Små søde morgenmadsmuffins med bær. Disse muffins blev lavet forleden til morgenmad.
Små søde morgenmadsmuffins med bær
I denne uge passer min kæreste og jeg et kolonihavehus, som har den skønneste have fyldt med bær, som netop er modne lige nu. Derfor skulle nogle af bærrene bruges, så de ikke ender med at blive overmodne. En del af dem blev tryllet om til disse skønne morgenmadsmuffins, hvor jeg også tilsatte lidt af havens rabarber – hvis du ikke har rabarber, så kan du bare tilsætte bær eller æbler.
Til denne portion blev der 9 små muffins. De er mættende og kompakte i deres konsistens, så forvent ikke en let og luftig muffin, men mere en skøn tung lille muffin, fyldt med gode sager der mætter. Vi valgte at toppe dem med græsk yoghurt rørt op med lidt vaniljepulver, men hvis jeg skulle have dem med på farten, ville jeg undvære den græske yoghurt. Til denne portion blev der 9 små muffins – de fungerer også skønt som et mellemmåltid.
Små morgenmadsmuffins med bær
Ingredienser
muffins:
- 20 g smør smeltet
- 100 g havregryn
- 2 spsk. sirup
- 40 g rabarber / bær renset og skåret i mindre stykker
- 3 stk. æg
- 1 spsk. mel
- 1 drys salt
toppes med:
- friske bær
- 2 dl græsk yoghurt
- lidt vanilje
- evt. sirup
Sådan gør du
- Smelt smør i en gryde.
- I en skål kommes det smeltede smør, havregryn, sirup, rabarber skåret i mindre stykker, æg, mel og salt.
- Rør det hele godt rundt.
- Kom dejen i muffinsforme (jeg brugte silikone forme).
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft og kom formen i ovnen. Bages til de er gyldne og føles faste – i min ovn tog det 25 minutter.
- Imens laves den græske yoghurt. Bland græsk yoghurt sammen med vaniljepulver (og evt. en smule sirup). Rør det godt rundt. Når muffins er kolde, kommes den græske yoghurt ovenpå.
- Velbekomme.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.








8 Kommentarer
Hej Stinna,
Tak for endnu en lækker opskrift. Kan jeg bruge frosne bær, og er det da samme mængde?
Tak og hilsen
Christina
Hej Christina, dejligt at du kan bruge opskriften :) Til at komme ovenpå ville jeg bruge friske bær. Men til at komme i dejen, kan du sagtens bruge frosne (jeg har dog ikke forsøgt med denne opskrift, men jeg plejer selv at bruge frosne).
Hej Stinna.
Tak for opskriften! Jeg har lige bagt dem – dog ikke smagt dem endnu. Men de ser altså lidt anderledes ud end dine, og der blev også kun 6 små muffins, ikke 12. Er du sikker på, at det kun er 100 gram havregryn, der skal i? Det ligner, at der er mere i dine :) Og bruger du fin- eller grovvalsede?
Undskyld, der skulle stå “6 små muffins, ikke 9” :)
Hej Anne. Øv – opskriften skulle meget gerne passe. Jeg bruger oftest finvalsede. Jeg prøver lige opskriften igen i nærmeste fremtid. Hvilken størrelse forme brugte du? :-)
Jeg kan se at det ikke er den nyeste opskrift på bloggen, men i morgen meget, meget tidligt skal jeg have mig selv, en teenager og en præteenager op og tværs over landet. Så jeg var på udkig efter noget som vi kan spise i bilen uden at svine for meget, og som stadig er relativt sundt. Disse muffins ser ud til at kunne det. Jeg er desværre gluten intolerant men de er supernemme at gøre glutenfri, så jeg behøver ikke at lave to forskellige. Jeg er spændt på at smage dem i morgen.
Tak for din besked. Hvordan blev de mon? :-)
De blev så gode at teenageren har bedt om at have dem som fast sortiment. Og det fra en som virkelig ikke er god til at spise morgenmad, så stor succes!