Vegetarisk madplan uge 20
Så blev det igen tid til madplanen. Jeg har som altid lavet hver anden dag til reste-dage. Jeg har igen forsøgt at lave en indkøbsliste til madplanen. Meld gerne tilbage, om det virker for jer.
I denne uge byder madplanen på:
- Min mors bedste blomkålssuppe.
- Spaghetti i cremet linsesauce.
- Grønkålssalat med bage rødbeder og serveret med falafler til.
- Hjemmelavet pizza.
- Tærte med rester.
- Sundere cookie-dough kugler.
Som altid kan man sagtens vælge at lave dobbeltportion fx mandag og onsdag, så man slipper for at lave aftensmad tirsdag og torsdag. Ellers kan madplanen også bruges som inspiration til ugens retter. Madplanen rækker til 2-3 voksne. Jeg vil gætte på, at den rækker til 2 voksne og 2 børn.
God fornøjelse!
Mange hilsner, Stinna
MANDAG – Min mors bedste blomkålssuppe
Denne opskrift er fra min mor. Min mor laver nemlig en skøn og virkelig nem blomkålssuppe med karrypasta og kokosmælk. Den smager virkelig skønt og kræver ikke mange ingredienser. Min mor er ikke så glad for at stå længe i køkkenet, så hendes opskrifter er altid ultra nemme og dejligt hverdags-agtige.
Sørg gerne for at lave dobbeltportion, så er også er til aftensmaden tirsdag. Hvis du ønsker mere mæthed, så tilsæt lidt kikærter som topping.
TIRSDAG
Rester fra mandag. Server gerne noget godt brød til – fx disse lynhurtige og nemme grovboller eller nemme naanbrød.
ONSDAG – Vegetarisk pastaret – spaghetti med tomatsauce med røde linser
Endnu en hverdagsfavorit. Denne ret består af spaghetti vendt i en skøn sauce med røde linser. Lav gerne dobbeltportion, så der også er til mad torsdag.
TORSDAG – Rester fra onsdag.
FREDAG – Grønkålssalat med bagte rødbeder
Skøn og mættende salat med bagte rødbeder, feta og grønkål. Fyldt med smag.
Serveres med falafler til (gerne dem fra frost).
Lørdag – Pizza med koldhævet pizzabund
Endnu engang er ugens lørdagsret pizza. Det er noget af det, jeg elsker at spise i weekenden.
SØNDAG – Reste søndag
Som de andre uger, så er mit bud på ægte søndagsmad en tærte. Kom ugens reste-grøntsager i en grov bund. Jeg tager altid resterne af tærte med på madpakke.
UGENS SØDE SNACK
Ugens søde snack er disse lækre kugler. Jeg har valgt at kalde dem cookiedough kugler, for jeg synes de minder mest om cookiedough – og så er de lavet med kikærter. Kikærterne kan man ikke smage, men de bidrager med en god konsistens og så gør de disse kugler lidt sundere.
Indkøbsliste:
Herunder er ugens indkøbsliste. Måske du allerede har en del af tørvarerne stående i køkkenskabet.
Grønt | 6 løg 10 fed hvidløg 2 blomkål 200g gulerødder 2 stængler bladselleri 2 store rødbeder 100g frisk grønkål 1 rødløg 1 avocado Fyld til pizza (evt. peberfrugt, tomat, artiskokker) 1 økologisk appelsin |
Kølevarer | Parmesanost til pasta 0,5 L fløde til pasta (kan erstattes af sojafløde eller kokosmælk) Feta / salatost Gær til pizza Ost til pizza Æg til tærte Hytteost til tærte |
Frostvarer | 1 pakke frosne falafler (dem fra Nutana er gode) |
Tørvarer | 1 x tomatpuré Grøntsagsbouillion Rød karrypasta 2 dåser kokosmælk olie til stegning Salt Cashewnødder (evt. kikærter til suppen) 2 dåser hakkede tomater 2 dl rødvin 400g røde linser Oregano Paprika Timian Peber Spaghetti til 2 dage Honning (til salat og den søde snack) Soyasauce Æblecidereddike Spidskommen Kanel Tahin (gerne den lyse variant) Karry Kerner til salat Mel til pizza Havregryn til tærtebund 1 dåse kikærter 100g mandler Lidt peanutbutter Kardemomme Mandelessens 100g mørk chokolade |
Vegetariske madplaner
Hvis du ønsker at se flere af mine vegetariske madplaner, så klik blot under ‘Madplaner’ i menubaren.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.