Vegetarisk tikka masala med blomkål. Skøn indisk vegetarret med blomkål, krydderier og kokosmælk. Da jeg i lørdags var ude hos min far, havde vi bestemt os for at menuen skulle bestå af indiske retter. Men for ikke at lave de samme opskrifter altid, så ville vi gerne prøve at lave en tikka masala vegetarisk og tilsætte blomkål.
Vegetarisk tikka masala med blomkål
Vi serverede den skønne ret med naanbrød og jasminris – det hele smagte så godt, at jeg gerne vil dele opskriften med jer. Vores variant af tikka masala er en sauce af kokosmælk, peberfrugt, løg, hvidløg og tomat som blendes. Herefter kommes det tilbage i panden, der kommes krydderier og blomkål i og efterfølgende står det bare og småkoger. Det er en nem ret med en rigtig god smag. Normalt er tikka masala lavet med kylling, men denne variant med blomkål blev altså virkelig skøn og jeg håber sådan, at I også vil kunne lide opskriften.
Opskrift på vegetarisk indisk ret
Men nu til opskriften på denne skønne indiske ret. Jeg har angivet at der er til fire personer, hvis der spises ris til. Server retten med yasminris, friske koriander og måske hjemmebagte naanbrød.
Vegetarisk tikka masala med blomkål
Ingredienser
- olie til stegning
- 2 stk. løg
- 5 fed hvidløg
- 2 x 2 cm frisk ingefær
- 1 stk. rød peberfrugt
- 4 stk. tomater
- 1 stk. dåse kokosmælk evt. 1 håndfuld frisk koriander, kan undlades
krydderier:
- 1 stor spsk. garam masala indisk blandingskrydderi
- 1 spsk. spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. stødt gurkemeje
- 1/2 tsk. kanel
- 1/2 tsk. tørret chili eller mindre, hvis du ikke er til stærk mad
- 1 grøntsags bouillonterning
- 1-2 dl vand
- 1 helt blomkål
- salt
- limesaft
tilbehør:
- jasminris
- koriander
- hjemmebagte naanbrød
Sådan gør du
- Kom olie på en stor pande (eller en gryde).
- Hak løg groft. Hak / riv hvidløg og ingefær fint. Tilsæt det hele til panden og lad det stege, til løgene er klare, men ikke gyldne.
- Skær blomkål i mindre stykker.
- I en blender kommes peberfrugt, tomater og kokosmælk (og evt. frisk koriander). Blend det godt sammen.
- Tilsæt indholdet af panden og blend igen.
- Hæld det hele tilbage til panden, tilsæt krydderierne, bouillonterning, vand og blomkål.
- Lad saucen koge indtil blomkål er mørt, men stadig har bid.
- Smages til med salt og limesaft.
- Serveres med ris, naanbrød og friske koriander.
- Velbekomme.
Noter
Hvis du også er vild med indiske retter, så er disse måske også noget for dig:
- Aloo gobi – Skøn indisk ret med blomkål og kartofler.
- Rajma – indisk vegetarret med kidneybønner
- Indisk vegetarret med kikærter i cashewnødder-sauce.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
30 Kommentarer
Lige et undrene spørgsmål hvorfor skal de ekstra krydderier i? Altså udover garam masala?! For når jeg googler krydderiet så er det nøjagtig det samme som de ekstra krydderier der står i opskriften. Mit egentlige spørgsmål er vel: Kan jeg putte ekstra garam masala i, istedet for de ekstra krydderier??
Hej :-) Det er ikke alle garam masala der indeholder præcist de krydderier, nogle indeholder også sort peber og så synes jeg ikke, at det giver det samme at tilføje ekstra garam masala. Men jeg tror sagtens at du kan bruge det istedet for de andre, men det kommer helt an på den garam masala du har.
Hej Stinna
Hvor er det nogle lækre opskrifter, jeg er semivegetar og er simpelthen så glad for at finde din side Jeg har et spørgsmål, har du erfaring med at fryse denne her ret og evt din opskrift på daal? Eller blir retterne kedelige af det. Jeg overvejer nemlig at lave en stor portion, så jeg også har til fryseren
Hej Tina,
mange tak for din besked :)
Jeg har ikke prøvet at fryse denne ret, men daal fryser jeg ofte. Så er der altid til en hurtig omgang aftensmad i fryseren.
Hej. Skal blomkålen bare i helt eller skal det skæres ud? Forøvrigt vil jeg bare sige mange tak for sin side! Vi spiser meget mere vegetarisk efter jeg opdagede Stinna.dk :) vh. Sofie
Hej Sofie, det er rettet nu. Det skal skæres ud og så kommes i panden :-) Og mange tak fordi at du kan bruge opskrifterne.
Hej Stinna
Er det en stor eller lille dåse kokosmælk?
Hej,
det er en stor dåse :-)
Hej Stinna
Er det store tomater?
Hej :-) Ja det er alm. store tomater.
Hej Stinna
Tusind tak for denne opskrift! Du nævner i ‘Sådan gør du’ at man skal hakke løgene groft, men du har derimod ikke skrevet i listen over ‘Ingredienser’ at man skal bruge løg, men blot ‘hvidløg’. Hvor mange løg skal der i retten? Og er det rødløg eller almindelige løg? Hvis du har mulighed for at skrive det ind i listen ville det være skønt.
Hov det er da smuttet for mig – godt at du opdagede det :-) Jeg retter med det samme.
Kan man mon bruge flået tomater?
Hej, det tror jeg godt :-) Men jeg har ikke forsøgt.
Hvad er “to mater”?
Nåååårh, tomater! :)
Ha ha :-) Det er rettet nu, tak!
Haha, der er stadig fejl :-D
Ha ha – NU burde det være rettet! :-D
Hej :-)
Tak for en dejlig opskrift!
Hvor længe kan den holde sig? :-)
Mange tak :-) Et par dage i køleskab vil jeg tro.
Hej Stinna. Tak for dine fine side som jeg bruger virkelig meget :)
Også et opklarende spørgsmål, skal peberfrugten blendes fra rå tilstand?
Mvh Marlene
Dejligt at du kan bruge mine opskrifter :-) Ja det er fra rå.
Så lækker ret! Mine grøntsags-nægtende 4-årige spiste det også Jeg havde kun 2 tomater så jeg tilføjede også en dåse hakkede tomater og det fungerede super fint. Tak for din gode side! Finder tit inspiration herinde
Ej hvor er det dejligt at høre. Tak for det :-)
Vegetar blir’ jeg ALDRIG…. Men den her ret …smager vidunderlig kan på det varmeste anbefale
Hvor dejligt, mange tak for tilbagemeldingen :-)
Smagte vældig godt. Undlod ingefær, da min datter ikke kan lide det.
Tusind tak :-)
[…] elsker vi indiske retter og vegetarisk tikka masala er ingen undtagelse. Normalt laver jeg gerne mine indiske retter med enten fløde eller kokosmælk, […]