Persisk auberginegryderet med tomat, hvidløg og krydderier

af Stinna

Persisk auberginegryderet med tomat, hvidløg og krydderier. For en måneds tid siden var jeg med min far på persisk madlavningskursus, hvor vi lærte at lave lidt forskellige lækre retter. Én af disse retter er den dip som I ser på billedet – den smager SÅ skønt og jeg har fået lov til at dele den med jer – opskriften er denne. Men siden den dag til madlavningskursus har min far og jeg haft planer om, at vi selv skulle afprøve nogle opskrifter derhjemme.

Men siden den dag til madlavningskursus har min far og jeg haft planer om, at vi selv skulle afprøve nogle opskrifter derhjemme.

Vegetarisk gryderet med aubergine

Én af de retter vi lavede sammen er denne persiske aubergineret med tomater, skønne krydderier, frisk mynte og hvidløg. Den smagte virkelig skønt og vi spiste retten som fyld i madpandekager, selvom jeg har læst at en lignende ret, khoresh Bademjoon, spises med ris til. Jeg aner ikke om denne ret er ægte persisk, men den er ihvertfald inspireret deraf.

Persisk auberginegryderet med tomat, hvidløg og krydderier
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
30 min
 

Persisk vegetarret. Mængden er til fire personer, hvis det er som tilbehør til andet mad også.

Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
Ingredienser
  • 1 stk. aubergine
  • 2 spsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1/2-1 tsk. kanel, stødt
  • 1/2-1 tsk. spidskommen, stødt
  • 1/2-1 tsk. paprika, stødt
  • 1/2-1 tsk. gurkemeje, stødt
  • 6 stk. tomater
  • 1/2 dl vand
  • 1 lille håndfuld frisk mynte
Sådan gør du
  1. Start med at skære auberginen i mindre tern, ca 2×2 cm (ikke så vigtigt). Kom dem i en skål med kold vand og drys groft salt i vandet. Rør det rundt. Lad auberginerne stå i 15 minutter.

  2. Hak løg og hvidløg. Kom olie på en pande og varm det op til middel varme. Tilsæt løg og lad det stege, til løgene er blevet klare/gennemsigtige. Tilsæt hvidløg og krydderier og lad det stege lidt igen – 1-2 minutter.

  3. Hæld vandet fra auberginen. Tilsæt aubergine til panden.

  4. Lad det stege i ca. 10 minutter, til auberginen er begyndt at blive blød.

  5. Skær tomaterne i halve. Fjern kernerne. Skær tomaterne i halve og tilsæt dem til panden. Tilsæt vand.

  6. Kom låg på panden og lad det stege/koge ved lav varme i ca. 20 minutter.

  7. Smag retten til med salt. Tilsæt evt. mere vand, hvis det bliver for tørt.

  8. Hak til sidst frisk mynte og bland i. Serveres varm som tilbehør eller som fyld i pandekage.

  9. Velbekomme.

Print Friendly, PDF & Email
4 Kommentarer

4 Kommentarer

Christine L 20. juni 2019 - 20:52

Det ser så lækkert ud! Den skal jeg prøve! Jeg lavede for nyligt fesenjan, som er en persisk gryderet med granatæble og valnøddesovs (og kikærter i stedet for den traditionelle kylling), og det blev mega lækkert!
Jeg er vil med det persiske køkken!

Ps. tillykke med specialet :)

Reply
Stinna 21. juni 2019 - 17:14

Tak skal du have – og tak for fiffet med den ret. Det må jeg prøve! Jeg er helt ny inden for persisk mad, men det smager jo så skønt :-)

Reply
Anne 21. juni 2019 - 19:53

Mums! Den aubergineret har jeg ventet på, siden jeg så den på din Instagram

Reply
Stinna 25. juni 2019 - 10:24

Fedt! Jeg håber at du kan lide den :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.