Spicy suppe med kokosmælk – verdens bedste suppe

af Stinna

Spicy suppe med kokosmælk vegansk

Spicy suppe med kokosmælk vegansk. Denne suppe er virkelig en af de bedste jeg har smagt. Den er perfekt til en kold vinteraften. Suppen er meget hurtig at lave, så den er perfekt som hurtig hverdags mad. Herhjemme får vi den ofte på en hverdagsaften.

Verdens bedste suppe – Spicy suppe med kokosmælk

Suppen her er den suppe som min kæreste altid efterspørger, når vi skal have suppe herhjemme. Vi kalder den ‘den der favorit suppe’, eller ‘ verdens bedste suppe’, for den smager altså virkelig godt og så er den nem. Den indeholder en masse skønne krydderier, kokosmælk og lige de grøntsager du har lyst til. Man kan sagtens supplere med pasta eller ris. Husk at smage suppen til, så den passer lige til dig.

Asiatisk vegansk suppe

Suppen er vegansk, da den er lavet på kokosmælk og grøntsagsbouillion. Husk at lave en stor portion (gerne dobbeltportion), så der er til nogle dage – den bliver næsten kun bedre, ved at stå i køleskabet natten over.

Suppen er lavet me skønne krydderier, kokosmælk, tomat og andre lækre sager. I suppen kan kommes lige de grøntsager du har i køleskabet. Jeg serverer ofte suppen med broccoli, blomkål, koriander, peanuts og måske lidt kikærter. Kikærterne kan tilsættes for at give lidt ekstra mæthed, ligesom at lidt grove nudler også vil passe godt til.

Men nu til opskriften på denne lækre asiatiske suppe. Jeg har angivet at der er suppe til 2 personer. Men hvis du laver noget brød til, så kan der sagtens være til flere. Hjemmebagte lynhurtige naanbrød vil passe rigtig fint dertil og vil smage så skønt, hvis det lige dyppes i suppen.

Spicy suppe med kokosmælk vegansk

Forb. tid15 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid35 min
Ret: Aftensmad, Suppe
Køkken: Vegansk, Vegetarisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 stor knold frisk ingefær
  • 3 fed hvidløg hakket
  • 1 stor dåse kokosmælk
  • 1-2 dl hakkede tomater jeg har brugt urtekrams på glas
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • ½ tsk. gurkemeje
  • 1/4 tsk. chili pas på - suppen er også lidt spicy uden..
  • Lidt salt
  • Grøntsagsbouillon
  • Saft af ½ citron
  • Et par håndfulde frisk persille

Idé til fyld

  • 1/4 blomkål, lidt broccoli og rød peber i. eller koriander og peanuts.

Sådan gør du

  • Hak løg og steg dem i olie.
  • Kom ingefær (hakket) og hvidløg(presset) i panden og steg et minuts tid.
  • Tilsæt kokosmælk og tomat.
  • Smag til med krydderierne og kom citronsaft i.
  • Lad det hele småkoge i 15 min.
  • Kom lidt grønt i som fyld og lad koge med.
  • Lige inden servering kommes hakket persille i.
  • Rør rundt.
  • Server med lidt persille på toppen ( på de nye billeder har jeg valgt koriander og koriander).
  • Velbekomme.

Noter

Suppen smager også skønt med nudler i. 

Kan også serveres med hjemmebagt naanbrød til.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

Print Friendly, PDF & Email
40 Kommentarer

40 Kommentarer

anna 14. februar 2013 - 13:27

uhmmm den lyder såå lækker! den skal jeg da helt sikkert lave i morgen til aftensmad. men tror dog jeg vil prøve at tilsætte lidt kylling.

Reply
Stinna 14. februar 2013 - 21:50

Jeg håber at du kan lide den! :-) Min kæreste nævnte også, at kylling ville passe godt til! :-)
God aften!

Reply
Sysleren 14. februar 2013 - 13:52

Mmm, den ser god ud og med en krydring lige efter mit hoved! Jeg søgte efter inspiration til en ret med pasta og rosenkål og endte her på dine sider. Det bliver i hvert fald ikke sidste gang, jeg kigger forbi.

Reply
Stinna 14. februar 2013 - 21:51

Hvor dejligt at du fandt frem til min side :-) Jeg håber du kan lide mine opskrifter! :-)

Reply
Alex 7. januar 2014 - 13:19

Prøvede denne suppe igår. DET ER VERDENS BEDSTE SUPPE!!
Tak for denne lækre opskrift, det er ikke sidste gang jeg laver den og den kan helt sikkert anbefales! :-)

Reply
Stinna 7. januar 2014 - 17:17

Det er jeg glad for at du synes :-)
og tak for påmindelsen – vil lave suppen en dag i denne uge!

Reply
Linda Kjærgaard 1. januar 2016 - 21:22

Kære Stinna
Super lækker suppe som jeg allerede har lavet!!
Jeg kunne dog godt tænke mig at høre hvor meget grøntsagsbouilluon du tilsætter ? Det fremgår ikke af opskriften. Vi bliver 16 personer til familie komsammen søndag hvor jeg vil lave suppen – men skal jeg ikke være varsom med at gange ingefær op?
Mange hilsner
Linda

Reply
Stinna 2. januar 2016 - 11:12

Hej Linda,
mange tak for din kommentar :-) Dejligt at du kan bruge opskriften.
Mængden af grøntsagsbouillion afhænger af den du køber. Men jeg kan da godt se, at det er lidt forvirrende her. Jeg tilsætter normalt 1 tsk bouillion. Ellers kan du smage dig frem, det må ikke blive for salt.
Det med ingefær kommer lidt an på, hvor vilde din familie er med ingefær. Igen kan jeg kun anbefale, at du smager til undervejs. Håber din familie kan lide suppen :-)
God weekend!

Reply
Henrik 4. januar 2016 - 15:40

Så når du nævner grøntsagsbouillon er det kun som “krydderi”, ikke som “suppe”?

Reply
Stinna 4. januar 2016 - 20:01

Ja det tilsættes bare som det er ned i suppen :-)

Reply
Marianne Hove 3. januar 2016 - 01:15

hej og godt Nytaar –
jeg bor i USA og har forskelige slags kokosmaelk….hvilken slags er det i opskriften ? soed eller “ikke” soed…

Reply
Stinna 3. januar 2016 - 13:13

Tak og i lige måde :-) Det er en usødet kokosmælk – dem man også bruger i wok-retter.

Reply
Hanne 3. januar 2016 - 15:08

Wauw!!!
Det lyder jo VIRKELIG yummy!
Den skal jeg prøve. Tak for den!
:-)

<3

Kh Hanne

Reply
Stinna 3. januar 2016 - 16:48

Mange tak – den smager virkelig også skønt :-)

Reply
Jette Uhlott 3. januar 2016 - 18:28

Tak. Lyder fint. Prøves snart.

Reply
Stinna 3. januar 2016 - 19:18

Jeg håber at du kan lide opskriften :-)

Reply
Kjersti 3. januar 2016 - 20:35

Superdeilig suppe!! Fikk tips idag av en venninne så dette ble middagen idag :) Som veganer er det godt å få nye tips. Helt nydelig! :))

Reply
Stinna 4. januar 2016 - 11:59

Skønt at du kunne bruge opskriften :-)

Reply
Line 5. januar 2016 - 15:49

Lyder bare super lækkert og nemt, hvilket jeg finder de fleste af dine retter (og tusind tak for det!). Er nettop sprunget ud som 100% vegetar, efter lang tid med helt automatisk færre kødretter måned for måned, og kan ikke vente med at prøve dine retter af! :)

Reply
Stinna 5. januar 2016 - 23:40

Dejligt at du kan bruge mine opskrifter :-) Skønt at du kan blive inspireret :-)

Reply
Therese 13. januar 2016 - 22:07

Hvordan kan jeg gøre den til 5 personers potion :D!
min far lavede denne suppe til mig, og siden har jeg glædet mig til at lave den, og imorgen bliver min kære mor 42 og synes hun skal forkæles med lækker suppe <3

Reply
Stinna 13. januar 2016 - 23:39

Hej Therese, det var da en god idé :-)
Jeg ville bare lave dobbelt portion og måske servere noget godt brød til:-)

Reply
Ingelise Vilhelmsen 16. januar 2016 - 07:52

Glæder i g at prøve dine opskrifter

Reply
Stinna 16. januar 2016 - 11:08

Det lyder godt :-)

Reply
Cecilie 1. februar 2016 - 17:35

Sidder seriøst og spiser denne suppe og tænker på alle de uvidne folk der tænker man spiser græs som veganer/vegetar.. De går glip af en masse. Shit det smager godt.

Reply
Stinna 1. februar 2016 - 20:14

Hvor er jeg glad for, at du kan lide suppen :-) Jeg tænker ofte det samme!

Reply
Asiatisk vegetarisk suppe - med kokosmælk og lime - Stinna 3. august 2017 - 12:09

[…] skønne asiatisk vegetariske suppe er inspireret af min egen gamle opskrift på vegansk suppe og så på Julies fine asiatiske suppe, som dog er med kylling. Denne suppe blev […]

Reply
Susan Dam 9. oktober 2017 - 18:43

Super lækker suppe prøvede den igår og må lave den igen :-) PLejer du at blende den inden du putter grønsags fyld i?

Skøn side – må klart ind og se på de andre opskrifter.

Tak

Hilsen

Susan

Reply
Stinna 9. oktober 2017 - 19:45

Dejligt at du kunne lide den :-) Jeg blender den ikke :) og tak for de søde ord!

Reply
Christina 22. november 2017 - 12:52

Hej Stinna,
Jeg er så vild med din side og dine opskrifter.. :)
Jeg taenkte at proeve spicy suppe med kokosmaelk til forret når vi får gaester på loerdag. Kan jeg også bruge friske tomater ?
Tak og hilsen
Christina

Reply
Stinna 26. november 2017 - 16:09

Hej Christina, beklager mit sene svar. Det kan du godt, men jeg ved desværre ikke hvor mange. Jeg håber at den blev god :-)

Reply
Nikita 12. december 2017 - 13:00

Lyder utrolig lækker, men er lidt i tvivl om jeg læser forkert?

Men det eneste væske er det kokosmælk og hakkede tomater? Havde nemlig tænkt lidt på at fyrer nogle søde kartofler og røde linser i, men det trækker en del væske.

Reply
Stinna 13. december 2017 - 08:09

Hej, mange tak :-)
Mindes at jeg kommer noget vand i sammen med den grøntsagsboullion, det må jeg lige på afprøvet. Men når du tilsætter linser og kartofler, så ville jeg også tilsætte vand – evt mere tomat også.

Reply
Christina 24. januar 2018 - 07:48

Hej stinna.
Vil man kunne fryse suppen ned

Reply
Stinna 24. januar 2018 - 09:28

Hej Christina, det tror jeg godt. Herhjemme spises den dog i løbet af et par dage, så jeg har ikke selv forsøgt :-)

Reply
Ærtesuppe med grøn karry og kokosmælk - Stinna 31. januar 2018 - 15:51

[…] For mig skal sund mad også smage virkelig godt. Derfor er jeg vild med at komme en masse krydderier i min mad og i forhold til suppe, så har de asiatiske krydderier vundet mit hjerte. Mine to favoritsupper er disse: Indisk vegetarisk suppe og Spicy suppe med kokosmælk (vegansk) – verdens bedste suppe .  […]

Reply
Nadja 24. oktober 2018 - 10:46

Hej,
Jeg må prøve denne super til weekendens gæster :) Du skriver at suppen er spicy selv uden chili, hvad er det der gør den spicy? Jeg ser ingen karry i opskriften…vi elsker karry og jeg håbede at finde det i denne suppe ;)

Mvh Nadja

Reply
Stinna 24. oktober 2018 - 11:14

Hej Nadja,
du kan sagtens tilføje karry :-)
Det er paprika der gør den lidt stærk.

Reply
Lisa 10. januar 2019 - 18:24

Jeg er simpelthen nødt til at kommenterer. For den er virkelig virkelig god! Jeg prøvede den for første gang igår, og det bliver bestemt ikke sidste! Jeg kom kikærter i, og lidt forskellige grøntsager jeg havde i køleskabet. Den smagte så lækker!

Reply
Stinna 10. januar 2019 - 22:06

Tusind tak – så dejligt at du kan bruge opskriften :) God idé med kikærter.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.