Vegetarisk stir fry

af Stinna

Vegetarisk stir fry – eller blot grøntsager stegt på panden i krydret soyasauce. Denne nemme asiatiske ret er fyldt med smag og serveres med ris til.

Stir fry

Stir fry er egentligt en madlavningsteknik, der stammer fra Kina. Alle ingredienserne steges lynhurtigt på en meget varm pande (fx en wok) i lidt olie. Jeg har lavet en vegetarisk udgave med broccoli, peberfrugt og spidskål, men du kan sagtens bruge andre grøntsager også. Det er saucen der gør, at denne ret smager helt fantastisk! For at jævne saucen er der tilsat majsstivelse – dette er et tip jeg engang fik, da jeg spiste kinesisk mad. Opskriften række til 2 personer, hvor der serveres fuldkornsris til. Opskriften på vegetarisk stir fry får du her:

Vegetarisk stir fry

Stegte grøntsager i soyasauce – serveres med ris til.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 100 g champignon
  • 1/2 stk. broccoli
  • 1/2 stk. spidskål
  • 1 stk. løg

Soyasauce

  • 2 spsk. olie (gerne en der ikke smager af så meget)
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 3 dl koldt grøntsagsbouillon-vand
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. lys eddike
  • 1 spsk. frisk ingefær, fintrevet
  • 3 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. majsstivelse

Tilbehør

  • fuldkornsris
  • sesamfrø til topping

Sådan gør du

  • Start med at sætte ris til at koge.

Soyasauce

  • Bland alle ingredienserne i en skål. Rør det godt rundt. Bouillonvandet skal blot blandes, som det anbefales på pakken. Jeg brugte 1/4 terning til de 3 dl vand.

Grøntsager

  • Start med at skære alle grøntsagerne i mindre stykker – de skal ikke være for finthakket.
  • Varm en stor pande eller wok op. Den skal være meget varm.
  • Steg grøntsagerne på den varme pande, til de har fået lidt farve. Lad dem stege et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt saucen og steg det yderligere 2-3 minutter.
  • Serveres med ris til og drysses med sesamfrø.

Asiatisk vegetarmad

Herhjemme er vi vilde med det asiatiske køkken. Særligt min vegetariske wok med kokosmælk er et hit. Ellers er jeg også ret vild med stegte nudler.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.