Vegetarisk pad thai med peanuts og lime

af Stinna

Skøn vegetarisk pad thai med peanuts, limesaft og friske krydderurter.

Som jeg har nævnt herinde mange gange, så er et af mine favoritkøkkener det asiatiske køkken. Jeg er vild med de smagskombinationer der er og de mange muligheder for vegetarisk mad.

I dag vil jeg dele opskriften på vegetarisk pad thai med jer. Jeg har aldrig lavet denne ret før og ved derfor ikke helt, om jeg har lavet den helt som man skal. Jeg har fundet inspiration hos en anden blogger og retten endte med at smage virkelig godt.

For at gøre retten ekstra cremet, er der til nudlerne tilsat et æg. Jeg var meget skeptisk og overvejede helt at undlade det, men endte med alligevel at følge opskriften – og det var virkelig godt! Ægget giver den mest cremede konsistens til retten og er med til at fuldende retten.

Vegetarisk pad thai

Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk, Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • Risnudler
  • 1 squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • 4 gulerødder
  • 1 æg pisket sammen
  • olie til stegning
  • 1 håndfuld salte peanuts
  • 1 håndfuld friske krydderurter jeg brugte koriander

Sauce

  • saft af 1 citron
  • 2 tsk honning
  • 3 spsk vegetarisk fond / vegetar boullion
  • 2 spsk lys balsamico / vinegar
  • 2-3 spsk soyasauce
  • lidt rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • lidt frisk ingefær
  • limesaft til at hælde over til sidst

Sådan gør du

  • Kom nudlerne i en gryde med koldt vand.
  • Skær squash, rød peberfrugt, løg i tynde strimler. Skær gulerødder i små stykker.
  • Bland alle ingredienserne til saucen i en skål.
  • Kom olie på en pande. Steg grøntsagerne på panden i et par minutter.
  • Kom grøntsagerne på en tallerken.
  • Kog nudlerne kort.
  • Kom olie på en pande.
  • Tilsæt nudlerne og lad dem stege 1-2 minutter.
  • Tilsæt saucen.
  • Flyt nudlerne ud til siden af panden.
  • Tilsæt æg på panden og lad det lige stege lidt. Bland det hele rundt. Nu bliver nudlerne lidt klistrede og cremede.
  • Tilsæt igen grøntsagerne.
  • Bland de friske krydderurter i og hæld frisk limesaft over. Top med peanuts.
  • Velbekomme.

vegetarisk pad thai


vegetarisk pad thai

4 Kommentarer

4 Kommentarer

Kaj Frederiksen 30. april 2019 - 11:43

Det ser meget godt ud, skal prøve det idag.

Reply
Stinna 3. maj 2019 - 09:28

Kære Kaj, tak skal du have :-) Jeg håber at det smagte godt.

Reply
Jette Larsen 23. april 2020 - 15:48

Vegetarisk pad thai smager så godt

Reply
Stinna 23. april 2020 - 16:14

Ja ikke? Jeg er også helt vild med det :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy