Persisk dip med yoghurt, kanel, valnødder, spinat og hvidløg

af Stinna

Persisk dip med yoghurt, valnødder, spinat og hvidløg – også kaldet mâste boorani. For nogle uger siden var min far og jeg på persisk madlavningskursus, hvor vi lærte at tilberede forskellige persiske retter. Særligt én af retterne var jeg helt vild med og den opskrift har jeg fået lov til at dele med jer her.

Det var Mehran Zandian, forfatter af kogebogen ‘Mine persiske livretter’, der afholdt madkursus med persiske retter. Som sagt har jeg fået lov til at dele en af opskrifterne med jer og der er ingen tvivl om, at det skal være denne. Dippen indeholder ingredienser som jeg normalt ikke selv ville komme i en dip – men som smager fantastisk sammen. Særligt er jeg vild med, at der er tilsat kanel til dippen. Også selv om at jeg måske var lidt for rundhåndet med mængden da vi afholdt kursus.

Herunder får I opskriften på dippen. I opskriften bruges der 500g frisk spinat, men jeg har brugt 250g i stedet.

Persisk dip med yoghurt og spinat
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
10 min
 
Ret: Tilbehør
Antal: 1 skål
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
Ingredienser
  • 250 g frisk spinat
  • 3 dl græsk yoghurt (eller en anden tyk yoghurt)
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g valnødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1/2 tsk. stødt kanel
  • 1/2 tsk. salt
Sådan gør du
  1. Vask og skyl spinatbladene. Kom dem i en gryde. Læg kog på gryden og skru op på højeste blus. Damp spinatbladene i et par minutter. Kom dem herefter i en si og lad vandet dryppe af. Lad det køle af og pres vandet ud.

  2. I en skål blandes yoghurt, revet hvidløb, grofthakkede valnødder, kanel, olivenolie og salt. Rør det godt sammen.

  3. Tilsæt det afkølede spinat og smag dippen til med salt. Sæt dip i køleskabet i 15 minutter – rør godt i dippen inden servering.

Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.