Vegetarisk minestronesuppe fyldt med smag og suppehorn. Denne opskrift på minestrone er vegetarisk, men er alligevel fyldt med smag.
Vegetarisk minestronesuppe
Dette er mit bud på den klassiske minestronesuppe, som er en krydret tomatsuppe med nudler. Min er blot en vegetariske udgave af den klassiske tomatsuppe. Jeg har valgt at lave min minestronesuppe med timian, basilikum og oregano, men det kan man selvfølgelig vælge som man har lyst. Min version er skønt krydret – så der er en masse smag i. Den passer perfekt til en kold vinteraften.
Suppen er en vegetarisk minestronesuppe, eller faktisk er det en vegansk minestronesuppe, og der er tilsat lidt grønt, en masse smag og friske krydderurter. Suppen er ikke blendet, da jeg godt kan lide at der er lidt at bide i – men jeg mener heller ikke, at en klassisk minestronesuppe blendes – men du kan naturligvis gøre, lige som du ønsker.
Nu til opskrift på vegetarisk grøntsagssuppe – minestronesuppe.
Vegetarisk minestronesuppe
Ingredienser
- olie til stegning
- 2 stk. løg
- 4 fed hvidløg
- 200 g persillerod
- 250 g gulerødder
- 3 spsk. tomatpure
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 spsk. frisk basilikum, hakket
- 1 spsk. frisk oregano, hakket
- 1 spsk. frisk timian, hakket
- 5 dl vand (måske mere)
- salt og peber
- 150 g suppehorn
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg fint.
- Kom olie i en gryde og tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt.
- Skær persillerod og gulerødder i mindre stykker. Suppe skal ikke blendes, så lav dem ikke for store.
- Tilsæt det til gryden.
- Tilsæt tomatpure, hakkede tomater, basilikum, oregano, timian og vand.
- Lad det nu koge 30 minutters tid (eller mindre).
- Når grøntsagerne er møre tilsættes pasta (suppehorn) og koges i suppe. Det kan være at suppen kræver mere vand, alt efter hvor tynd/tyk du vil have den.
- Smages til med salt og peber. Velbekomme.
Suppen serveres med nudler, eller suppehorn, og eventuelt et stykke brød til – fx disse: Rødbedeboller – grove boller med rødbede.
Frysning af minestronesuppe
Hvis du skal fryse minestronesuppen, så vil jeg anbefale at gøre det uden suppehorn. De bliver bløde, når de varmes op igen efter frost. Så hvis du vil fryse suppen, vil jeg anbefale at koge pasta i en gryde for sig og tilføje efter suppen er færdig. Ellers kan suppen blot opbevares nogle dage i køleskab, når du har lavet den – så er der til nem aftensmad i et par dage.
Andre grøntsagssupper
Hvis du også er vild med grøntsagssuppe, så prøv også gerne min nemme og børnevenlige tomatsuppe eller vegetariske thaisuppe.
6 Kommentarer
Hej Stinna,
Den lyder super laekker. Jeg har en masse tomater i fryseren. Hvor mange tror du ca. hvis jeg skulle bruge friske istedet for hakkede tomater?
Tak og hilsen
Christina
Hej Christina, det ved jeg desværre ikke. Men det lyder lækkert! Prøv med 700-800g og tilsæt ekstra vand – og så mere tomat, hvis du synes :-)
det prøver jeg, jeg skal nok skrive hvordan det går ;)
Tak
Tak for nogle dejlig opskrifter
Dejligt at du kan bruge opskrifterne :-)
[…] Vegetarisk minestrone. Suppen udrydder de sidste grøntsager, der kommer nye […]