
Vegetarisk madplan med indkøbsliste
Så blev det igen tid til madplanen. I denne uge har jeg forsøgt at have lidt forskelligt på madplanen, så der forhåbentligt er noget de fleste kan lide. Ellers kan madplanen også sagtens blot bruges som inspiration. Jeg har som altid lavet hver anden dag til reste-dage. Jeg har igen forsøgt at lave en indkøbsliste til madplanen. Meld gerne tilbage, om det virker for jer.
I denne uge byder madplanen på:
- Spinatsalat med avocado, edamamebønner og salatost. Serveres med quinoafrikadeller og nem dressing til.
- Ratatouille. Skøn og smagfuld ovnret. Serveres med groft brød og ristede kikærter til.
- Vegetariske pad thai med peanuts og lime. Skøn asiatisk ret.
- Hjemmelavet pizza – det er én af mine livretter, så jeg forsøger altid at snige pizza ind i vores madplan herhjemme.
- Madpandekager med rester. Den nemmeste måde at få spist rester på.
- Sundere squashmuffins – som også kan spises til morgenmad.
Som altid kan man sagtens vælge at lave dobbeltportion fx mandag og onsdag, så man slipper for at lave aftensmad tirsdag og torsdag. Ellers kan madplanen også bruges som inspiration til ugens retter. Madplanen rækker til 2-3 voksne. Jeg vil gætte på, at den rækker til 2 voksne og 2 børn.
God fornøjelse!

Mandag: Spinatsalat med avocado, edamamebønner og salatost. Serveres med quinoadeller og dressing til.
Mandagens aftensmad består af spinatsalat med avocado, serveret med quinoadeller til og denne nemme dressing.
Husk at lave dobbeltportion, så der også er til tirsdag (vent med at blande avocado i salat til det skal spises).
TIRSDAG:
Rester fra mandag.

Onsdag: Ratatouille
Onsdagens aftensmad består af denne nemme ratatouille lavet i ovn.
Serveres med groft brød til og ristede kikærter til – eller hvad du ellers vil spise til. Pasta eller ris smager også skønt til den krydrede sauce. I min opskrift på ratatouille er der tilbehør til fire personer. Jeg har ganget opskriften op – så lav evt. kun enkeltportion, hvis I spiser meget tilbehør til.
Husk at lave dobbeltportion, så der også er til torsdag.
TORSDAG:
Rester fra onsdag.

Fredag: Vegetarisk pad thai
Fredagen består af denne skønne vegetariske pad thai, som er med nudler, peanuts og lækre grøntsager.

Lørdag: Hjemmelavet pizza
Lørdag spiser vi gerne noget ekstra lækkert. Så hvis du skal lavehjemmelavet pizza, så er denne grove variant god. Jeg er vild med en krydret pizzasauce, ost, løg og artiskokker på min pizza (pizza er ikke på indkøbslisten).

Søndag: Restedag
Brug ugens reste-grønt i disse madpandekager. Ellers kan du prøve mine spinatpandekager, hvis du har spinat i enten køleskabet eller fryseren.
(Madpandekagerne er ikke på indkøbssedlen, men kan laves af ugens rester).

Ugens søde snack: Squash muffins
Ugens søde snack er disse sundere squash muffins. Ugens søde snack er ikke på indkøbslisten.
Indkøbsliste:
Herunder er ugens indkøbsliste. Måske du allerede har en del af tørvarerne stående i køkkenskabet.
Grønt | 1 stor pose frisk spinat 2 stk. avocado 6 stk. rødløg 7 fed hvidløg Frisk timian Frisk rosmarin 2 små auberginer 2 squash 4 store tomater 1 rød peberfrugt 4 gulerødder Frisk koriander 1 citron Frisk ingefær (bare en klump) 1 lime |
Kølevarer | 1 bøtte salatost/ feta 5 stk. æg 2 dl græsk yoghurt 1 pakke smør Parmesanost |
Frostvarer | 400g edamamebønner, fra frost uden bælg |
Tørvarer | Olivenolie Salt og peber 500g kogt quinoa (1 pose) Spidskommen Tørret chili Hvedemel Ketchup ( 2 spsk.) Paprika (mild) 2 dåser hakkede tomater Tørret oregano Soltørrede tomater i olie ( 4 spsk.) Groft brød til ratatouille 800 g kikærter (eller blot 2 dåser) Risnudler til fire personer Salte peanuts Honning Grøntsagsboullion Lys balsamico Soyasauce |
Vegetariske madplaner
Hvis du ønsker at se flere af mine vegetariske madplaner, så klik blot under ‘Madplaner’ i menubaren.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.
2 Kommentarer
Dejlig inspiration
Dejligt at du kan blive inspireret :-)