Tortillas

af Stinna

Tortillas – nem opskrift på lækre hjemmelavede tortillapandekager. Tortilla pandekagerne er nemme at lave og er blot lavet af hvedemel, salt, vand og smør. Pandekagerne er tynde og smidige, så de kan rulles rundt om skønt fyld. Fyldes med lige det fyld man ønsker, herhjemme er det især mexicansk fyld og min bedste guacamole.

Opskrift på tortillas

Tortillas er tynde pandestegte madbrød. De bruges især til mexicansk mad eller til falafler. Opskriften består af hvedemel, vand, salt og smør. De er nemme at lave og smager skønt. Tricket til at undgå at pandebrødene bliver for sprøde er, at de skal bages virkelig kort tid på en meget varm pande og så er det vigtigt, at komme et fugtigt klæde over dem, når de er færdige. Så sprækker de ikke, når du skal folde dem.

Tortillas

Nemme og lækre tortillapandekager. Fyldes med lige det fyld, du ønsker.
Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Ret: Bagværk
Køkken: Mexikansk
Antal: 6 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 250-275 g hvedemel
  • 2 dl kogende vand
  • 1 tsk. groft salt
  • 25 g smør

Sådan gør du

  • Smelt smør på panden (den pande, du skal bruge til at bage tortillas på).
  • Kom hvedemel i en skål. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt det smeltede smør til skålen. Rør det rundt.
  • Tilsæt nu salt og kogende vand. Ælt det godt, til dejen er smidig. Der er forskel på mel, så måske der skal lidt mere i. Dejen må endelig ikke være for tør.
  • Strø lidt mel på køkkenbordet.
  • Del dejen i 6 dele og tril dejen til kugler. Lad dejen hvile i 10 minutter.
  • Rul de små dele dej ud, så de danner små pandekager. Rul dem så tyndt ud, som du kan. De må gerne være lidt gennemsigtige.
  • Steg tortillas på stegepanden i ca. 20-30 sekunder på hver side, til de er gyldne. Panden skal ikke pensles med olie, men steger i den lille rest smør der var tilbage. Jeg anbefaler en slip-let pande.
  • Kom dine tortillas på en tallerken og kom et fugtigt viskestykke over. Lad dem ligge, til de skal spises. Fugten er vigtig for, at de forbliver bløde.

Bløde tortillas

Disse pandestegte tortillas er bløde og kan derfor rulles om fyldet. I denne opskrift har jeg brugt kogende vand, som gør dejen sej og smidig. Det giver bløde tortillas som forbliver bløde, hvis du kommer dem under et fugtigt viskestykke. Så kan de sagtens holde sig bløde i nogle timer.

Tortillapandekager fyld

Herhjemme fylder vi gerne vores tortillas med forskelligt fyld. Især cremet guacamole, krydret hjemmelavet tomatsalsa og bønnefyld er et hit. Men du kan selvfølgelig komme lige det fyld i, som du ønsker. Du kan også prøve mine klassiske madpandekager, som er lavet med æg.

Følg også gerne med på min instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

4 Kommentarer

Ina Jensen 29. juni 2017 - 11:41

Kan man fryse tortillaerne?
Mvh. Ina

Reply
Stinna 11. juli 2017 - 08:40

Hej Ina, det tror jeg godt – jeg har dog ikke forsøgt :-)

Reply
Jessica 9. maj 2021 - 20:16

5 stars
Har prøvet flere tortillaopskrifter efterhånden og er aldrig blevet tilfreds. Denne opskrift er lige i skabet! Nemme at lave, lækre at spise og perfekt konsistens.
Nu har vi prøvet dine grødboller, spinatvafler og tortillas, og vi elsker det alt sammen. Glæder mig til at prøve flere af dine opskrifter, Stinna!

Reply
Stinna 10. maj 2021 - 07:48

Sikke en dejlig kommentar, tak! Hvor er det dejligt, at du kan lide mine opskrifter.

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy