Vegetarisk minestronesuppe – krydret italiensk tomatsuppe med nudler

af Stinna
vegetarisk minestronesuppe

Vegetarisk minestronesuppe fyldt med smag og suppehorn. Denne opskrift på minestrone er vegetarisk, men er alligevel fyldt med smag.

Vegetarisk minestronesuppe

Dette er mit bud på den klassiske minestronesuppe, som er en krydret tomatsuppe med nudler. Min er blot en vegetariske udgave af den klassiske tomatsuppe. Jeg har valgt at lave min minestronesuppe med timian, basilikum og oregano, men det kan man selvfølgelig vælge som man har lyst. Min version er skønt krydret – så der er en masse smag i. Den passer perfekt til en kold vinteraften.

Suppen er en vegetarisk minestronesuppe, eller faktisk er det en vegansk minestronesuppe, og der er tilsat lidt grønt, en masse smag og friske krydderurter. Suppen er ikke blendet, da jeg godt kan lide at der er lidt at bide i – men jeg mener heller ikke, at en klassisk minestronesuppe blendes – men du kan naturligvis gøre, lige som du ønsker.

Nu til opskrift på vegetarisk grøntsagssuppe – minestronesuppe.

Vegetarisk minestronesuppe 

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
5 fra 2 stemmer

Ingredienser

  • olie til stegning
  • 2 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 200 g persillerod
  • 250 g gulerødder
  • 3 spsk. tomatpure
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 spsk. frisk basilikum, hakket
  • 1 spsk. frisk oregano, hakket
  • 1 spsk. frisk timian, hakket
  • 5 dl vand (måske mere)
  • salt og peber
  • 150 g suppehorn

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Kom olie i en gryde og tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt.
  • Skær persillerod og gulerødder i mindre stykker. Suppe skal ikke blendes, så lav dem ikke for store.
  • Tilsæt det til gryden.
  • Tilsæt tomatpure, hakkede tomater, basilikum, oregano, timian og vand.
  • Lad det nu koge 30 minutters tid (eller mindre).
  • Når grøntsagerne er møre tilsættes pasta (suppehorn) og koges i suppe. Det kan være at suppen kræver mere vand, alt efter hvor tynd/tyk du vil have den.
  • Smages til med salt og peber. Velbekomme.

Suppen serveres med nudler, eller suppehorn, og eventuelt et stykke brød til – fx disse: Rødbedeboller – grove boller med rødbede. 

Frysning af minestronesuppe

Hvis du skal fryse minestronesuppen, så vil jeg anbefale at gøre det uden suppehorn. De bliver bløde, når de varmes op igen efter frost. Så hvis du vil fryse suppen, vil jeg anbefale at koge pasta i en gryde for sig og tilføje efter suppen er færdig. Ellers kan suppen blot opbevares nogle dage i køleskab, når du har lavet den – så er der til nem aftensmad i et par dage.

Andre grøntsagssupper

Hvis du også er vild med grøntsagssuppe, så prøv også gerne min nemme og børnevenlige tomatsuppe eller vegetariske thaisuppe.

vegetarisk minestronesuppe
 
vegetarisk minestronesuppe
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

6 Kommentarer

Christina 24. januar 2018 - 07:17

Hej Stinna,
Den lyder super laekker. Jeg har en masse tomater i fryseren. Hvor mange tror du ca. hvis jeg skulle bruge friske istedet for hakkede tomater?
Tak og hilsen
Christina

Reply
Stinna 24. januar 2018 - 09:27

Hej Christina, det ved jeg desværre ikke. Men det lyder lækkert! Prøv med 700-800g og tilsæt ekstra vand – og så mere tomat, hvis du synes :-)

Reply
Christina 24. januar 2018 - 19:53

det prøver jeg, jeg skal nok skrive hvordan det går ;)
Tak

Reply
connie 5. august 2020 - 08:24

5 stars
Tak for nogle dejlig opskrifter

Reply
Stinna 5. august 2020 - 13:48

Dejligt at du kan bruge opskrifterne :-)

Reply
Ugens madplan uge 45 – Milles mad 6. november 2022 - 13:23

[…] Vegetarisk minestrone. Suppen udrydder de sidste grøntsager, der kommer nye […]

Reply
5 from 2 votes (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.