Haydari – opskrift på den bedste fetadip med peberfugter og persille

af Stinna


haydari-2

Skøn tyrkisk fetadip.

I torsdags bestod menueen herhjemme på hjemmelavede burgere. For at lave min burger lidt anderledes, købte jeg noget haydari og hummus, som jeg smurte mine burgerboller med. Jeg er vild med haydari, men har aldrig før lavet det før. Så da butiksindehaveren fortalte hvordan det nemt laves, fik jeg alligevel mod til at prøve at lave det selvJeg fik fortalt at den tyrkiske fetadip består af feta, peberfrugter, persille, hvidløg og olie. Da jeg så fik handlet alle ingredienser ind, blev jeg alligevel lidt i tvivl om forholdet mellem de forskellige ingredienser. En hurtig tur på google viste mig, at mange andre også har lavet hjemmelavet haydari – blandt andet dygtige Emma. Så min opskrift er inspireret af hendes opskrift.

Haydari – tyrkisk fetadip

Min portion var ret stor, men det er skønt at have til et par dage af denne lækre dip. Du kan justere mængden af peberfrugt alt efter hvor rød en dip du ønsker. Jeg kan godt lide at min dip er lidt ‘grov’ i konsistensen, men du kan sagtens blende den helt fint, hvis du vil have en mere cremet konsistens.

Jeg serverede min fetadip for mine gæster fredag aften, sammen med brød bagt i gryde, andre små slags dyppelse, bønnefritter, pizza og fritter af søde kartofler. 

Hjemmelavet haydari
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
35 min
 
Ret: Snack
Køkken: Tyrkisk
Forfatter: Stinna
Ingredienser
  • 500 g fetaost / salatost jeg brugte puck
  • 2 store røde snackpeberfrugter
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • en smule rød chili
  • lidt peber
Sådan gør du
  1. Først skal peberfrugterne bages. Halvver peberfrugterne over og fjern kernerne. Kom dem på en bageplade og placer dem med skindsiden opad.
  2. Peberfrugterne bages ved 200 grader, til de har fået mørke pletter (omkring 20 minutter i min ovn).
  3. Lad herefter peberfrugterne køle af.
  4. Imens blendes de andre ingredienser sammen.
  5. Når peberfrugterne er kølet af, fjernes skindet og peberfrugterne kommes i blenderen sammen med de andre ingredienser. Jeg valgte at min haydari skulle have en lidt grov konsistens, men du kan sagtens blende den helt fin.
  6. Spises som dyppelse eller smøres på et stykke brød.
  7. Velbekomme!

haydari-3

haydari-4 haydari-5 haydari-6 haydari

Print Friendly, PDF & Email
8 Kommentarer

8 Kommentarer

Camilla 8. november 2016 - 09:35

Jeg er SÅ stor fan af haydari – det smager simpelthen bare skønt! Og din version ser virkelig lækker ud :)

Reply
Stinna 8. november 2016 - 10:09

Det smager SÅ skønt ja :-)

Reply
Mette 24. januar 2018 - 23:26

Kan man bruge almindelig røde peberfrugter?

Reply
Stinna 25. januar 2018 - 09:32

Det tror jeg sagtens :-)

Reply
Trine 10. marts 2018 - 14:26

Jeg har aldrig hørt om det før, men hold nu k**t det ser lækkert ud og lyder lækkert det skal SÅ meget prøves

Reply
Stinna 10. marts 2018 - 14:30

Ej hvor dejligt, jeg håber også at du bliver vild med det :-)

Reply
Maj-Britt 19. marts 2018 - 19:14

Hvor længe tror du det kan holde sig i køleren? det ser nemlig mega lækkert ud

Reply
Stinna 20. marts 2018 - 09:48

Mange tak :) En uges tid tror jeg. Portionen er lidt stor, så du kan sagtens halvere den :)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.