Bagte kikærter med krydderier. Disse kimærer er perfekte som snack, i en madpandekage og som fyld i en salat. Jeg kom forleden i tanke om, at jeg ikke har en opskrift herinde på bagte kikærter, selvom jeg er vild med kikærter og spiser dem ofte.
Bagte kikærter som snack eller i salat
Én af de opskrifter jeg selv bruger oftest herhjemme, må være bagte kikærter. Jeg bruger dem i salat, madpandekager, som snack, som topping til suppe osv. De er nemme at lave og så kan de krydres med lige de krydderier, som man har i skabet. Det er en nem og sund måde at få kikærter på. Disse kikærter bliver sprøde på den måde, at de passer perfekt i en salat. Hvis de skal være sådan helt crispy, så har jeg en anden opskrift lige her: crispy kikærter.
Ristede kikærter med krydderier
I denne opskrift har jeg valgt at krydre kikærterne med spidskommen og paprika. Jeg er helt vild med spidskommen, men jeg tænker også at karry og lidt soyasauce kan smage lækkert. Husk at give dem nok tid i ovnen og rør evt. undervejs – så de bliver bagt lige meget alle sammen.
Hvis du også er ret vild med kikærter, så vil disse opskrifter måske være noget for dig:
- Pastasalat vendt i guacamole med ristede kikærter og feta.
- Cookiedough-kugler med kikærter (smager virkelig godt!).
- Grønkålssalat med tahindressing og kikærter.
Men nu til opskriften på de bagte kikærter:
BAGTE KIKÆRTER
Ingredienser
- 400 g kogte kikærter
- 2 spsk olie
- 1 tsk paprika
- 1/2 tsk spidskommen
- salt
Sådan gør du
- Kom kikærter, olie og krydderier i en frysepose og bland det hele godt rundt.
- Hæld kikærterne på en bageplade (med bagepapir).
- Bages ved 200g varmluft i 20-25 minutter. Hold øje med dem.
Følg også gerne med på min instagram. Her deler jeg flere gange ugentligt madbilleder.
22 Kommentarer
Hvor ser de gode ud!! :-)
Skal kikærterne koges inden de kommer i ovnen? :-) eller skal man bruge dem som man kæber dem i pose? :-) de er jo meget hårde?
Tak skal du have :-)
Så er teksten rettet, det er kogte kikærter du skal bruge ;-)
MUMS, hvor ser det lækkert ud! :-) God mandag!
Kh Cathrine fra http://www.cathrineyoga.dk <3
Tak skal du have :-) !
Hejsa, mine kikærter de popper i ovnen. Altså smadrer. Det må vel være den høje varme, så jeg prøver færdig på 150 grader i stedet…
Kh Henriette
Hej Henriette!
Det har jeg godt nok aldrig prøvet. Mon der kan være forskel på kikærter?
Hejsa! Kan man også bruge kikærter på dåse? :-)
Det kan man sagtens :-)
Hej
Lyder vildt lækkert ! ;)
Hvordan er kalorieforholdene i 100 gram, når de har været i ovnen?
Vh Thilde
Hej, jeg tæller ikke kalorier – så det kan jeg ikke svare dig på:-)
Hej, dem vil jeg prøve i dag :) kan de holde sig lidt ligesom Chips eller skal de spises samme dag?
God idé :-) De kan godt holde sig nogle dage, men de bliver nok ikke ved med at være sprøde. Herhjemme spises de samme dag – de er nemlig også gode som topping til salat og suppe!
Hej Stinna
Nogle af Mine popper også – eksploderer inde i ovnen.
Hvis jeg selv har kogt dem, så skal de i hvert fald være kolde førend de kommer i ovnen ellers eksploderer endnu flere.
Hvilken slags bruger du?
Er dine sprøde? Mine bliver noget mørkere inden de er sprøde.
Mvh winnie
Ps de holder sig sprøde i en uge og mere i et tæt glas – ikke plastik!
Hej, jeg har ikke forsøgt at de popper i ovnen :-)
Er det med denne opskrift du oplever det?
Mine bliver helt sprøde ved denne opskrift og jeg bruger dåsekikærter.
Jeg bruger dåseærter og de popper også min oven ligner jeg ved ikke hvad
Jeg brugte oliven olie kom salt på inden de kom i ovnen.
Hvad kan de være?
Det har jeg aldrig selv prøvet. Hos mig popper de ikke. Jeg ved desværre ikke, hvad det kan skyldes :)
UMM har lige lavet en potion på eftervarmen i min brændefyret pizzaovn, de smager rigtig godt, lidt hen af flæskesvær
Mvh René
Ej hvor godt :-)
De ser gode ud. Det må prøves
Mange tak :)
Jeg har engang hørt, at det faktisk er væden (altså olien), der får majs til at poppe, når vi gør det på traditionel vis i gryden. Derfor skal man efter sigende (af en kemiker), hvis man vil poppe majs over bål, gøre majskornene våde (med vand) for at få dem til at poppe i “poppenettet” over ilden.
Kan der være tale om en lignende effekt her? For våde/olierede kikærter? Jeg ved det ikke, blot en indskydelse…
Det kan faktisk godt være, men jeg aner et ikke :-) Jeg har dog lavet en anden variant, hvor der er hvedemel på – de bliver helt knasende sprøde.
Opskriften er lige her: https://stinna.dk/snack/sproede-ovnbagte-kikaerter.html