Thaisuppe – Asiatisk vegetarisk suppe

af Stinna

Thaisuppe - Asiatisk vegetarisk suppe Thaisuppe – Asiatisk vegetarisk suppe. Skøn cremet asiatisk vegetarisk suppe – fyldt med smag, cremet og med bid.

Vegetarisk suppe

I går aftes lavede jeg denne suppe til aftensmad til min kæreste og jeg og heldigvis var der lige en rest til Julie og jeg til frokost – for sådan en varm suppe er perfekt til sådan en gråvejsdag. Suppen her er lavet som en skøn thaisuppe med kokosmælk og nudler. Derudover indeholder suppen skønne krydderier som passer perfekt til en kold dag.

Thaisuppe - Asiatisk vegetarisk suppe

Opskrift på thaisuppe – vegetarisk asiatisk suppe

Den skønne asiatisk vegetariske suppe er inspireret af min egen gamle opskrift på vegansk suppe og så på Julies fine asiatiske suppe, som dog er med kylling. Denne suppe blev et godt miks og endte med at blive virkelig god! Det er bestemt ikke sidste gang, at den skal på bordet. Derudover er den nem at lave, suppen passer bare sig selv og man skal snitte meget lidt.

Suppe med kokosmælk

Suppen er lavet af karrypasta, hvidløg, søde kartofler, kokosmælk, soyasauce, karry og nudler. Jeg har valgt at bruge grove nudler, men alle slags nudler kan bruges.

Lad jer endelig ikke skræmme af ingredienslisten. Den er blot fyldt med skønne krydderier, som giver suppen den skønneste smag.

Men nu til opskriften på thaisuppe – asiatisk vegetarisk suppe. Jeg har skrevet at suppen rækker til fire personer, hvis der spises nudler i suppen.

Vegetarisk madplan
Udskriv
5 fra 1 stemme

Thaisuppe - asiatisk vegetarisk suppe

Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid45 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • olie til stegning
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2x2 cm frisk ingefær
  • 2 tsk. rød karrypasta
  • 2 søde mellemstore kartofler
  • 4 store gulerødder
  • 1 dåse kokosmælk
  • 6 dl vand2 tsk. soyasauce
  • saft af 1/2 lime
  • 1 tsk. agavesirup
  • 2 tsk. karry
  • 1x1 cm frisk gurkemeje fintsnittet (kan undlades)
  • 1 bouillionterning
  • salt efter smag
  • grove nudler 4 af de små 'pakker'
  • limebåde

Sådan gør du

  • Kom olie i en gryde.
  • Snit løg, hvidløg  og ingefær fint.
  • Tilsæt det til olien og lad det stege et halvt minuts tid.
  • Tilsæt karrypasta.
  • Skræl de søde kartofler og gulerødder. Skær dem i tern og tilsæt i gryden.
  • Tilsæt nu kokosmælk, vand, soyasauce, limesaft, agavesirup, karry, frisk gurkemeje og  bouillion.
  • Lad det koge, til de søde kartofler er møre.
  • Smag suppen til med salt og lime.Kog grove nudler og server til suppen.
  • Velbekomme!

Noter

Lav gerne suppen dagen før den skal serveres - men vent med at koge nudlerne.

Hvis du også er vild med suppe, så er disse opskrifter måske også noget for dig:

Thaisuppe - Asiatisk vegetarisk suppe Thaisuppe - Asiatisk vegetarisk suppe Thaisuppe - Asiatisk vegetarisk suppe

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

Print Friendly, PDF & Email
12 Kommentarer

12 Kommentarer

Kristina 3. august 2017 - 13:02

Åh du kan altså bare noget med supper! Jeg bookmarker siden og glæder mig til at prøve denne hér – er sikker på den er lige så lækker som de andre Stinna-supper, der er blevet en del af familien go to-repertoire :)

Reply
Stinna 6. august 2017 - 20:35

Hvor er du bare sød – sådan en kommentar varmer virkelig :-) Tak!
Dejligt at du kan bruge mine suppe-opskrifter. Jeg er vild med supper, så skal nok lave nogle flere her når det bliver lidt koldere i vejret :D

Reply
Solveig 6. august 2017 - 22:17

Lyder sååå lækkert! <3 Men er det lys, eller mørk agavesirup du bruger?

Reply
Stinna 6. august 2017 - 22:21

Tusind tak :-) Det er bare lys agavesirup.

Reply
Anne 13. oktober 2018 - 22:51

Kan du ikke godt lave et link til at udskrive opskriften, så man ikke skal have alle billeder og tekst med . mvh anne

Reply
Stinna 14. oktober 2018 - 07:38

Hej Anne, det er der nederst i hvert indlæg – der kan du vælge, om du vil have billeder osv med :-)

Reply
Michelle 17. januar 2019 - 20:24

Hej Stinna, jeg har besluttet mig for at spise mere vegetarisk. Din blog har været meget brugt på det seneste når jeg har skulle lave mad.
Den her opskrift er virkelig god! Jeg har lavet den to gange på en uge :p

Reply
Stinna 17. januar 2019 - 21:24

Hej Michelle,
tusind tak for din besked :) SÅ dejligt at du kan bruge mine opskrifter.

Reply
Birthe 22. marts 2019 - 14:52

Hej,
Hvad er det for nogle frø, du har kommet ovenpå suppen? Er det nigellafrø?

Reply
Stinna 24. marts 2019 - 11:23

Hej Birthe, ja det er nigellafrø :-)

Reply
Samantha 8. september 2019 - 15:24

5 stars
Virkelig en fantastisk suppe, min favorit pt hele familien (2-32 år) synes den er skøøøøn.

Reply
Stinna 9. september 2019 - 09:06

Sikke en dejlig besked. Tusind tak for tilbagemeldingen. Så dejligt at I kan lide suppen :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.