Baba ganoush – skøn auberginedip

af Stinna

Baba ganoush – skøn dip med aubergine, tahin og hvidløg.

Auberginedip

Baba ganoush er en skøn cremet og lækker dip med aubergine. Dippen er vildt nem at lave og så smager den virkelig skønt. Herhjemme bruger vi den som smørrelse i sandwiches eller som tilbehør til aftensmaden – eller bare som man ellers ville bruge en hummus.

Faktisk er aubergine ikke en grøntsag, som jeg er specielt vild med. Den smager ikke af så meget, så den kræver lidt ekstra i køkkenet for at gøre lækker. Men jeg blev mindet om auberginen og dens egenskaber i fx dip, da jeg for nogle uger siden var til persisk madlavningskusus med min far. Jeg deler også én af opskrifterne derfra snarest muligt, for der lavede vi også en virkelig skøn dip.

Opskrift på baba ganoush

Herunder er opskriften på dippen. Portionen er ikke så stor, så lav endelig dobbeltportion når du alligevel er i gang. Da jeg var på det persiske madlavningskursus fik jeg at vide, at det er godt at grille aubergine eller bage dem til de er mørke – så får man en mere røget og god smag. Jeg brugte nu bare min ovn og bagte auberginen, til den var godt bagt.

Hvis du ønsker en mere krydret variant, så tilsæt evt. 1 tsk. spidskommen og lidt tørret koriander – det smager også skønt i.

3 fra 1 stemme
Baba ganoush
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
5 min
 

Skøn auberginedip

Ret: Tilbehør
Antal: 1 skål
Forfatter: Stinna
Ingredienser
  • 1 stk. aubergine
  • 2 spsk. lys tahin
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 spsk. citronsaft
  • salt
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 250 grader (over og undervarme).

  2. Vask auberginen og kom den i ovnen, når ovnen er varm. Jeg kom den blot på et stykke bagepapir. Bag auberginen til den er ret mørk – jo mørkere jo mere røget smag til dippen.

  3. Tag auberginen ud og lad den køle lidt af.

  4. Skær aubergine op og tag 'kødet' ud med en ske. Sørg for at få saften med også.

  5. Kom kødet af aubergine, tahin, hvidløg, citronsaft og salt i en foodprocessor eller minihakker. Blend til dippen har ensartet konsistens.

  6. Smag til med citronsaft og salt.

  7. Overhældes med olivenolie og sesam. Velbekomme.

Print Friendly, PDF & Email
2 Kommentarer

2 Kommentarer

Gerd 7. juni 2019 - 11:44

3 stars
Sorry, men den bør grilles på grill udendøre nu det er sæson, den rigtige røgede og mest vidunderlige smag opnås ikke ved bagning i ovnen

Reply
Stinna 8. juni 2019 - 08:48

Det har du helt ret i :-) Men for dem der ikke lige har adgang til en grill, så kan det sagtens gå med ovnen.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.