Tomatsuppe med fløde, pasta og oregano. Denne opskrift på hjemmelavet tomatsuppe er virkelig nem og så smager den rigtig godt. Suppen er cremet og har meget smag – men samtidigt vil jeg bestemt kalde den børnevenlig.
Opskrift på tomatsuppe
Opskriften på tomatsuppe er lavet med løg, porre, hvidløg, oregano og selvfølgelig fløde. Da jeg var lille lavede min moster verdens bedste tomatsuppe – og det er den, jeg har forsøgt at lave her. Jeg spiser tomatsuppe med suppehorn til og det er også dem min niece altid ønsker, hvis vi skal spise suppe hos mig.
Jeg har valgt at blende suppen, da jeg helst vil have at den er helt fin og ensartet i konsistensen. Tilsæt evt. nogle grøntsager efter at suppen er blendet, hvis du ønsker lidt mere bid.
Tomatsuppe
Ingredienser
- 2 stk. løg
- 1 stk. porre
- 2 fed hvidløg
- 2 dl vand
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. grøntsagsbouillion (eller bouillionterning)
- 3 dl piskefløde
- salt og peber
Tilbehør
- suppehorn
- bredbladet persille
- flutes
Sådan gør du
- Start med at vaske porre og skær den i skiver. Hak løg og hvidløg groft.
- Kom olie i en gryde og steg porre, løg og hvidløg et par minutter. Det må ikke blive brunt.
- Tilsæt vand, hakkede tomater, oregano, paprika, salt og grøntsagsbouillion. Jeg bruger bouillion i pulver, men hvis du bruger en bouillionterning, så opløs den i vandet først.
- Lad suppen koge i 25-30 minutter. Blend den herefter.
- Tilsæt nu fløde og varm suppen godt. Smag til med salt og peber.
- Serveres med flute, persille og suppehorn. Velbekomme.
Frysning af tomatsuppe
Tomatsuppen kan sagtens fryses. Jeg kommer den afkølede suppe i en frysepose og så i fryseren. Lad den tø op i køleskabet og varm den derefter i en gryde.
Tilbehør til tomatsuppe
Herhjemme spiser vi som sagt suppehorn til tomatsuppe – men også med brød til. Køb et lækkert flute, som så dyppes i den varme suppe. Jeg topper suppen med bredbladet persille og lidt chili. Men ellers smager en klat fed creme fraiche også godt deri.
Piskefløden gør suppen cremet og giver tomatsuppen ekstra god smag. Hvis du ikke spiser piskefløde, ville jeg prøve med kokosmælk eller en anden mælkevariant.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
18 Kommentarer
Lige siden jeg så opskriften har jeg glædet mig til at vi skulle lave den. Det skete i aften. Den var fremragende. Vi valgte at smage den til med lidt chili og sukker, som fremhæver smagen (synes vi).
Man skal nok heller ikke se bort fra, at piskefløden spiller en vis rolle
Den kan virkelig anbefales 6 stjerner ud af 5⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Så dejligt at opskriften kunne bruges. Tusind tak :-) Og ja – piskefløde gør (næsten) alt godt.
Hej Stinna, Jeg kunne godt tænke mig at bruge rigtige tomater. Hvor mange gram tænker du så? eller skal det mon kun være halvdelen.?
Jeg er så vild med dine opskrifter, og bruger dine opskrifter hver uge. Tak! De er nemme at gå til og smager skønt.
Tak og hilsen
Christina
Hej, tusind tak :-) Dejligt at du kan bruge mine opskrifter.
Jeg ved faktisk ikke helt, hvordan du gør med mængden når det er friske tomater. Måske halvdelen og så noget væske? Skriv endelig hvordan det bliver – jeg vil selv prøve med friske tomater snarest.
Jeg giver det et forsøg. ;) den ser så lækker ud. Tak.
Hej Stinna
Hvis jeg bruger bouillonterning, hvor meget vand skal der så til en terning?
Jeg glæder mig til at prøve opskriften :-)
Du kan bare opløse den i det vand, der alligevel skal i :-)
Super det gør jeg! Den skal prøves i aften :-)
Super nem og lækker, et stort hit herhjemme.
Tusind tusind tak :-)
Virkelig god og simpel tomatsuppe, hvor mængden af fløden gør den afrundet, mild og lækker :)
Hvor er det dejligt at høre, tak :-)
Endnu en dejlig opskrift fra din hånd
Mange mange tak :-)
Super lækker tomatsuppe, er ellers ikke så meget til tomatsuppe
Tusind tak, dejligt at opskriften kan bruges :-)
Den er lavet mange gange, også til gæster. Altid stor begejstring. Jeg skolder og tilsætter 2-3 friske tomater.
Tak, dejligt at opskriften kan bruges :-)