Græskarsuppe med kokosmælk og ingefær

af Stinna

Græskarsuppe med kokosmælk og ingefær. Virkelig skøn og nem efterårssuppe med græskar, ingefær, krydderier og kokosmælk. Denne suppe med græskar er helt perfekt til de kolde efterårsdage og er lavet med hokkaidogræskar.

Græskarsuppe med kokosmælk og ingefær

Græskarsuppe med kokosmælk

Suppen er krydret med lækre krydderier og er perfekt til kolde efterårsdage. Jeg dryssede med ristede græskarkerner og bredbladet persille. Min kæreste spiste suppen med kylling til. De ristede græskarkerner lavede jeg selv ud af de græskarkerner, som græskaret indeholdt. De blev ristet i salt og soyasauce – jeg har linket til dem længere nede.

Jeg har valgt at bruge forskellige krydderier. Men mange kan du sikkert sagtens undlade, eller skifte ud med dine yndlings. Men jeg synes at suppen er god med lidt krydderier – særligt fordi at der også tilsættes kokosmælk, som passer skønt til krydderierne og gør suppen ekstra cremet.

Opskrift på græskarsuppe

Men hvordan laver man hokkaidosuppe? Alle ingredienserne kommes i en gryde og blendes derefter – så er der nem mad.

Græskarsuppe med kokosmælk og ingefær

Opskriften herunder rækker til fire personer, hvis suppen serveres med lidt topping og brød til.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Aftensmad, Suppe
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
5 fra 3 stemmer

Ingredienser

  • 1 stk. hokkaidogræskar (mellemstørrelse)
  • 1 stk. stor sød kartoffel (alternativt brug kartoffel eller gulerod)
  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 cm frisk ingefær
  • 1 stk. lille klump frisk gurkemeje, eller brug 1/2-1 tsk. tørret
  • 2 tsk. paprika
  • 3 tsk. karry
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. soyasauce
  • 5 dl vand
  • 1 dåse kokosmælk
  • salt og peber
  • citronsaft
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg og steg det i olie i en gryde.
  • Skræl græskaret og tag kernerne ud. Skræl også den søde kartoffel.
  • Skær græskar og kartoffel i tern og kom det i gryden.
  • Kom ingefær, gurkemeje, paprika, karry og spidskommen i gryden. Lad det stege et minut under omrørring.
  • Kom vand og kokosmælk i.
  • Kog til græskar og sød kartoffel er mørt.
  • Blend suppen. Smag til med soya, citronsaft, salt og peber.
  • Server med ristede græskarkerner og eventuelt lidt ris. Velbekomme!

Noter

Du kan sagtens lave suppen dagen i forvejen og blot varme den op igen i en gryde.

Topping til hokkaidosuppe

Herhjemme elsker jeg at toppe grøntsagssuppe med forskellige toppings. Dette gælder selvfølgelig også grøntsagssuppe lavet med græskar. Allerhelst topper jeg den med ristede græskarkerner – men ellers er det også lækkert med bagte kikærter, lidt creme fraiche og gerne lidt pasta i. Du kan også sagtens tilføje lidt kylling, hvis du ikke er vegetar.

Frysning af græskarsuppe med hokkaido

Denne opskrift på græskarsuppe kan sagtens fryses. Jeg fryser den ned i portionsstørrelser, så er der altid til nem aftensmad til de lidt mere travle dage.

Tilbehør til hokkaidosuppe

Udover at toppe min suppe med forskellige toppings, så elsker jeg at spise brød til. Allerhelst hjemmebagte boller. Fx bruger jeg oftest mine grovboller som tilbehør, men ellers smager naanbrød også fantastisk til. Hvis du ikke lige har et hokkaidogræskar, kan du også lave suppen med butternut.

Hvis du, som jeg, er helt vild med suppe – så prøv også disse:

Hokkaidosuppe

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

19 Kommentarer

Ida G 28. oktober 2014 - 05:38

Hvor lang tid tager det ca at lave den? Altså hvor lang tid ville du anbefale man begyndte før til at have maden klar?
Og kan man lade den stå og simre?

Reply
Stinna 28. oktober 2014 - 10:00

Nok en times tid inden :-) Det må meget gerne stå og simre!

Reply
Bysarah 29. oktober 2014 - 11:15

Nej, hvor lækkert, det må jeg hjem og prøve :)
Hvis du vil kan du tjekke min blog ud – jeg har en giveaway kørende, som måske er noget for dig :)
// Sarah – bysarah

Reply
Rikke 2. november 2014 - 13:39

Det ser lækkert ud – og nemt – den opskrift jeg brugte sidst skal græskar bages i ovnen først…. Blender du suppen, eller koger det så fint ud som vist på dit billede?

Reply
Stinna 2. november 2014 - 13:55

Opskriften er rette nu, så der står at den skal blendes til sidst :-)

Reply
Rikke 16. november 2014 - 14:25

Det smager FANTASTISK! Selv min mand, der ellers er til retter med kød syntes det smagte helt vildt godt – og så er suppen ret nem at lave, når man altså lige har fået skrællet græskarret :0)

Reply
Stinna 20. november 2014 - 15:50

Ej hvor skønt, at din mand også synes suppen er god :-) Herhjemme er det også nogle gange en udfordring at få min kæreste med på mine vegetar idéer – men lige denne suppe er han vild med :-)

Reply
Julie 18. september 2016 - 11:57

Jeg har lige købt et hokkadio græskar og der var mange forskellige størrelser. Mit var en af de ret store. Bruge du en af de helt små til denne opskrift? :)

Reply
Stinna 20. september 2016 - 08:34

Hej Julie,
det var et godt spørgsmål – næste gang skriver jeg lige gram på ;-) Jeg bruger nok et mellem græskar. Brug du bar dit store, måske skal du bare tilføje lidt væske og lidt flere krydderier. :-)

Reply
Malene J 13. oktober 2019 - 09:36

5 stars
Hej, hvilken karry bruger du?
Sådan helt standard karry eller kan en rød thaikarry gøre det?

Reply
Stinna 13. oktober 2019 - 09:38

Hej, jeg bruger bare alm. karry til denne opskrift :-) Du kan godt bruge karrypasta tror jeg, men det vil give en anden smag. Ellers har jeg denne opskrift med karrypasta: https://stinna.dk/aftensmad/hokkaidosuppe.html

Reply
Amalie Poulsen 19. oktober 2020 - 19:32

Hvor mange er opskriften til?

Reply
Stinna 19. oktober 2020 - 19:45

Hej :-) Jeg har netop ændret i beskrivelsen – suppen er til fire personer, hvis der spises lidt brød til.

Reply
Helle 28. oktober 2020 - 20:05

Hej
Skal man også bruge skallen af græskaret?
Helle

Reply
Stinna 28. oktober 2020 - 20:07

Hej :-) Du behøver ikke at skrælle det. Jeg skræller det ikke, hvis det er økologisk.

Reply
Ingeborg 30. september 2021 - 11:44

Hej hvor mange ml er din kokosmælk?

Reply
Stinna 1. oktober 2021 - 09:07

Hej, det er den store dåse :-)

Reply
Madmor 19. oktober 2022 - 21:49

5 stars
Tak for opskriften
Nøj en god smag
Brugte 1 lime istedet for citron, og kartofler/gulerødder istedet for sød kartoffel. Havde også er par hjemmedyrkede chili, som kom med i gryden – men det ændrer ikke på grundsmagen i suppen. Havde smagt den hos en kollega, og den er virkelig bare skøn

Reply
Stinna 24. oktober 2022 - 18:34

Tak skal du have. Dejligt at opskriften kunne bruges :-)

Reply
5 from 3 votes (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.