Tomatsuppe med kokosmælk og røde linser

af Stinna
Tomatsuppe med kokosmælk og røde linser

Tomatsuppe med kokosmælk og røde linser. Når det er koldt uden for, elsker jeg at spise en portion varm suppe. Normalt er jeg mest til de lidt mere asiatiske supper, med en masse krydderier og kokosmælk. Men sidst fik jeg istedet lyst til en varm tomatsuppe med fyld af kartofler og gulerødder. Suppen her er virkelig nem, indeholder få ingredienser og er derfor en ægte hverdagsret.

Vegetarisk suppe med kokosmælk

Suppen er dejligt cremet på grund af kokosmælk og så mætter suppen lidt mere end normalt, fordi jeg har tilsat røde linser til suppen. Hvis du ikke er så meget til kokosmælk, så prøv med en kvart liter piskefløde – det vil også smage skønt til suppen. Denne vegetariske suppe har jeg valgt ikke at blende, men hvis du er mere til fintblendede supper, så kan den sagtens blendes. Jeg kan ofte godt lide, at der er lidt at ‘bide’ i. Herhjemme spiste vi suppen med grove boller til – nemlig disse nemme grovboller. 

Tomatsuppe med kokosmælk

Men nu vil opskriften på tomatsuppe med kokosmælk. Suppen herunder passer til 3-4 personer. Men lav gerne dobbeltportion, for suppen er endnu bedre dagen efter. Sådan er det ofte med suppe, de er endnu bedre dagen efter. Jeg har valgt at lave suppen helt enkel og hverdagsagtig, men tilsæt gerne fx oregano, timian eller paprika til suppen. På den måde kan den variereres på mange forskellige måder.

Tomatsuppe med kokosmælk og røde linser

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid45 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 0 personer
Forfatter: Stinna
3.25 fra 4 stemmer

Ingredienser

  • olivenolie
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 3 gulerødder
  • 3 kartofler
  • 1 tsk. sukker
  • salt
  • peber
  • 1 dåse kokosmælk
  • 200 g røde linser (røde splitlinser)

Sådan gør du

  • Start med at hakke løg og pres hvidløg.
  • Kom olie i en gryde.
  • Tilsæt løg og hvidløg og lad det stege lidt, til løget er blevet klart i farven.
  • Tilsæt dåsetomaterne og vand. 
  • Skræl nu gulerødder og kartofler. Skær dem derefter i mindre stykker og kom dem i gryden.
  • Tilsæt sukker, salt, peber, kokosmælk og de røde linser.
  • Lad suppen småkoge til linserne er møre. 
  • Smag suppen til med salt. Tilføj evt. lidt oregano eller andre krydderier. 
  • Velbekomme.

Noter

Suppen smager endnu bedre på andendagen.
Tomatsuppe med kokosmælk og røde linser

Hvis du også er helt vild med vegetariske supper, så prøv også denne: Vegetarisk minestronesuppe – krydret italiensk tomatsuppe med nudler.

Tomatsuppe med kokosmælk og røde linser

14 Kommentarer

kathrine johansen 23. december 2018 - 15:37

Har aldrig hørt om sådan en tomatsuppe som din her, den lyder virkelig lækker og skal helst sikkert prøves! <3

https://nouw.com/blogaboutkathrine

Reply
Stinna 30. december 2018 - 09:52

Tak :-) Jeg håber at du kan lide den.

Reply
Amanda 21. december 2022 - 08:17

Rigtig god suppe, jeg har lavet den 3 gange og blender den så den bliver lidt mere børnevenlig.
Elsker opskrifter hvor man kan få inkorporeret bælgfrugter, og her er denne en favorit.

Reply
Stinna 22. december 2022 - 20:35

Hvor dejligt at opskriften kan bruges, tak :-)

Reply
Henriette 5. december 2019 - 11:39

Sikke en lækker opskrift. Vil du mene, at man kan blende suppen?

Reply
Stinna 5. december 2019 - 11:54

Mange tak :-) Det tror jeg sagtens – men måske du skal tilsætte lidt mere væske.

Reply
Amor 17. april 2021 - 17:25

Hvor langt tid skal den koge ?

Reply
Stinna 18. april 2021 - 09:18

Cirka 30 minutter til linserne er møre :-)

Reply
Lise 12. januar 2020 - 08:13

5 stars
Rigtig lækker suppe, der også faldt i god jord hos min mand, og han skal ellers altid have sit kød ;)

Reply
Stinna 12. januar 2020 - 08:43

Hvor er det dejligt at høre, tusind tak :-)

Reply
Alexander 22. juni 2021 - 17:27

Jeg har haft god held med at lade den stå og koge lidt inden linser og kokosmælk kommer i, blende den også bagefter putte linser og kokosmælk i, og derefter koge linserne møre i suppen. Ellers rigtig god opskrift!

(der kommer selvfølgelig også dobbelt op på Hvidløg i, men det er jo smag og behag)

Reply
Stinna 25. juni 2021 - 10:40

Dejligt at opskriften kan bruges – og tak for dine tips :-)

Reply
Eva 13. januar 2023 - 17:42

Ved du om den kan fryses ned…….?

Reply
Stinna 17. januar 2023 - 19:26

Det har jeg desværre ikke forsøgt, men det tror jeg godt :-)

Reply
3.25 from 4 votes (3 ratings without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.