Aloo tikki er en skøn indisk snack, lavet af kogte kartofler og skønne krydderier. Herhjemme serveres de som en del af en indisk middag med raita (indisk dressing) til.
Aloo tikki opskrift
Aloo tikki er små kartoffel-frikadeller, som er virkelig skønt krydrede. De er sprøde uden på og bløde inden i – og så har de en virkelig god smag. Jeg mener at have læst, at aloo betyder kartofler og tikki betyder ‘patties’, altså en form for vegetarfrikadelle/bøf. Opskriften herunder rækker til cirka 10 stk., alt efter hvor store du laver dem. Det er vigtigt at de steger i rigeligt med olie, så de får den sprøde overflade.
Aloo tikki
Ingredienser
- 500 g kartofler
- 3 fed hvidløg
- 100 g ærter
- 1 spsk. revet ingefær
- 1 spsk. garam masala (indisk blandingskrydderi)
- 1/2 spsk. cayennepeber (eller mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad)
- 1 spsk. citronsaft
- 1 spsk. finthakket frisk koriander
- 1/2 spsk. stødt koriander
- 1/2 tsk. chilipeber eller alm. peber
- 2 spsk. maizena
- 3 spsk. rasp
- salt og peber
- smagsneutral olie til stegning (der skal bruges en del)
Sådan gør du
- Start med at skrælle kartoflerne og skær dem i mindre tern. Kog dem i vand, til de er møre.
- Kog ærterne til de er næsten møre.
- Lad kartoflerne køle af.
- Mos kartoflerne og tilsæt alle ingredienserne i en skål. Vend ærter i til sidst. Smag til med salt og peber.
- Sæt skålen på køl i 30 minutter.
- Form farsen til 8-10 små kugler. Tryk dem flade og steg dem i rigeligt olie på en pande (ikke for høj temperatur). De skal være gyldne og sprøde uden på, men bløde inden i.
- Kom dem på en tallerken beklædt med køkkenrulle, som kan suge det overskydende olie.
- Spises mens de stadig er varme. Velbekomme.
Tilbehør
Aloo tikki er perfekt som en del af et indisk måltid. Prøv at servere dem sammen med hjemmelavede naanbrød, raita og indisk salat. Du kan også servere dem sammen med hjemmelavede samosaer.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.