Tomatsalsa med persille og hvidløg

af Stinna

Tomatsalsa med persille og hvidløg

Hvis du også elsker en god hjemmelavet burger, så skal du prøve at lave denne spicy tomat salsa til.

Normalt plejer min kæreste blot at få en god øko ketchup i sin burger, men denne salsa var virkelig et hit hos os. Salsaen er lavet med modne tomater, hvidløg, løg, olivenolie, bredbladet persille og æblecidereddike. Den har godt af at stå og trække lidt tid – så lav den gerne et par timer før, at du skal spise den.

Jeg bruger bredbladet persille til min tomatsalsa. Ellers kan du bruge basilikum eller koriander. Denne salsa bliver allerbedst, når det er røde solmodne tomater der bruges.

Min version her er grofthakket. Men du kan sagtens hakke ingredienserne finere eller sikkert også komme det hele i en minihakker, så du får en mere ensartet konsistens. Hvis tomaterne ikke er særlig modne, så tilsæt lidt honning til – tomaterne skal nemlig helst være modne og søde, så er de helt perfekte til denne salsa.

Men nu til opskriften på dette glas med hjemmelavet tomatsalsa:

Tomatsalsa

Forb. tid10 minutter
Ret: Tilbehør
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 glas
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 150 g cherrytomater
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æblecidereddike (eller citronsaft)
  • salt
  • peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg eller rødløg
  • (evt. lidt frisk koriander)
  • evt. frisk chili

Sådan gør du

  • Hak tomaterne groft.
  • Hak krydderurterne, hvidløg, chili og løg fint. Hak også koriander fint, hvis du vil have det i din salsa.
  • Bland med tomaterne.
  • Lav dressing af olie, æblecidereddike, salt og peber og hæld det over det andet.
  • Opbevares på køl.

7 Kommentarer

Stinna 25. februar 2015 - 20:29

Mange tak! Ja det smager skønt :-)

Reply
Maria Glasdam 26. juni 2017 - 11:10

Hej Stinna.
Vil gerne give mig i kast med din salsa, men hvor længe erfarerer du, at den holde sig i køleskabet?

Reply
Stinna 27. juni 2017 - 07:43

Hej, jeg tror jeg ville opbevare den i maks 1 uge :-)

Reply
Annie Lys'en Eriksen 14. august 2020 - 14:24

Hvor længe kan hjemmelavet tomatsalsa holde sig i køleskab, og kan jeg fryse det. Pfh tak

Reply
Stinna 15. august 2020 - 17:27

Hej, jeg tænker cirka 5-7 dage i køleskab. Jeg tror desværre ikke at denne variant kan fryses :-)

Reply
Janne 22. maj 2021 - 00:02

Hej Stinna,
Du skriver i fremgangsmåden at krydderurter, salatløg og chili hakkes fint – men det fremgår ikke af ingredienslisten, at der skal salatløg og chili i. Skal det forstås som en variant, eller mangler de angivelser i ingredienslisten?

Reply
Stinna 23. maj 2021 - 09:10

Hej – det er en fejl :-) Salatløg er blot løg eller rødløg. Jeg retter det lige.

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.