Baba ganoush – skøn auberginedip

af Stinna
Baba ganoush - skøn auberginedip

Baba ganoush – skøn dip med aubergine, tahin og hvidløg.

Auberginedip

Baba ganoush er en skøn cremet og lækker dip med aubergine. Dippen er vildt nem at lave og så smager den virkelig skønt. Herhjemme bruger vi den som smørrelse i sandwiches eller som tilbehør til aftensmaden – eller bare som man ellers ville bruge en hummus.

Faktisk er aubergine ikke en grøntsag, som jeg er specielt vild med. Den smager ikke af så meget, så den kræver lidt ekstra i køkkenet for at gøre lækker. Men jeg blev mindet om auberginen og dens egenskaber i fx dip, da jeg for nogle uger siden var til persisk madlavningskusus med min far. Jeg deler også én af opskrifterne derfra snarest muligt, for der lavede vi også en virkelig skøn dip.

Baba ganoush - skøn auberginedip

Opskrift på baba ganoush

Herunder er opskriften på dippen. Portionen er ikke så stor, så lav endelig dobbeltportion når du alligevel er i gang. Da jeg var på det persiske madlavningskursus fik jeg at vide, at det er godt at grille aubergine eller bage dem til de er mørke – så får man en mere røget og god smag. Jeg brugte nu bare min ovn og bagte auberginen, til den var godt bagt.

Hvis du ønsker en mere krydret variant, så tilsæt evt. 1 tsk. spidskommen og lidt tørret koriander – det smager også skønt i.

Baba ganoush

Skøn auberginedip
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid5 minutter
Ret: Tilbehør
Antal: 1 skål
Forfatter: Stinna
3 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 1 stk. aubergine
  • 2 spsk. lys tahin
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 spsk. citronsaft
  • salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 250 grader (over og undervarme).
  • Vask auberginen og kom den i ovnen, når ovnen er varm. Jeg kom den blot på et stykke bagepapir. Bag auberginen til den er ret mørk – jo mørkere jo mere røget smag til dippen.
  • Tag auberginen ud og lad den køle lidt af.
  • Skær aubergine op og tag 'kødet' ud med en ske. Sørg for at få saften med også.
  • Kom kødet af aubergine, tahin, hvidløg, citronsaft og salt i en foodprocessor eller minihakker. Blend til dippen har ensartet konsistens.
  • Smag til med citronsaft og salt.
  • Overhældes med olivenolie og sesam. Velbekomme.

Hvis du er på udkig efter andre typer dip, så er disse måske noget for dig:

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

6 Kommentarer

Gerd 7. juni 2019 - 11:44

3 stars
Sorry, men den bør grilles på grill udendøre nu det er sæson, den rigtige røgede og mest vidunderlige smag opnås ikke ved bagning i ovnen

Reply
Stinna 8. juni 2019 - 08:48

Det har du helt ret i :-) Men for dem der ikke lige har adgang til en grill, så kan det sagtens gå med ovnen.

Reply
Mary-Ann 4. juli 2021 - 08:44

Man kan også blande røget paprika i baba ganoush’en, når man nu ikke har en grill.

Reply
Stinna 5. juli 2021 - 08:25

Tak for tip – det vil jeg prøve :-)

Reply
Marian Svendsen 3. april 2023 - 09:55

Hvor længe kan den holde sig?

Reply
Stinna 3. april 2023 - 12:49

Jeg vil gætte på 3-4 dage i køleskab :-)

Reply
3 from 1 vote

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.