Vegetarisk minestronesuppe – krydret italiensk tomatsuppe med nudler

af Stinna

vegetarisk minestronesuppe

Vegetarisk minestronesuppe til en kold januardag. I Aarhus er det gråt vejr og jeg tænker, at en varmede suppe kan være en perfekt idé til aftensmaden. Dette er mit bud på den klassiske minestronesuppe, som er en krydret tomatsuppe med nudler. Jeg har valgt at lave min minestronesuppe med timian, basilikum og oregano, men det kan man selvfølgelig vælge som man har lyst.

Suppen serveres med nudler, eller suppehorn, og eventuelt et stykke brød til – fx disse: Rødbedeboller – grove boller med rødbede. 

vegetarisk minestronesuppe

Suppen er en vegetarisk minestronesuppe, eller faktisk er det en vegansk minestronesuppe, og der er tilsat lidt grønt, en masse smag og friske krydderurter. Suppen er ikke blendet, da jeg godt kan lide at der er lidt at bide i – men jeg mener heller ikke, at en klassisk minestronesuppe blendes – men du kan naturligvis gøre, lige som du ønsker.

Nu til opskriften på vegetarisk minestronesuppe.

Vegetarisk minestronesuppe
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • olie til stegning
  • 2 løg
  • 4 fed hviløg
  • 200g persillerod
  • 250g gulerødder
  • 3 spsk. tomatpure
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 spsk. frisk basilikum, hakket
  • 1 spsk. frisk oregano, hakket
  • 1 spsk. frisk timian, hakket
  • 5 dl vand (måske mere)
  • salt
  • peber
  • 150g suppehorn
Instructions
  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Kom olie i en gryde og tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt.
  3. Skær persillerod og gulerødder i mindre stykker. Suppe skal ikke blendes, så lav dem ikke for store.
  4. Tilsæt det til gryden.
  5. Tilsæt tomatpure, hakkede tomater, basilikum, oregano, timian og vand.
  6. Lad det nu koge 30 minutters tid (eller mindre).
  7. Når grøntsagerne er møre tilsættes pasta (suppehorn) og koges i suppe. Det kan være at suppen kræver mere vand, alt efter hvor tynd/tyk du vil have den.
  8. Smages til med salt og peber.
  9. Velbekomme.

vegetarisk minestronesuppe

Kig også gerne forbi min instagram, hvor du kan se flere madbilleder.

Print Friendly, PDF & Email
5 Kommentarer

5 Kommentarer

Christina 24. januar 2018 - 07:17

Hej Stinna,
Den lyder super laekker. Jeg har en masse tomater i fryseren. Hvor mange tror du ca. hvis jeg skulle bruge friske istedet for hakkede tomater?
Tak og hilsen
Christina

Reply
Stinna 24. januar 2018 - 09:27

Hej Christina, det ved jeg desværre ikke. Men det lyder lækkert! Prøv med 700-800g og tilsæt ekstra vand – og så mere tomat, hvis du synes :-)

Reply
Christina 24. januar 2018 - 19:53

det prøver jeg, jeg skal nok skrive hvordan det går ;)
Tak

Reply
Vegetarisk madplan uge 9 26. februar 2018 - 09:13

[…] minestronesuppe, som indeholder skønne krydderier og er perfekt til sådan en kold mandag. Få opskriften ved at klikke lige her.  […]

Reply
Tomatsuppe med kokosmælk og røde linser - Stinna 16. december 2018 - 12:29

[…] Hvis du også er helt vild med vegetariske supper, så prøv også denne: Vegetarisk minestronesuppe – krydret italiensk tomatsuppe med nudler. […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.