Tomatsalsa med persille og hvidløg

af Stinna

Tomatsalsa med persille og hvidløg

Hvis du også elsker en god hjemmelavet burger, så skal du prøve at lave denne spicy tomat salsa til.

Normalt plejer min kæreste blot at få en god øko ketchup i sin burger, men denne salsa var virkelig et hit hos os. Salsaen er lavet med modne tomater, hvidløg, løg, olivenolie, bredbladet persille og æblecidereddike. Den har godt af at stå og trække lidt tid – så lav den gerne et par timer før, at du skal spise den.

Jeg bruger bredbladet persille til min tomatsalsa. Ellers kan du bruge basilikum eller koriander. Denne salsa bliver allerbedst, når det er røde solmodne tomater der bruges.

Min version her er grofthakket. Men du kan sagtens hakke ingredienserne finere eller sikkert også komme det hele i en minihakker, så du får en mere ensartet konsistens. Hvis tomaterne ikke er særlig modne, så tilsæt lidt honning til – tomaterne skal nemlig helst være modne og søde, så er de helt perfekte til denne salsa.

Men nu til opskriften på dette glas med hjemmelavet tomatsalsa:

Tomatsalsa

Forb. tid10 min
Ret: Tilbehør
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 glas
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 150 g cherrytomater
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æblecidereddike (eller citronsaft)
  • salt
  • peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg eller rødløg
  • (evt. lidt frisk koriander)

Sådan gør du

  • Hak tomaterne groft.
  • Hak krydderurterne, hvidløg, chili og salatløg fint.
  • Bland med tomaterne.
  • Lav dressing af olie, æblecidereddike, salt og peber og hæld det over det andet.
  • Opbevares på køl.

Print Friendly, PDF & Email
4 Kommentarer

4 Kommentarer

Stinna 25. februar 2015 - 20:29

Mange tak! Ja det smager skønt :-)

Reply
Burrito Bowl ala Mia - Stinna 21. april 2017 - 10:34

[…] Hjemmelavet tomatsalsa […]

Reply
Maria Glasdam 26. juni 2017 - 11:10

Hej Stinna.
Vil gerne give mig i kast med din salsa, men hvor længe erfarerer du, at den holde sig i køleskabet?

Reply
Stinna 27. juni 2017 - 07:43

Hej, jeg tror jeg ville opbevare den i maks 1 uge :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy