
Persisk dip med yoghurt, valnødder, spinat og hvidløg – også kaldet mâste boorani. For nogle uger siden var min far og jeg på persisk madlavningskursus, hvor vi lærte at tilberede forskellige persiske retter. Særligt én af retterne var jeg helt vild med og den opskrift har jeg fået lov til at dele med jer her.
Persisk dip
Det var Mehran Zandian, forfatter af kogebogen ‘Mine persiske livretter’, der afholdt madkursus med persiske retter. Som sagt har jeg fået lov til at dele en af opskrifterne med jer og der er ingen tvivl om, at det skal være denne. Dippen indeholder ingredienser som jeg normalt ikke selv ville komme i en dip – men som smager fantastisk sammen. Særligt er jeg vild med, at der er tilsat kanel til dippen. Også selv om at jeg måske var lidt for rundhåndet med mængden da vi afholdt kursus.
Herunder får I opskriften på dippen. I opskriften bruges der 500g frisk spinat, men jeg har brugt 250g i stedet.
Persisk dip med yoghurt og spinat
Ingredienser
- 250 g frisk spinat
- 3 dl græsk yoghurt (eller en anden tyk yoghurt)
- 1 fed hvidløg
- 100 g valnødder
- 1 spsk. olivenolie
- 1/2 tsk. stødt kanel
- 1/2 tsk. salt
Sådan gør du
- Vask og skyl spinatbladene. Kom dem i en gryde. Læg kog på gryden og skru op på højeste blus. Damp spinatbladene i et par minutter. Kom dem herefter i en si og lad vandet dryppe af. Lad det køle af og pres vandet ud.
- I en skål blandes yoghurt, revet hvidløb, grofthakkede valnødder, kanel, olivenolie og salt. Rør det godt sammen.
- Tilsæt det afkølede spinat og smag dippen til med salt. Sæt dip i køleskabet i 15 minutter – rør godt i dippen inden servering.

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
4 Kommentarer
Dosha, persisk dip og gryderet var helt fantastisk Tak for en fantastisk hjemmeside
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre! :-)
Kan man mon bruge frossen spinat?
Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)