Vegetarisk tikka masala med blomkål

af Stinna

Vegetarisk tikka masala med blomkålVegetarisk tikka masala med blomkål. Skøn indisk vegetarret med blomkål, krydderier og kokosmælk. Da jeg i lørdags var ude hos min far, havde vi bestemt os for at menuen skulle bestå af indiske retter. Men for ikke at lave de samme opskrifter altid, så ville vi gerne prøve at lave en tikka masala vegetarisk og tilsætte blomkål.

Vegetarisk tikka masala med blomkål

Vi serverede den skønne ret med naanbrød og jasminris – det hele smagte så godt, at jeg gerne vil dele opskriften med jer. Vores variant af tikka masala er en sauce af kokosmælk, peberfrugt, løg, hvidløg og tomat som blendes. Herefter kommes det tilbage i panden, der kommes krydderier og blomkål i og efterfølgende står det bare og småkoger. Det er en nem ret med en rigtig god smag. Normalt er tikka masala lavet med kylling, men denne variant med blomkål blev altså virkelig skøn og jeg håber sådan, at I også vil kunne lide opskriften.

Opskrift på vegetarisk indisk ret

Men nu til opskriften på denne skønne indiske ret. Jeg har angivet at der er til fire personer, hvis der spises ris til. Server retten med yasminris, friske koriander og måske hjemmebagte naanbrød.

Vegetarisk tikka masala med blomkål
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
45 min
 
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk, Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
  • olie til stegning
  • 2 løg5 fed hvidløg
  • 2 x 2 cm frisk ingefær
  • 1 rød peberfrugt
  • 4 to mater
  • 1 dåse kokosmælk evt. 1 håndfuld frisk koriander, kan undlades
krydderier:
  • 1 stor spsk. garam masala indisk blandingskrydderi
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. tørret chili eller mindre, hvis du ikke er til stærk mad
  • 1   grøntsags bouillonterning
  • 1-2 dl vand
  • 1 helt blomkål
  • salt
  • limesaft
tilbehør:
  • jasminris
  • koriander
  • hjemmebagte naanbrød
Sådan gør du
  1. Kom olie på en stor pande (eller en gryde).
  2. Hak løg groft. Hak / riv hvidløg og ingefær fint. Tilsæt det hele til panden og lad det stege, til løgene er klare, men ikke gyldne.
  3. Skær blomkål i mindre stykker.
  4. I en blender kommes peberfrugt, tomater og kokosmælk (og evt. frisk koriander). Blend det godt sammen.
  5. Tilsæt indholdet af panden og blend igen.
  6. Hæld det hele tilbage til panden, tilsæt krydderierne, bouillonterning, vand og blomkål.
  7. Lad saucen koge indtil blomkål er mørt, men stadig har bid.
  8. Smages til med salt og limesaft.
  9. Serveres med ris, naanbrød og friske koriander.
  10. Velbekomme.

Hvis du også er vild med indiske retter, så er disse måske også noget for dig:

Vegetarisk tikka masala med blomkål

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

Print Friendly, PDF & Email
9 Kommentarer

9 Kommentarer

Vegetarisk madplan uge 12 - Stinna 18. marts 2018 - 11:22

[…] MANDAG Vegetarisk tikka masala Skøn indisk vegetarret med blomkål, krydderier og kokosmælk. Få opskriften ved at klikke lige her.  […]

Reply
Rikke 16. september 2018 - 14:41

Lige et undrene spørgsmål hvorfor skal de ekstra krydderier i? Altså udover garam masala?! For når jeg googler krydderiet så er det nøjagtig det samme som de ekstra krydderier der står i opskriften. Mit egentlige spørgsmål er vel: Kan jeg putte ekstra garam masala i, istedet for de ekstra krydderier??

Reply
Stinna 16. september 2018 - 21:43

Hej :-) Det er ikke alle garam masala der indeholder præcist de krydderier, nogle indeholder også sort peber og så synes jeg ikke, at det giver det samme at tilføje ekstra garam masala. Men jeg tror sagtens at du kan bruge det istedet for de andre, men det kommer helt an på den garam masala du har.

Reply
Tina 20. januar 2019 - 18:06

Hej Stinna
Hvor er det nogle lækre opskrifter, jeg er semivegetar og er simpelthen så glad for at finde din side Jeg har et spørgsmål, har du erfaring med at fryse denne her ret og evt din opskrift på daal? Eller blir retterne kedelige af det. Jeg overvejer nemlig at lave en stor portion, så jeg også har til fryseren

Reply
Stinna 21. januar 2019 - 09:51

Hej Tina,
mange tak for din besked :)
Jeg har ikke prøvet at fryse denne ret, men daal fryser jeg ofte. Så er der altid til en hurtig omgang aftensmad i fryseren.

Reply
Eva Sofie Anesen 24. januar 2019 - 16:58

Hej. Skal blomkålen bare i helt eller skal det skæres ud? Forøvrigt vil jeg bare sige mange tak for sin side! Vi spiser meget mere vegetarisk efter jeg opdagede Stinna.dk :) vh. Sofie

Reply
Stinna 24. januar 2019 - 17:01

Hej Sofie, det er rettet nu. Det skal skæres ud og så kommes i panden :-) Og mange tak fordi at du kan bruge opskrifterne.

Reply
Laila 25. januar 2019 - 18:58

Hej Stinna
Er det en stor eller lille dåse kokosmælk?

Reply
Stinna 26. januar 2019 - 17:03

Hej,
det er en stor dåse :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.