Indisk curry med blomkål og gulerødder. Endnu én indisk ret tænker du måske. Sagen er den, at jeg er vild med simreretter og især med indiske krydderier i. Det er noget af det jeg spiser mest af for tiden og jeg synes især, at det passer perfekt her til efteråret (og vinteren selvfølgelig).
Indisk curry med blomkål
Denne ret lavede jeg sammen med søde Julie for nogle uger siden. Én uge forinden havde Julie været hjemme hos mig, hvor jeg havde lavet min aloo gobi, som vi spiste til frokost. Da vi så skulle spise hos Julie, valgte hun at vi skulle lave en version af min aloo gobi – for hun var blevet ret pjattet med retten. Derfor valgte vi at bruge gulerødder, kartofler og blomkål – samt vi lavede lidt om på resten af ingredienserne.
Jeg ved at nogle af jer har bemærket, at her er blevet lidt stille herinde. Sagen er den, at jeg er startet på ny uddannelse. Her i starten tager den virkelig meget af min tid, men jeg glæder mig til at kunne udvikle nye opskrifter til jer.
Som I kan se på billederne, så spiste vi retten med kogte ris, creme fraiche og stegte pandebrød til. Vi bruge blot en opskrift på naanbrød, hvor vi tilsatte lidt hvidløg til dejen – det smagte SÅ godt. Vi har valgt at kalde retten for indisk curry med blomkål og gulerødder, men egentligt er det blot en simreret med inspiration fra det indiske køkken – som er fyldt med skønne krydderier.
Opskriften på Julies og min indisk curry med blomkål og gulerødder kommer lige her.
Indisk karry med blomkål og gulerødder
Ingredienser
- 300 g kartofler
- 300 g blomkål et lille hoved
- 80 g skalotteløg 4 små
- 2 fed hvidløg
- 2 x 2 cm frisk ingefær
- 1 stk. orange eller rød peberfrugt
- 100 g gulerødder 3 stk.
- 3 g frisk rød chili hvad der svarer til ca. 3 cm
- 1 spsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 spsk. stødt kanel
- 1/2 tsk. peber
- 2 tsk. salt
- 1 stk. dåse hakkede tomater
- 5 dl vand
- saft af 1/2 lime
- evt. 1 dl fløde eller kokosmælk
Tilbehør:
- ris
- frisk koriander
- creme fraiche
Sådan gør du
- Start med at vaske kartoflerne og skær dem i mellemstore tern. Kom kartoflerne i letsaltet vand og kog dem i ca. 10 minutter.
- Skær blomkål i mellemstore tern. Hak løg og hvidløg fint. Riv eller snit ingefær fint.
- Skær peberfrugt og gulerødder i tern.
- Kom olie i en stor pande.
- Tilsæt løg, hvidløg og ingefær. Lad det stege lidt.
- Tilsæt så resten af grøntsagerne (og de kogte kartofleog finthakket chili.
- Tilsæt alle krydderierne, hakkede tomater, vand og lad det simre i omkring 15 minutter.
- Smag til med limesaft og salt.
- Tilsæt fløde / kokosmælk hvis du ønsker en mere cremet sauce.
- Retten spises med kogte ris, pandebrød, creme fraiche og lidt frisk koriander.
- Velbekomme!
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
10 Kommentarer
Kan det passe der slet ikke skal karry i?
Ja :-) Men du kan godt tilføje lidt.
Kan den gå i fryseren.?
Det har ikke prøvet, men det tror jeg sagtens :)
Havde I ikke udeladt kartoflerne? I opskriften er de med.
Hej Signe, det kan jeg godt se :-) Vi kom gulerødder, kartofler og blomkål i.
Jeg lavede denne ret i dag, og hold da op, hvor det smager godt – selv om jeg brugte broccoli og rosenkål i stedet for blomkål, fordi det lige var hvad jeg havde ☺️
Ej hvor dejligt, tusind tak for tilbagemeldingen :-)
Øv, en meget kedelig omgang ☹️ der var mange skridt jeg ikke forstod og som jeg tror ville gøre retten meget bedre:, stege grøntsagerne hårdt, stege krydderier, tilføje karry til en curry?, bouillon istedet for kun vand osv osv.
Øv. Jeg er da ked af, at den ikke faldt i din smag :-)