekend, som virkelig blev god! I må dog nøjes med den vegetariske indiske curry i dag og måske bage de lynhurtige og nemme naanbrød til.

 

Vegetarisk indisk curry

Retten her minder en smule om den ret jeg lavede i sidste uge, nemlig Rajma- vegansk indisk ret med kidneybønner og garam masala. Denne vegetarisk indisk curry er dog lidt mere mild og cremet i smagen, da der er tilsat kokosmælk og kartofler. Derudover er den lidt mere flydende, da der er mere sauce i denne ret. Spis den med ris til, det smager skønt!

Retten her har jeg angivet til fire personer, hvis der spises ris og evt. naanbrød til. 

Vegetarisk indisk curry

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 400 g kartofler ukogte
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • olie til stegning
  • 1,5 spsk. garam masala
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. stødt kardemomme
  • 1 knivspids nelliker
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 stor dåse kokosmælk
  • 2 dl vand muligvis mere
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 dl røde linser
  • salt

Serveres med

  • Brune ris til 4 personer
  • Naanbrød
  • friske koriander til topping

Sådan gør du

  • Vask kartofler og skær dem i halve.
  • Kog dem i letsaltet vand i 10 minutter. Imens startes der på curryen.
  • Hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugt i tern.
  • Kom olie på en dyb pande (eller gryde) og tilsæt løg, hvidløg og alle krydderierne.
  • Lad det stege, til løgene er blevet lidt møre.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Tilsæt dem på panden.
  • Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk, vand, kidneybønner og røde linser.
  • Lad retten koge, til kartofler og røde linser er kogt færdige.
  • Der skal muligvis tilsættes mere vand, da både kartofler og linser suger en del væske.
  • Lad det simre på komfuret, mens der koges ris.
  • Smag retten til med salt.
  • Serveres i en skål med brune ris, naanbrød og lidt friske koriander på toppen.
  • Velbekomme!

Noter

Retten kan med fordel laves dagen i forvejen.

 

Vegetarisk indisk curry Vegetarisk indisk curry

 

Hvis du også er vild med indisk mad, så prøv også denne:

Aloo gobi – skøn indisk vegetarret med kartofler og blomkål.

 

Følg ogå gerne med på min instagram.

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

13 Kommentarer

Linea 27. februar 2017 - 19:52

Virkelig lækker ret!
Jeg tilføjede lidt kylling sammen med løg og krydderier og en smule chiliflager, det blev super godt. ☺️

Reply
Stinna 28. februar 2017 - 09:19

Ej hvor skønt! Dejligt at du kunne lide den :-)

Reply
Lotte Madsen 8. marts 2017 - 15:36

Hvornår skal peberfrugterne i?

Reply
Lotte Madsen 8. marts 2017 - 15:39

Hejsa.
Hvornår skal peberfrugten i?

Reply
Stinna 8. marts 2017 - 15:47

Bare sammen med kartoflerne :-)

Reply
Gabriella 5. august 2018 - 17:01

Succes!!!! Er netop blevet færdig med retten og den smager mums. Jeg er ikke stærk i madlavning, så at følge dine overkommelige opskrifter, hjælper mig til at spise nærringsrigt mad som samtidig er LÆKKERT. – Uden at køre træt og ende med junkfood. Det hjælper mig virkelig til at holde en god livsstil. Glæder mig til at prøve endnu én af dine retter af. Tak for dig, din passion og kreativitet. – og for at give det videre. Du gør en stor forskel med denne her side. For mig og sikkert også en maaaasse andre :-)

Kh Gabriella

Reply
Stinna 6. august 2018 - 11:31

Sikke en skøn besked – tusind tusind tak :) Hvor er det dejligt at du kan bruge mine opskrifter – det gør mig virkelig glad :)

Reply
Betina Barbossa 26. januar 2020 - 22:11

Den her indiske curry er simpelthen gået hen og blevet min livret :o) Christ den smager altså bare mega godt! Jeg fyrer også allehånde i, det smager også herligt ;) Tak for livretten!
Kh. Fru Barbossa

Reply
Stinna 27. januar 2020 - 07:30

SÅ dejligt at høre, mange mange tak :-)

Reply
Christina 8. januar 2021 - 13:46

5 stars
Skøn ret, som vi ofte spiser herhjemme. Jeg tilføjer gerne lidt frisk spinat til sidst og kommer belugalinser eller mungbønner i, i stedet for kidneybønner :-)

Reply
Stinna 8. januar 2021 - 13:57

Tusind tak :-) og lækkert med dine tilføjelser, dem vil jeg da prøve :-)

Reply
Mie Madsen 18. november 2023 - 11:57

Retten er blevet en af familiefavoritterne herhjemme

Reply
Stinna 21. november 2023 - 11:09

Hvor dejligt, tak! :-)

Reply
5 from 1 vote

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.