4,5K
Sandwichbrød, eller madpakkebrød, er helt perfekt til madpakken. Brødet er lavet med groft mel, havregryn og kerner. Det er nemt at lave, da alle ingredienserne blot skal æltes sammen og dejen smøres ud på et stykke bagepapir. Herefter skæres det i passende størrelse og bages i ovnen.
Sandwichbrød til madpakken
Sandwichbrødet er perfekt til madpakken og kan sagtens fryses ned. Så kan du tage lige de stykker op, som du skal bruge. Udover at bruge brødet til madpakken kan det også bruges som suppebrød.
Sandwichbrød til madpakken
Antal: 10 stk.
Ingredienser
- 50 g gær
- 3 dl koldt vand
- 1 spsk. sukker
- 3 spsk. rapsolie eller olivenolie
- 1 stk. æg
- 1 dl skyr eller creme fraiche
- 1 tsk. groft salt
- 100 g groft mel (fx fuldkornshvedemel)
- 100 g havregryn
- 50 g græskarkerner
- 550 g hvedemel
Topping
- 1 stk. sammenpisket æg
- græskarkerner, chiafrø, sesamfrø og groft salt
Sådan gør du
- Opløs gær i koldt vand. Jeg bruger min røremaskine.
- Tilsæt sukker, olie, æg, skyr og salt. Rør det godt rundt.
- Tilsæt nu groft mel, havregryn, kerner og hvedemel. Dejen må endelig ikke være tør, men skal kunne formes ud på bagepladen med våde fingre – den må gerne klistre lidt.
- Kom et stykke bagepapir på en bageplade. Fordel dejen med fingrene, så den bliver som en rektangel der er cirka 2-3 cm høj. Pensl med sammenpisket æg og drys med kerner og groft salt. Skær dejen i 10 stykker med en skarp kniv. Kom et stykke plastikwrap (eller opklippet frysepose) hen over og placer pladen et lunt sted. Lad dejen hæve i 1 time.
- Tænd ovnen på 220 grader (alm. ovn – dvs. over-og undervarme).
- Bages midt i ovnene i cirka 13-15 minutter. Brødene skal være gyldne og lyde hule, når du banker under bunden.
- Lad dem køle af og bræk dem fra hinanden. Opbevares i en pose og fryses gerne ned, så holder de sig bedst.
Noter
Madpakkebrødene er allerbedst, hvis de fryses ned og lunes når de skal bruges. Så undgår du at de bliver tørre.
Vegetarisk madpakke
Sandwichbrødene er særligt lækre, hvis de fyldes med hummus, avocado, lidt salat og syltede rødløg. Men prøv også at smøre dem med haydari – det giver en skøn smag.