Sunde squashmuffins til morgenmad og madpakken

af Stinna
Sunde squashmuffins til morgenmad og madpakken

Skønne sunde squashmuffins. Herhjemme er vi ret vilde med sundere muffins, som vi kan have med på farten og som jeg kan have med som madpakke. Derfor bagte jeg forleden denne portion lækre squashmuffins, som virkelig er gode som sunde morgenmadsmuffins eller madpakkemuffins.

Morgenmadsmuffins – muffins med havregryn

Disse squashmuffins er lavet som en sundere variant. Jeg har skiftet mel ud med havregryn for at gøre dem mere morgenmads-agtige og så har jeg kun tilsat meget lidt sødende til dem. De er sødet med banan og en smule honning. Honning kan sagtens skiftes ud med noget sukkerfrit, fx sukrin eller andet.

Derudover er disse muffins med kanel og kardemomme, som gør dem dejligt krydrede i smagen. Min kæreste synes de minder lidt om krydderkage eller julekage i smagen.

Hvis du også er vild med nemme muffins, som kan spises til morgenmad eller på madpakken, så er disse måske noget for dig:

Madpakkemuffins med blåbær

Morgenmadsmuffins med bær

Sunde squashmuffins
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
40 min
 
Ret: Bagværk
Køkken: Sundere søde sager
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
Ingredienser
  • 1 lille squash (200g)
  • 150 g havregryn
  • 4 æg
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 lille banan
  • 1 dl mælk (jeg brugte havremælk)
  • 50 g kokosmel (det almindelige der bruges til kokosmakroner)
  • 1 spsk. honning eller andet sødende
  • 1 drys salt
  • 25 g smør smeltet
Yoghurt-topping
  • 1 dl græsk yoghurt
  • sirup/honning/sukrin
Sådan gør du
  1. Start med at tænde ovnen på 200grader varmluft.

  2. Riv squash groft og kom det i en skål.

  3. Blend havregryn I en blender eller I en minihakker/foodprocessor. Det skal blendes fint, men ikke helt som mel. 

  4. Tilsæt æg, kanel, kardemomme, bagepulver, banan, havremælk, kokosmel, honning, salt og smeltet smør til foodprocessoren. Blend det godt.

  5. Hæld indholdet fra foodprocessoren over i skålen med squash. Vend det grundigt sammen. 

  6. Fordel dejen i muffinsforme. Jeg bruger nogle lavet af silikone, så dejen ikke hænger fast.

  7. Bages i ca. 25-30 minutter. Lad dem køle af.

  8. Hvis de spises til morgenmad, kan de toppes med græsk yoghurt blandet med lidt sødende. 

  9. Velbekomme. 

Sunde squash muffins
Print Friendly, PDF & Email
6 Kommentarer

6 Kommentarer

Malene 2. april 2019 - 18:49

Jeg er super tilfreds med denne opskrift. De er gode at putte i børnenes madpakke en gang imellem.

Reply
Stinna 3. april 2019 - 08:50

Hej Malene. Ej hvor dejligt at du kan bruge opskriften. Tak :-)

Reply
Dorte 4. august 2019 - 18:44

Tusind tak for nogle fantastiske opskrifter. Squash muffins, ved du hvor mange kalorier der er i dem?
Godt at vide inden jeg bager og forelsker mig i dem.

Reply
Stinna 5. august 2019 - 09:32

Hej Dorte :-) Tak for det, dejligt at du kan bruge opskrifterne. Jeg tæller desværre aldrig kalorier, så det ved jeg desværre ikke.

Reply
Anita Larsen 6. august 2019 - 14:15

De ser lækre ud…..
Tror du, at jeg evt kan skifte banan ud med et par dadler?
Jeg kan ikke tåle banan.

Reply
Stinna 7. august 2019 - 07:15

Mange tak :-) Det har jeg ikke forsøgt, men det tror jeg sagtens.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.