Halloumi curry er en lækker vegetarisk gryderet med stegt halloumi, varme krydderier, kokosmælk og grønne linser. Retten er inspireret af det indiske køkken og er fyldt med smag.
Opskrift på halloumi curry
Herhjemme er vi vilde med indiske gryderetter og denne er ingen undtagelse. Den er fyldt med smag, nem at lave og så er den perfekt til dem, som stadig er nye inden for linser og andre bælgfrugter. Denne gryderet er nemlig med grønne linser, som bevarer deres fasthed ved tilberedning. De er derfor på ingen måde melede og retten er fyldt med den lækreste, krydrede smag.
Kom olie i en gryde eller en stor pande. Tilsæt olie, løg, hvidløg, ingefær, koriander, spidskommen, gurkemeje og tomatpuré. Lad det stege kort under omrøring.
Tilsæt dåsen med hakkede tomater, kokosmælk, vand, grønne linser, gulerødder og soyasauce. Lad det simre til linser og gulerødder er helt møre (minumum 20 minutter). Smag til med soyasauce eller salt.
Stegt halloumi
Skær halloumi i mindre tern. Kom olie på en pande. Steg halloumi til det er sprødt og gyldent. Tilsæt det til den færdige gryderet og lad det koge med i 5 minutter.
Servering
Server den varme halloumi curry med ris, koriander, creme fraiche og evt. naanbrød. Velbekomme!
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
Smager virkelig skønt. Jeg skruede lidt op for krydderierne, tilsatte også lidt røde linser og stegte nogle svampe sammen med halloumi. Stor anbefaling.
2 Kommentarer
Smager virkelig skønt. Jeg skruede lidt op for krydderierne, tilsatte også lidt røde linser og stegte nogle svampe sammen med halloumi. Stor anbefaling.
Hvor dejligt! Din udgave lyder også skøn.