Thaisuppe – Asiatisk vegetarisk suppe. Skøn cremet asiatisk vegetarisk suppe – fyldt med smag, cremet og med bid.
Vegetarisk suppe
I går aftes lavede jeg denne suppe til aftensmad til min kæreste og jeg og heldigvis var der lige en rest til Julie og jeg til frokost – for sådan en varm suppe er perfekt til sådan en gråvejsdag. Suppen her er lavet som en skøn thaisuppe med kokosmælk og nudler. Derudover indeholder suppen skønne krydderier som passer perfekt til en kold dag.
Opskrift på thaisuppe – vegetarisk asiatisk suppe
Den skønne asiatisk vegetariske suppe er inspireret af min egen gamle opskrift på vegansk suppe. Denne suppe blev et godt miks og endte med at blive virkelig god! Det er bestemt ikke sidste gang, at den skal på bordet. Derudover er den nem at lave, suppen passer bare sig selv og man skal snitte meget lidt.
Suppe med kokosmælk
Suppen er lavet af karrypasta, hvidløg, søde kartofler, kokosmælk, soyasauce, karry og nudler. Jeg har valgt at bruge grove nudler, men alle slags nudler kan bruges.
Lad jer endelig ikke skræmme af ingredienslisten. Den er blot fyldt med skønne krydderier, som giver suppen den skønneste smag.
Men nu til opskriften på thaisuppe – asiatisk vegetarisk suppe. Jeg har skrevet at suppen rækker til fire personer, hvis der spises nudler i suppen.
Thaisuppe – asiatisk vegetarisk suppe
Ingredienser
- olie til stegning
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 2×2 cm frisk ingefær
- 2 tsk. rød karrypasta
- 2 søde mellemstore kartofler
- 4 store gulerødder
- 1 dåse kokosmælk
- 6 dl vand2 tsk. soyasauce
- saft af 1/2 lime
- 1 tsk. agavesirup
- 2 tsk. karry
- 1×1 cm frisk gurkemeje fintsnittet (kan undlades)
- 1 bouillionterning
- salt efter smag
- grove nudler 4 af de små ‘pakker’
- limebåde
Sådan gør du
- Kom olie i en gryde.
- Snit løg, hvidløg og ingefær fint.
- Tilsæt det til olien og lad det stege et halvt minuts tid.
- Tilsæt karrypasta.
- Skræl de søde kartofler og gulerødder. Skær dem i tern og tilsæt i gryden.
- Tilsæt nu kokosmælk, vand, soyasauce, limesaft, agavesirup, karry, frisk gurkemeje og bouillion.
- Lad det koge, til de søde kartofler er møre.
- Smag suppen til med salt og lime.Kog grove nudler og server til suppen.
- Velbekomme!
Noter
Hvis du også er vild med suppe, så er disse opskrifter måske også noget for dig:
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
20 Kommentarer
Åh du kan altså bare noget med supper! Jeg bookmarker siden og glæder mig til at prøve denne hér – er sikker på den er lige så lækker som de andre Stinna-supper, der er blevet en del af familien go to-repertoire :)
Hvor er du bare sød – sådan en kommentar varmer virkelig :-) Tak!
Dejligt at du kan bruge mine suppe-opskrifter. Jeg er vild med supper, så skal nok lave nogle flere her når det bliver lidt koldere i vejret :D
Lyder sååå lækkert! <3 Men er det lys, eller mørk agavesirup du bruger?
Tusind tak :-) Det er bare lys agavesirup.
Kan du ikke godt lave et link til at udskrive opskriften, så man ikke skal have alle billeder og tekst med . mvh anne
Hej Anne, det er der nederst i hvert indlæg – der kan du vælge, om du vil have billeder osv med :-)
Hej Stinna, jeg har besluttet mig for at spise mere vegetarisk. Din blog har været meget brugt på det seneste når jeg har skulle lave mad.
Den her opskrift er virkelig god! Jeg har lavet den to gange på en uge :p
Hej Michelle,
tusind tak for din besked :) SÅ dejligt at du kan bruge mine opskrifter.
Hej,
Hvad er det for nogle frø, du har kommet ovenpå suppen? Er det nigellafrø?
Hej Birthe, ja det er nigellafrø :-)
Virkelig en fantastisk suppe, min favorit pt hele familien (2-32 år) synes den er skøøøøn.
Sikke en dejlig besked. Tusind tak for tilbagemeldingen. Så dejligt at I kan lide suppen :-)
Ser så lækker ud! Hvor længe skal suppen ca. koge?
Hej :-) jeg husker ikke helt hvor længe. Men nok 20-30 minutter, alt efter størrelsen på dine grøntsager.
Mums, den er bare SÅ lækker! Den kommer jeg til at lave mange gange :-D
Dejligt at høre, tak! :-)
Super lækkert. Har du erfaringer med at fryse suppen ned uden nudler i?
Mange tak :-) Nej desværre ikke, men det tror jeg godt at den kan.
Det ser lækkert ud!
Kan man evt. blende suppen til en ensartet konsistens til sidst, hvis man nu ikke bryder sig om konsistensen på kogte gulerødder og kartofler?
Mange mange tak :-) Det tænker jeg sagtens at du kan – jeg har dog ikke lige forsøgt.