Nem opskrift på ovnbagt ratatouille. Spises som en hovedret eller som tilbehør til fx ris. Opskriften er virkelig nem at lave, da grøntsagerne blot skal blandes med tomatsauce og så skal retten i ovnen. Så er der nem vegetarisk hverdagsmad.
Ratatouille er en nem, virkelig smagfuld vegetarisk ret med aubergine, tomat og squash. Min variant af ratatouille er lavet i ovnen, hvor jeg nederst kommer en krydret tomatsauce og så ellers de forskellige grøntsager i. På toppen har jeg drysset med parmesanost.
Ratatouille opskrift
Opskriften her er min version af den klassiske ret ratatouille. Selvom min kæreste ikke er vild med hverken aubergine eller squash (og særligt ikke varmet), så blev retten godkendt. Grøntsagerne har stadig lidt bid og smagen er helt vildt skønt. I min version har jeg brugt frisk rosmarin, frisk timian og tørret oregano. Du kan sagtens bruge frisk oregano, jeg havde desværre bare ikke mere i haven.
Ratatouille
Ingredienser
Tomatsauce
- 15 g smør til stegning
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk. finthakket frisk timian
- 1 spsk. finthakket rosmarin
- 1 spsk. tørret oregano
- 2 spsk. soltørret tomat (jeg brugte soltørrede tomater i olie, hakket)
- 1/2-1 tsk. groft salt (smag gerne på saucen)
- 1 drys peber
- 1 stk. lille aubergine
- 1/2 stk. squash (mellemstor)
- 2 stk. store tomater
- 1 stk. stort rødløg
- 30-40 g revet parmesanost
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Herefter skal saucen laves. Kom smør i en gryde.
- Hak løg og hvidløg fint. Tilsæt det til gryden og lad det stege, til løgene er klare (ikke brune).
- Tilsæt nu hakkede tomater, krydderurter, salt, peber og soltørrede tomater. Lad det simre i 10 minutter.
- Imens skæres aubergine, squash, tomater og rødløg i skiver.
- Hæld tomatsaucen ned i et ildfast fad. Placer herefter grøntsagerne som vist på billedet. Tryk dem en smule ned, så de rører ved saucen.
- Drys retten med revet parmesanost.
- Bages i midten af ovnen i cirka 30 minutter. Grøntsagerne skal være møre, men stadig have lidt bid.
- Velbekomme.
Hvad spiser man til ratatouille?
Egentligt er ratatouille nok mest tænkt som en form for tilbehør. Vi spiste den smagfulde ret sammen med groft brød, men ellers tænker jeg at det er perfekt tilbehør til sommerens grill. Min kæreste foreslog også at denne ret ville være god med pasta til – eller i en variant, hvor grøntsagerne i stedet skæres i tern og derfor mere bliver som en krydret tomatsauce.
Ratatouille i ovn
I min version har jeg som sagt kogt en krydret tomatsauce, som jeg har nederst i fadet. Ovenpå har jeg grøntsagerne skåret i skiver. Egentligt kan man også sagtens lave retten i en gryde, men jeg synes denne version er virkelig nem. Jeg har læst mig til, at det faktisk er sådan de laver ratatouille i filmen. Det er mange år siden at jeg har set den, men det må jeg snart få gjort igen.
Hvis du leder efter andre opskrifter med aubergine, så prøv gerne min vegetariske gryderet med aubergine.
Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.
6 Kommentarer
Hej hvor finder du en parmesanost som er med vegetabilsk eller microbiel osteløbe, så den er vegetarisk?
Hilsen Jean
Hej, det har jeg ikke fundet. Så du kan blot bruge den ost du ønsker dig :-)
Mmmmh, elsker denne opskrift! Har lavet den utallige gange og bliver hver gang overrasket over hvor god den er
Har tit spist ris og tzatziki til – lækkert!
Ej tusind tak :-) Og det lyder virkelig skønt med ris og tzatziki til.
Simpel og virkelig lækker opskrift.
Tusind tak :-) Dejligt at du kan lide den.