Små søde morgenmadsmuffins med bær

af Stinna

Små søde morgenmadsmuffins med bær. Disse muffins blev lavet forleden til morgenmad. I denne uge passer min kæreste og jeg et kolonihavehus, som har den skønneste have fyldt med bær, som netop er modne lige nu. Derfor skulle nogle af bærrene bruges, så de ikke ender med at blive overmodne. En del af dem blev tryllet om til disse skønne morgenmadsmuffins, hvor jeg også tilsatte lidt af havens rabarber – hvis du ikke har rabarber, så kan du bare tilsætte bær eller æbler.

Til denne portion blev der 9 små muffins. De er mættende og kompakte i deres konsistens, så forvent ikke en let og luftig muffin, men mere en skøn tung lille muffin, fyldt med gode sager der mætter. Vi valgte at toppe dem med græsk yoghurt rørt op med lidt vaniljepulver, men hvis jeg skulle have dem med på farten, ville jeg undvære den græske yoghurt. Til denne portion blev der 9 små muffins – de fungerer også skønt som et mellemmåltid.

SMÅ MORGENMADSMUFFINS MED BÆR ( 9 STK.)

muffins:

  • 20g smør, smeltet
  • 100g havregryn
  • 2 spsk. sirup
  • 40 g rabarber / bær, renset og skåret i mindre stykker
  • 3 æg
  • 1 spsk. mel
  • 1 drys salt

toppes med:

  • friske bær
  • 2 dl græsk yoghurt
  • lidt vanilje
  • evt. sirup

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smør i en gryde.
  2. I en skål kommes det smeltede smør, havregryn, sirup, rabarber skåret i mindre stykker, æg, mel og salt.
  3. Rør det hele godt rundt.
  4. Kom dejen i muffinsforme (jeg brugte silikone forme).
  5. Tænd ovnen på 180 grader varmluft og kom formen i ovnen. Bages til de er gyldne og føles faste – i min ovn tog det 25 minutter.
  6. Imens laves den græske yoghurt. Bland græsk yoghurt sammen med vaniljepulver (og evt. en smule sirup). Rør det godt rundt. Når muffins er kolde, kommes den græske yoghurt ovenpå.
  7. Velbekomme.

Print Friendly, PDF & Email
2 Kommentarer

2 Kommentarer

Christina 17. august 2018 - 08:52

Hej Stinna,
Tak for endnu en lækker opskrift. Kan jeg bruge frosne bær, og er det da samme mængde?
Tak og hilsen
Christina

Reply
Stinna 17. august 2018 - 10:21

Hej Christina, dejligt at du kan bruge opskriften :) Til at komme ovenpå ville jeg bruge friske bær. Men til at komme i dejen, kan du sagtens bruge frosne (jeg har dog ikke forsøgt med denne opskrift, men jeg plejer selv at bruge frosne).

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.