Helt klassisk drømmekage med luftig og svampet bund, med en masse fyld på toppen. Drømmekage er en nem kage at bage – og jeg har endnu ikke mødt nogen, som ikke kan lide et godt stykke drømmekage.

Drømmekage fra Brovst
Min dejlige mormor har bagt utrolig mange drømmekager. Hun har ofte fortalt om, hvordan hun til strikkeklubben bagte en drømmekage, som hele klubben måtte have opskriften på. Jeg elsker sådanne historier om opskrifter og om, hvordan opskrifter bliver delt og brugt. Drømmekagen skulle ifølge min mormor være ‘Drømmekagen fra Brovst’. Jeg vil her dele hendes opskrift, hvor jeg dog har lavet få ændringer. Jeg har nemlig lavet endnu mere fyld – for en drømmekage kan ikke få for meget snask på toppen.
Mormors drømmekage opskrift
Herunder kommer opskriften på drømmekagen – lige som jeg elsker den. Luftig og svampet bund, med karamelliseret og snasket fyld. Fyldet er lavet af brun farin, smør, kokos og en smule mælk. Ingredienserne koges sammen i en gryde inden det kommes på kagen. Det gør fyldet helt karamelagtig og snasket – og drømmekagen er på ingen måde tør.
Mormors drømmekage
Redskaber
- Form – cirka 22 x 32 cm.
Ingredienser
Drømmekage
- 50 g smør
- 2 dl sødmælk
- 4 stk. æg
- 300 g sukker
- 3 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 250 g hvedemel
Drømmekagefyld
- 150 g smør
- 250 g brun farin
- 1/2 dl sødmælk
- 150 g kokosmel
Sådan gør du
Drømmekage
- Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
- Start med at smelte smør og mælk sammen i en gryde. Lad det køle ned, til det er lunkent (mærk med en lillefinger).
- Med en elpisker piskes sukker og æg helt luftigt sammen.
- Kom mel, bagepulver og vaniljesukker i en skål. Bland det sammen.
- Rør det forsigtigt rundt i æggemassen. Det er vigtigt ikke at røre for meget i det.
- Tilsæt den lune mælkeblanding og vend det forsigtigt rundt.
- Kom bagepapir i en form. Hæld dejen ned i og bag kagen midt i ovnen i cirka 25-30 minutter. Hvis kagen bliver for mørk, så kom lidt staniol over. Kagen skal ikke være flydende, når du tager den ud.
Drømmekagefyld
- Mens kagen er i ovnen, skal ingredienserne i en gryde. Lad det koge op og rør godt rundt.
- Kom toppingen på kagen. Skru ovnen op på 225 grader og bag kagen i 5-7 minutter.
- Lad kagen køle helt af, inden den skæres i stykker.

Hvordan laver man drømmekage?
Drømmekagen er en virkelig nem kage at bage. Dejen piskes først sammen og bages i ovnen. Derefter kommes det lækre fyld på. Du kan også lave andre varianter af drømmekage, fx chokoladedrømmekage hvor der kommes lidt kakao i dejen og i toppingen. Ellers har jeg set, at andre også bager drømmekagen som muffins.
Frysning af drømmekagen
Kan drømmekagen fryses? Ja det kan den. Jeg synes dog kagen er allerbedst nybagt. Men frys den ned i stykker, så kan du blot tage et par stykker op når lækkersulten melder sig. Ellers kan den sagtens holde sig frisk et par dage efter, at den er bagt. Jeg opbevarer den i køleskabet i en lufttæt beholder.

Du er også meget velkommen til at kigge forbi min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere modbilleder.
2 Kommentarer
Hej! Hvor stor en form bruger du?
Hej – den er cirka 22 x 32 cm :-)