Så blev det igen weekend og dermed også tid til næste uges madplan – uge 17.
Hermed næste uges madplan. Selvom det på mandag stadig er en fridag for mange, så har jeg alligevel valgt at have dagen med her i næste uges madplan. Så hvis du er til påskefrokost hele mandag, så kan du bare starte tirsdag istedet.
Hver anden dag består madplanen af rester – herhjemme er vi vilde med rester, så vi ikke skal stå i køkkenet hver dag. Der er i denne madplan fokus på nem hverdagsmad, hvor det er nemt at få spist grøntsager. Jeg har forsøgt at lade ingredienserne gå lidt igen, så der på den måde ikke spild – og resten af grøntsgerne kan bruges i tærten søndag eller som gnavegrønt.
God fornøjelse! Jeg håber at I kan få lidt inspiration.
MANDAG: Grønkålssalat med bagte blomkål og tahindressing.
Ugens første ret er denne lækre grønkålssalat. Serveres med falafler til – hvis det skal være helt nemt, så bare dem fra frost.
Lav gerne en stor portion, så der også er til tirsdag.
TIRSDAG: Rester fra mandag.
ONSDAG : Fyldig indisk suppe – mulligatawny.
Onsdagens ret denne skønne og fyldige indiske suppe med røde linser, krydderier og kokosmælk. Den smager SÅ godt (også meget bedre, end den ser ud).
Husk at lave dobbeltportion, så der også er til torsdag. Server evt. med nemme naanbrød til.
TORSDAG: Rester fra onsdag.
FREDAG: Min mors bedste blomkålssuppe
Fredagens ret er denne nemme og lækre blomkålssuppe med rød karrypasta.
LØRDAG: Hjemmelavet pizza.
Lørdagens menu består af hjemmelavet pizza. Prøv evt. denne grove fuldkornsbund.
SØNDAG: Restedag eller tærtedag
Søndag er igen i år en restedag. Spis de rester du har i køleskabet eller brug ugens grøntsager og rester i en lækker tærte. Måske denne tærte med karameliserede rødløg?
SØDE SNACKS
Denne uges søde snack er bloggens mest populære opskrift – nemlig min sundere banankage. Den har været på madplanen før, men den er så nem at lave og smager skønt, så jeg synes den har fortjent endnu en plads.
Find opskriften lige her på banankage.