Haydari

af Stinna

haydari

Haydari – skøn tyrkisk fetadip med peberfrugt og bredbladet persille.

Haydari – tyrkisk dip med feta

Denne fetadip med peberfrugt smagte jeg første gang hos en grønthandler, som sælger forskellige dips og dressinger. Indehaveren fortalte at jeg nemt kunne lave den selv – og det havde han ret i. Denne dip med feta, bagte peberfrugter, persille og hvidløg er virkelig nem at lave og så smager den helt fantastisk.  Dippen laves med peberfrugter der er bagt i ovnen – og det giver den skønneste smag sammen med fetaost.

Du kan justere mængden af peberfrugt alt efter hvor rød en dip du ønsker. Jeg kan godt lide at min dip er lidt ‘grov’ i konsistensen, men du kan sagtens blende den helt fint, hvis du vil have en mere cremet konsistens.

Haydari dip

Forb. tid15 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid35 min
Ret: Snack
Køkken: Tyrkisk
Antal: 1 skål
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 400 g fetaost / salatost jeg brugte puck
  • 2 store røde snackpeberfrugter
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • en smule rød chili
  • lidt peber

Sådan gør du

  • Først skal peberfrugterne bages. Halvver peberfrugterne over og fjern kernerne. Kom dem på en bageplade og placer dem med skindsiden opad.
  • Peberfrugterne bages ved 200 grader, til de har fået mørke pletter (omkring 20 minutter i min ovn).
  • Lad herefter peberfrugterne køle af.
  • Imens blendes de andre ingredienser sammen.
  • Når peberfrugterne er kølet af, fjernes skindet og peberfrugterne kommes i blenderen sammen med de andre ingredienser. Jeg valgte at min haydari skulle have en lidt grov konsistens, men du kan sagtens blende den helt fin.
  • Spises som dyppelse eller smøres på et stykke brød.
  • Velbekomme!

Noter

Denne portion kan sagtens holde sig nogle dage i køleskabet. Jeg har ikke erfaring med at fryse haydari, men tror ikke det vil fungere. 

Hvordan laver man haydari?

Haydari laves nemt i en foodprocessor. Først skal peberfrugterne bages, så skindet bliver mørkt. Herefter fjernes det nemt. Peberfrugterne blendes sammen med de øvrige ingredienser og så er fetadippen klar til at blive spist.

Tilbehør til haydari

Haydari kan bruges som dip til salater, som smørrelse i brød eller som en del af et tapasbord. Herhjemme er jeg dog vild med at servere det som en del af en mellemøstlig menu, sammen med tabouleh, hjemmelavede falafler og noget godt brød.

Hvis du leder efter andre opskrifter på dip, så er disse måske noget for dig:

haydari

10 Kommentarer

10 Kommentarer

Camilla 8. november 2016 - 09:35

Jeg er SÅ stor fan af haydari – det smager simpelthen bare skønt! Og din version ser virkelig lækker ud :)

Reply
Stinna 8. november 2016 - 10:09

Det smager SÅ skønt ja :-)

Reply
Mette 24. januar 2018 - 23:26

Kan man bruge almindelig røde peberfrugter?

Reply
Stinna 25. januar 2018 - 09:32

Det tror jeg sagtens :-)

Reply
Trine 10. marts 2018 - 14:26

Jeg har aldrig hørt om det før, men hold nu k**t det ser lækkert ud og lyder lækkert det skal SÅ meget prøves

Reply
Stinna 10. marts 2018 - 14:30

Ej hvor dejligt, jeg håber også at du bliver vild med det :-)

Reply
Maj-Britt 19. marts 2018 - 19:14

Hvor længe tror du det kan holde sig i køleren? det ser nemlig mega lækkert ud

Reply
Stinna 20. marts 2018 - 09:48

Mange tak :) En uges tid tror jeg. Portionen er lidt stor, så du kan sagtens halvere den :)

Reply
Mette 22. juni 2019 - 11:50

Jeg ELSKER haydari, og det er jo SÅ let at lave. Din opskrift er rigtig lækker – er især vidl med persillen. Det gør dippen endnu bedre!

Reply
Stinna 25. juni 2019 - 10:24

Mange tak :-) Dejligt at du kan lide opskriften.

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy