Sundere blåbærmuffins – til madpakken

af Stinna
Sundere blåbærmuffins - til madpakken

Sundere blåbærmuffins. Om ikke så længe starter jeg på studie igen. Denne gang er det på kandidatuddannelsen i sygepleje i Aarhus, så jeg sparer togturen til mit gamle studiested. De lange dage på mit kommende studie betyder, at jeg igen skal igang med at lave madpakke.

Min madpakke må gerne både indeholde små mellemmåltider, en god frokost og en eftermiddagssnack. Derfor har jeg valgt at bage disse blåbærmuffins, som er gode som formiddagssnack eller morgenmad på farten, hvis du ligesom jeg ikke når at spise morgenmad derhjemme. De er lavet af æg, bananer, havregryn, mandler, kokosmel og blåbær og mætter derfor godt. De er ikke søde som almindelige muffins, men skal istedet tænkes som et lille sundere måltid, lidt i stil med bagt havregrød – bare i en smart variant, hvor de kan tages med på farten.

Idéen til disse blåbærmuffins kom, da én af jer læsere kommenterede et gammelt indlæg fra 2013, hvor jeg havde delt en opskrift på nogle sundere madpakkemuffins. Jeg fik dog lyst til at ændre opskriften en smule, så jeg har tilsat havregryn og ekstra nødder. Spises sammen med en kop kaffe, som et lille afbræk mellem bøgerne.

★ Sundere blåbærmuffins – til madpakken (8 stk.)

  • 50 g mandler (eller hasselnødder)
  • 2 bananer (2oog)
  • 4 æg
  • 50 g kokosmel (den almindelige slags)
  • 1/2 tsk. salt
  • 100 g havregryn
  • 1-2 dl mælk
  • 1 tsk. vaniljepulver eller kardemomme
  • 1 tsk. bagepulver
  • (evt. 1 spsk. honning)
  • 1 dl frosne blåbær

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Start med at blende mandler fint i en minihakker / blender.
  3. Kom mandler, bananer, æg, kokosmel, salt, havregryn, mælk, vaniljepulver og  bagepulver i en blender og blend det godt.
  4. Tilsæt blåbær og rør rundt i dejen.
  5. Kom dejen i muffinsforme (jeg bruger nogle af silikone, så hænger dejen ikke fast).
  6. Bages i ca. 30 minutter, til de er gyldne.
  7. Lad dem køle af og opbevares på køl.
  8. Velbekomme!

Sundere blåbærmuffins - til madpakken

Print Friendly, PDF & Email
13 Kommentarer

13 Kommentarer

Maja Harder 5. august 2017 - 08:43

Ejj jeg kan godt mærke det er alt for lang tid siden jeg har lavet muffins! hvor ser de lækre ud

Reply
Stinna 6. august 2017 - 11:21

Tusind tak :-) Du må prøve disse.

Reply
Lea 6. august 2017 - 10:57

Har du prøvet at fryse dem? :)

Reply
Stinna 6. august 2017 - 11:20

Nej det har jeg ikke :-) Jeg opbevarer dem bare i køleskabet.

Reply
Inger 6. august 2017 - 12:19

Hejsa, skal der slet ikke bagepulver i?

Reply
Stinna 6. august 2017 - 20:32

Det burde ikke være nødvendigt – jeg har nu alligevel skrevet det på listen :)

Reply
Inger 9. august 2017 - 07:39

Jeg var bare så imponeret over så fine du kunne få dem uden! Bagte en portion i søndags (satte tre i forme uden bagepulver og resten af portionen med – ikke den vilde forskel..) men de er virkelig lækre!!!

Reply
Stinna 9. august 2017 - 09:37

Ofte bruger jeg ikke bagepulver – det er vidst noget med, at æg fungerer ganske udemærket som hævemiddel. Dejligt at du kan bruge opskriften :-)

Reply
Camilla 12. februar 2018 - 15:59

Hej Stinna.
Jeg tænkte på om man kunne undlade mandlerne? Eller hvad tror du det gør for resultatet? De skal helt sikkert prøves ☺️

Reply
Stinna 12. februar 2018 - 17:05

Så ville jeg komme lidt ekstra havregryn i, eller måske lidt kokosmel? Tror du skal erstatte med noget, så de ikke bliver for flydende. Jeg håber at du kan lide dem :-)

Reply
Camilla 12. februar 2018 - 18:13

Tak! Det prøver jeg :-)

Reply
Louise 16. marts 2019 - 12:00

Hej Stinna

Ved du hvor mange kcal der er i én muffin? :)
Har lige bagt dem, og de smager så skønt! :D

Reply
Stinna 17. marts 2019 - 09:03

Hej Louise,
det ved jeg desværre ikke :-) Men tusind tak.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.