Græskarsuppe med kokosmælk og ingefær

af Stinna

Græskarsuppe med kokosmælk og ingefærGræskarsuppe med kokosmælk og ingefær

Græskarsuppe med kokosmælk og ingefær. Sidste efterår modtog jeg en opskrift på en græskarsuppe fra min far, som virkelig smagte fantastisk. Desværre har jeg ikke opskriften længere, men jeg kunne nogenlunde huske hvad der var i den. Derfor forsøgte jeg igår at lave græskarsuppen igen og den blev virkelig skøn.

Suppen er krydret med lækre krydderier og er perfekt til kolde efterårsdage. Jeg dryssede med ristede græskarkerner og bredbladet persille. Min kæreste spiste suppen med kylling til. De ristede græskarkerner lavede jeg selv ud af de græskarkerner, som græskaret indeholdt. De blev ristet i salt og soyasauce – jeg har linket til dem længere nere.

Jeg har valgt at bruge en masse spicy ingredienser. Men mange kan du sikkert sagtens undlade, eller skifte ud med dine yndlings.

Hvis du, som jeg, er helt vild med suppe – så prøv også denne: Asiatisk vegetarisk suppe – med kokosmælk og lime. 


Græskarsuppe med kokosmælk og ingefær ( CA. 4 PERSONER) 

1 hokkaidogræskar (mellemstørrelse)

1 stor sød kartoffel (alternativt brug 1 stor gulerod eller alm. kartoffel)

2 løg

2 fed hvidløg

3 cm frisk ingefær

1 lille frisk gurkemeje rod (eller brug ½-1 tsk. tørret)

2 tsk. paprika

3 tsk. karry

1 tsk. spidskommen

2 spsk. soya

5 dl vand

1 dåse kokosmælk

salt

peber

citronsaft

olie til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Hak løg og hvidløg og steg det i olie i en gryde.
  2. Skræl græskaret og tag kernerne ud. Skræl også den søde kartoffel.
  3. Skær græskar og kartoffel i tern og kom det i gryden.
  4. Kom ingefær, gurkemeje, paprika, karry og spidskommen i gryden. Lad det stege et minut under omrørring.
  5. Kom vand og kokosmælk i.
  6. Kog til græskar og sød kartoffel er mørt.
  7. Blend suppen.
  8. Smag til med soya, citronsaft, salt og peber.
  9. Server med ristede græskarkerner og eventuelt lidt ris. Velbekomme!

Græskarsuppe med kokosmælk og ingefærFølg også gerne med på min instagram lige her. 

Print Friendly, PDF & Email
10 Kommentarer

10 Kommentarer

Ida G 28. oktober 2014 - 05:38

Hvor lang tid tager det ca at lave den? Altså hvor lang tid ville du anbefale man begyndte før til at have maden klar?
Og kan man lade den stå og simre?

Reply
Stinna 28. oktober 2014 - 10:00

Nok en times tid inden :-) Det må meget gerne stå og simre!

Reply
Bysarah 29. oktober 2014 - 11:15

Nej, hvor lækkert, det må jeg hjem og prøve :)
Hvis du vil kan du tjekke min blog ud – jeg har en giveaway kørende, som måske er noget for dig :)
// Sarah – bysarah

Reply
Rikke 2. november 2014 - 13:39

Det ser lækkert ud – og nemt – den opskrift jeg brugte sidst skal græskar bages i ovnen først…. Blender du suppen, eller koger det så fint ud som vist på dit billede?

Reply
Stinna 2. november 2014 - 13:55

Opskriften er rette nu, så der står at den skal blendes til sidst :-)

Reply
Rikke 16. november 2014 - 14:25

Det smager FANTASTISK! Selv min mand, der ellers er til retter med kød syntes det smagte helt vildt godt – og så er suppen ret nem at lave, når man altså lige har fået skrællet græskarret :0)

Reply
Stinna 20. november 2014 - 15:50

Ej hvor skønt, at din mand også synes suppen er god :-) Herhjemme er det også nogle gange en udfordring at få min kæreste med på mine vegetar idéer – men lige denne suppe er han vild med :-)

Reply
Julie 18. september 2016 - 11:57

Jeg har lige købt et hokkadio græskar og der var mange forskellige størrelser. Mit var en af de ret store. Bruge du en af de helt små til denne opskrift? :)

Reply
Stinna 20. september 2016 - 08:34

Hej Julie,
det var et godt spørgsmål – næste gang skriver jeg lige gram på ;-) Jeg bruger nok et mellem græskar. Brug du bar dit store, måske skal du bare tilføje lidt væske og lidt flere krydderier. :-)

Reply
Vegetarisk madplan uge 35 - Stinna 27. august 2017 - 16:49

[…] Få opskriften ved at klikke lige her.  TIRSDAG Den hurtigste hverdagsmad  […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.