Sund banankage uden sukker og mel

af Stinna
Sund banankage uden sukker og mel

Sund banankage uden sukker og mel. Virkelig god, nem og lækker sund banankage bagt uden sukker og mel. Denne banankage smager virkelig godt og har fået en masse ros fra alle dem, jeg har serveret den for. 

Igår kom min kæreste hjem fra en måneds ferie, så derfor skulle han forkæles med kage. Derfor bagte jeg denne sunde banankage, som en velkommen-hjem-kage. Min søster har opskriften på verdens bedste usunde banankage og det var denne smag jeg prøvede at ramme. For at være helt ærlig – så klarede jeg det faktisk rimelig godt.

Sund banankage uden sukker og mel

Kagen er uden mel uden tilsat sukker – dog med sukker i chokoladen. Den smager simpelthen så skønt. Jeg håber I vil prøve kagen, den blev i hvert fald hurtigt spist herhjemme. Kagen er bagt helt uden mel. Det giver en lidt tungere konsistens til kagen, som jeg synes er rigtig god – så den bliver lidt mere konfektagtig i konsistensen. 

Sundere kage med dadler

Jeg har valgt at kalde denne kage for sund, da den måske kan betegnes som sundere end en helt almindelig banankage. Der er ikke tilsat raffineret sukker i denne banankage, men kagen er istedet sødet med dadler. Derudover indeholder den gode fedtstoffer fra mandlerne. Måske det rette ord er ‘sundere’ banankage. Kaloriemæssigt er den ikke bedre end den almindelige banankage – så det er ikke en slankekage. 

Men nu til sagen og opskriften. Jeg har lidt svært ved at mænge angive min kage. For hvor mange personer er sådan en kage her til? Vi var jo kun to, men spiste til vi var ved at revne. Kagen er allerbedst dagen efter, så bag den gerne dagen inden du får gæster. Jeg synes oftest, at banankage skal have en nat til at sætte sig.

Herunder kommer opskriften på bloggens mest populære opskrift – nemlig den sunde banankage:

Sund banankage

Skøn sund banankage med mandler og chokolade. 
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid45 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Sundere søde sager
Keyword: Sund banankage
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
4.91 fra 10 stemmer

Ingredienser

  • 250 g banan (3 små bananer)
  • 3 stk. æg
  • 100 g dadler ( de ‘halv-friske’ der er i grøntafdelingen i en papæske)
  • 2 spsk. smør (eller kokosolie)
  • lidt salt
  • 100 g mandler eller færdigkøbt mandelmel
  • 50 g hakket mørk chokolade (gerne 85% eller derover) *
  • 50 g chokolade til pynt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 160grader.
  • Hak/blend mandlerne til mel. Blend dadlerne godt.
  • Mos bananerne godt, gerne i en minihakker.
  • Bland banan, mandler, æg, salt, de hakkede dadler og kokosolie sammen.
  • Hak chokoladen groft og rør i.
  • Kommes i en lille form med bagepapir.
  • Bages i 45 minutter, eller til den er gylden og fast.
  • Kom chokolade ovenpå, så det smeltet. Fordel det.
  • Lad nu gerne kagen stå i køleskabet til dagen efter, så er den meget bedre.
  • Velbekomme.

Noter

* for at kagen er helt sukkerfri, så vælg en sukkerfri chokolade eller en på 100%.
Sund banankage uden sukker og mel

Kagen opbevares i køleskabet efter bagning og holder sig fint i 3-5 dage – hvis den da ikke er spist inden. 

Hvis du også er vild med bananer, så prøv også denne opskrift: Små sundere bananbrød – perfekte til madpakken. Ellers så prøv gerne min helt klassiske banankage med chokolade.

Sund banankage uden sukker og mel
Sund banankage

Kagen kan også pyntes med smeltet chokolade, hakkede nødder og friske brombær – så bliver den lidt ekstra fin.

Hvis du vil se flere billeder af den mad jeg laver, så er du meget velkommen til at se med på instagram lige her. 

159 Kommentarer

Nadia 28. juli 2014 - 08:07

Lavede denne lækre banankage i går og mums den blev god! Min kæreste som ellers ikke er til helse-kager, syntes at den smagte fantastisk. Rigtig god opskrift – tak for det søde Stinna :-)

Reply
Stinna 28. juli 2014 - 09:00

Tak for din kommentar søde Nadia. Dejligt at I kunne lide kagen – det betyder altid ekstra, når ens gæster også kan lide kagen :-) Håber snart vi ses!

Reply
joan jensen 17. oktober 2018 - 09:11

Hejsa hvilken størrelse form skal man bruge

Reply
Stinna 18. oktober 2018 - 07:29

Min form er omkring 15 x 20 cm tror jeg :)

Reply
Viktorija 3. maj 2020 - 18:52

Hejsa. Kan man godt erstatte mandel mel med hvede mel?

Reply
Stinna 3. maj 2020 - 19:12

Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt :-)

Reply
Elisabeth 8. januar 2021 - 20:52

5 stars
Fantastisk dejlig bananbrød ❤ kæreste var vild med det tak for god og lækker opskrift
P s jeg kom 3 spsk peanutbutter i da vi ingen chokolade havde der hjemme

Reply
Stinna 9. januar 2021 - 10:19

Tusind tak :-) Lyder lækkert med peanutbutter.

Reply
Stinna 29. juli 2014 - 07:41

Tak skal du have :-) Jeg håber du får prøvet opskriften!
Hav en god dag!

Reply
Karen 10. september 2014 - 06:33

Hej Stinna.
Din kage ser virkelig lækker ud. Og nu vil jeg lave den! MEN, hvis jeg ikke har kokosolie, kan jeg så bruge solsikkeolie eller evt. smør (for at være på den rigtig syndige side)?
hilsen Karen

Reply
Stinna 10. september 2014 - 20:59

Jeg ville prøve med smør :-) og tak skal du have!

Reply
Mette 10. september 2014 - 10:22

Wow! Var så bange for at den ville smage for meget af dadler (ikke fan af dadler), men den smager akkurat som en usund banankage. ;)
Virkelig god opskrift, som helt klart bliver gemt!

Reply
Stinna 13. november 2014 - 21:05

Mange tak for din søde kommentar, skønt du kunne lide kagen :-) !

Reply
Line 17. september 2014 - 12:29

Jeg har nu lavet denne skønne kage flere gange, og hver gang med kæmpe sucess! :)
Så jeg ville egentlig bare lige sende lidt af al den ros, jeg har fået videre til dig :)
Ps. den fungerer også godt som muffins ;)

Reply
Stinna 13. november 2014 - 21:06

Tak for din søde kommentar. Bliver så glad, når I kan lide mine opskrifter :-)

Reply
Stine 30. september 2014 - 08:13

Ser lækker ud! Kan man bruge færdigkøbt mandelmel i stedet for selv at lave det? Og hvor meget skal man så bruge?

Reply
Stinna 30. september 2014 - 08:14

Hej :-)
Hvis det er almindeligt mandelmel, så mener jeg bare at du skal bruge samme mængde. Hvis det er affedtet mandelmel, så ved jeg det desværre ikke :-)

Reply
Bo Sandfeld 27. december 2014 - 16:51

Det er en super lækker kage, lige efter min smag, når man også laver mad efter stenalder metoden. PS alle i familien elsker den.

Reply
Stinna 27. december 2014 - 18:11

Mange tak for din kommentar. Dejligt at hele familien kan lide min opskrift :-)

Reply
Rikke 20. januar 2015 - 09:56

Det er vitterligt den bedste banankage jeg har smagt, og det siger ikke lidt. Har altid været glad for kage, men eftersom jeg har lavet min livsstil markant om, så er der ikke plads til det. Men den her!!!!! Nøj hvor er den god, og smager så syndigt.. Mange tak for en fantastisk opskrift, der med 100% sikkerhed, der bliver bagt igen.

Reply
Stinna 20. januar 2015 - 20:20

Mange tak for din søde kommentar :-) Dejligt at du kan bruge min opskrift. Herhjemme er banankagen også et hit!

Reply
Camilla reiche 26. januar 2015 - 23:56

Jeg ville høre om du evt tror man ville kunne erstatte dadlerne med noget andet?

Reply
Stinna 27. januar 2015 - 09:45

Hej.
Hvis du tænker andet tørret frugt, så ville jeg prøve abrikoser :-)

Reply
Ditte 29. januar 2015 - 17:00

Hej,
Skal til at prøve at bage denne lækre kage! Er det 160 grader varmluft?

Reply
Stinna 29. januar 2015 - 19:44

Hej Ditte. Det er ikke varmluft :-)

Reply
Henriette 3. februar 2015 - 20:25

Hej Stinna, lækre opskrifter du har! Har lige bagt banankagen og jeg havde kun 1 stor banan, men til gengæld også en stor meget moden avokado, så den kom med i kagen. Super resultat! Puttede også lidt valnødder i. Alt i alt supermums! Din hjemmeside er en skøn inspirationskilde. Tusind tak fordi du deler! Kh Henriette

Reply
Stinna 3. februar 2015 - 21:49

Mange tak for de søde ord! Dejlig at du kunne bruge min opskrift. Moste du bare avocadoen i? Det må jeg prøve!

Tak fordi du læser med :-)

Reply
Bettina 19. februar 2015 - 20:05

Kan mandlerne være med skal eller skal de smuttes?

Reply
Stinna 19. februar 2015 - 22:52

Jeg smuttede ikke mandlerne :-)

Reply
Anna 2. marts 2015 - 22:16

Super lækker kage. Selv min kæreste var imponeret,og han er ellers ikke til kager uden sukker,mel eller smør! Tror han i hvert fald! Jeg havde ikke nok dadler,men supplerede med tørret aprikoser,hvilket fungerede ganske fint:-) Tåler gentagelse!! Hilsen Anna

Reply
Stinna 3. marts 2015 - 16:58

Tak for din tilbagemelding. Skønt at I begge kunne lide min kage :-)

Reply
SSofie 2. marts 2015 - 22:55

Kunne det tænkes at der på en eller anden måde kunne benyttes peanutbutter – og vil du tænke at dette skulle være i kagen eller nærmere ovenpå?

Reply
Stinna 3. marts 2015 - 16:59

Jeg tror det kunne være lækkert ovenpå – og måske med lidt hakket mørk chokolade?

Reply
Josephine 23. marts 2015 - 11:06

Når du skriver til 4 pers. er det så 4 stykker kage, du får ud af denne portion?

Reply
Stinna 23. marts 2015 - 16:31

Hej Josephine!
Det er altid svært at angive personer, men jeg får ihvertfald fire store stykker :-)

Reply
Mille 24. marts 2015 - 12:19

Jeg lavede kagen i weekenden, og jeg er kæmpe fan :) Virkelig nemt og virkelig lækkert.

Reply
Stinna 24. marts 2015 - 13:05

Skønt at du kunne lide den! Må også snart lave den igen :-)

Reply
Anne 26. marts 2015 - 13:20

Dine opskrifter er meget inspirerende – tak for dem! Og også denne kage ser meget lækker ud! Har du erfaring med at bage lignende kager med fx rismel i stedet for mandelmel? Jeg har nemlig en mandel-allergiker i familien..

Reply
Stinna 26. marts 2015 - 16:49

Mange tak for de søde ord :-) Jeg bager ofte pandekager osv med rismel, så jeg ville godt turde at prøve :-)

Reply
Stinna 14. oktober 2015 - 16:17

Hej Anne,
Mange tak for dine søde ord.
Jeg har ikke forsøgt med denne kage. Men jeg ville godt turde bytte det ud med rismel, dog får du nok en anden konsistens.
:-)

Reply
Annette 18. april 2015 - 17:06

Hej Stinna :-) Skal bage din banankage i morgen. Synes jeg har været lidt uheldig med kager uden sukker og gluten, så håber denne her er god :-) Hvordan blender jeg nemmest dadlerne uden at de hænger fast nede i blenderen?

Reply
Stinna 18. april 2015 - 21:25

Hej Annette!
Jeg håber da du vil kunne lide denne.
Jeg blender det aldrig, men bruger en minihakker. Det fungerer bedre til dadler og mandler. Ellers må du prøve at komme banan og æg ved, måske det er nemmere at blende så :-)

Reply
Stefanie 19. september 2018 - 15:44

Hej Stinna og Annette,
Min minihakker er gået i stykker, så for at blende dadlerne brugte jeg en stavblender, hvor jeg kom de 2 spsk kokos olie i også. Det fungerede fint.
Dbh Stefanie

Reply
Stinna 24. september 2018 - 20:04

Ej hvor godt, tak for svar :-)

Reply
Maya 2. maj 2015 - 20:36

Hej Stinna. Mange tak for alle de dejlige opskrifter, jeg lan ikke tåle banan, eller avokado, er der andet jeg kan erstatte bananer med? Håber du har en ide :) hilsen maya

Reply
Stinna 10. maj 2015 - 08:26

Hej Maya,
jeg ville forsøge mig med denne chokoladekage istedet så :-)

Reply
Stinna 18. maj 2015 - 15:54

Mange tak skal du have. Tak fordi du følger med :-)

Reply
Trine 23. maj 2015 - 14:22

Kan man undlade at bruge æg i kagen evt andet man kan gøre?

Reply
Stinna 24. maj 2015 - 15:04

Hej Trine,
jeg har kun forsøgt mig med æg. Men måske du kan komme chiafrø i, som har været i blød?

Reply
Anja 2. juni 2015 - 10:32

Tak for en lækker opskrift :) Jeg lavede en dobbelt portion til arbejdet og den blev taget MEGET godt imod :) Jeg synes måske den er lidt våd, men har ikke prøvet at bage uden mel osv før, så jeg ved ikke om det er meningen? Eller om det kunne tænkes man kunne putte lidt mindre kokosolie i?

Reply
Stinna 6. juni 2015 - 13:59

Hej Anja,
skønt at kagen blev taget godt imod!
Jeg ville prøve med lidt mindre kokosolie næste gang :-)

Reply
Stine 11. juni 2015 - 10:37

Hej Stinna
Det er nogle super lækre opskrifter du har.
Er det smagsneutral kokosolie du har brugt her? Eller kan varianten med kokossmag benyttes ?
På forhånd tak for svar :)

Reply
Stinna 14. juni 2015 - 15:52

Hej Stine,
mange mange tak :-)
Jeg bruger den med kokossmag. Du kan sagtens bruge den uden smag ellers.
Håber du kan lide kagen :-)

Reply
Siw Dalgaard 23. juni 2015 - 21:56

Wauw det er den bedste banankage jeg nogle sinde har smagt

Reply
Siw Dalgaard 23. juni 2015 - 21:57

Nogensinde*

Reply
Stinna 24. juni 2015 - 07:13

Wow tak – det var noget af et kompliment :-) Mange tak, dejligt du kan lide kagen.

Reply
Anonym 25. juni 2015 - 23:27

Ved du om kagen kan fryses?;o)

Reply
Stinna 26. juni 2015 - 18:14

Jeg har ikke forsøgt, men det tror jeg sagtens :-)

Reply
Louise Petersen 14. juli 2015 - 09:15

Hej Stinna :-) jeg kan desværre hverken tåle dadler, abrikos, rosiner og andre tørrede frugter pga. irritabel tarm. Vil så gerne lave dine opskrifter og specielt denne men der indgår tit dadler :-( hvad kan jeg erstatte dem med ?? Har selv tænkt på banan eller avocado men i hvilket forhold og har du andre forslag ?? Ved godt det vil ændre på smagen men er desværre nødt til det :-(

Reply
Nanna 21. september 2016 - 14:48

Har præcis samme problem, må ikke spise tørret frugt pga. en candida-kur?
Har du et erstatningsforslag Stinna?

Reply
linda nielsen 21. juli 2015 - 10:59

Hej.
Jeg har nu prøvet at lave denne kage 2 gange, men synes den bliver for klæg desværre…
1. gang lavede jeg den med hjemmelavet mandelmel og der blev den ekstremt klæg og gummiagtig.
2. gang piskede jeg æggene først (for at gøre mere luftig) og ville egentlig have købt mandelmel, men da jeg så prisen prøvede jeg i stedet med fuldkornsrismel (aner ikke om det sundt?), og kagen blev da også meget bedre, men vil stadig gerne have mere alm. banankage konsistens, har du nogen gode ideer?
Har overvejet at forsøge mig med lidt bagepulver, hvad tænker du om det?

Reply
Stinna 24. juli 2015 - 18:21

Hej Linda,
det er en klæg kage. Denne kage er ikke luftig som almindelige kager, så kender desværre ikke lige svaret. Jeg er faktisk ikke så god til almindelige luftige kager, så det er nok en smagssag. Men måske det kunne hjælpe med flere æggehvider og færre mandler? Jeg må lige prøve en dag :-)

Reply
Mette 29. august 2015 - 09:18

Dejlig kage som jeg ofte laver da min mand ikke tåler hvedemel. I knaphed på dadler har jeg suppleret op med abrikoser :-D Denne gang har forsøgt at gøre den lidt mindre blød ved at tilsætte en halv dl havregryn. Jeg puttede også en tsk 100% kakaopulver i , bare for at se hvad der sker ;-)

Mette

Reply
Stinna 29. august 2015 - 18:11

Hvor dejligt at du kan bruge min opskrift! :-) Det lyder lækkert med kakao og havregryn – det må jeg prøve!

Reply
Mille 3. september 2015 - 23:09

Min kage har været i ovnen i 1 time nu, men er stadig lige så blød som budding. Kan det være fordi jeg har brugt olivenolie i stedet for kokosolie?

Reply
Stinna 4. september 2015 - 06:59

Det lyder underligt. Har du ellers fulgt opskriften?

Reply
Maria 5. september 2015 - 08:22

Jeg har bagt denne kage over 10 gange nu – så synes lige den fortjener en stor ros herfra – den er nem at lave og en succes hver gang, og når man har handlet til en portion, er det ofte kun bananerne man mangler, næste gang man får lyst til den – genial kage!
:-) min kæreste (som også normalt er stor modstander af “sunde” kager) elsker den. Så mange tak for en god opskrift :-)

Reply
Stinna 5. september 2015 - 14:59

Sikke en skøn kommentar, mange mange tak! :-)
Dejligt at du kan bruge min opskrift!

Reply
Ann 14. oktober 2015 - 18:19

Hej Hej
Jeg har længe gerne ville prøve denne kage, da alle tøserne på uni er pjattede med den. Men jeg er allergisk overfor kokos – kan man bruge noget andet slags olie som erstatning? :)
Mvh Ann

Reply
Stinna 14. oktober 2015 - 21:57

Hej Ann,
skønt at de er vilde med min opskrift :-)
Du kan bruge en anden smagsneutral olie. Måske rapsolie, men ikke olivenolie.
Ellers vil smør sikkert også kunne fungere.

Jeg håber at du får den afprøvet.

Reply
Julie 27. december 2015 - 16:57

Jeg har haft flere dårlige oplevelser med kager uden sukker og mel, men wow! Det smager præcis som den banankage fuld af smør og sukker som jeg plejer at bage. Jeg spiste den, mens den stadig var lun og chokoladen ovenpå stadig flydende, fordi jeg ikke kunne vente og selv der smagte den altså fantastisk.
Fantastisk opskrift!

Reply
Stinna 29. december 2015 - 13:42

Tusind tak for din søde kommentar :-) Dejligt at du kunne lide min opskrift :-)

Reply
Maria larsen 6. januar 2016 - 21:20

Har bagt denne i dag og syntes den smager rigtig godt… Men ikke som den fede sukker banankage, hvilket ikke nødvendigvis er dårligt ;-) jeg fik 8 stk kager ud af det.

Reply
Stinna 7. januar 2016 - 10:57

Dejligt at du kunne lide opskriften :-) Nej den er ikke helt som en almindelig banankage, hvilket jeg selv synes er ret lækkert.

Reply
Julie 12. januar 2016 - 14:45

Hejsa.
Kan man bruge rismel istedet for mandelmel?

Reply
Stinna 12. januar 2016 - 14:48

Hej,
jeg har ikke forsøgt. Umiddelbart tænker jeg at det kan du godt, men du vil ikke få det samme resultat :-)

Reply
Janne 17. januar 2016 - 16:18

Endelig en god kage jeg ikke får ondt i mave af at spise – og rigtig lækker ☺️

Reply
Stinna 18. januar 2016 - 11:20

Hvor skønt :-) Dejligt at du kan bruge min opskrift!

Reply
Marie møller 19. januar 2016 - 14:20

Hej Stinna
Kan banankagen fryses ned?
Vh Marie

Reply
Stinna 19. januar 2016 - 14:27

Hej Marie, det tror jeg godt at den kan :-) Jeg har ikke prøvet.

Reply
Britt 24. januar 2016 - 20:40

Jeg har allergi over for mandler,kan jeg bruge affedet kokosmel?

Reply
Stinna 25. januar 2016 - 09:10

Hej Britt, det har jeg desværre ikke prøvet :-)

Reply
Anita 2. februar 2016 - 14:59

Kan man erstatte æg med noget andet måske cremefraiche eller tofu?.

Undgår helst æg i min mad.
Bliver æggene brugt som hævemiddel? for så har jeg nemlig læst man kan bruge æblekoncentrat i stedet :)

Reply
Stinna 2. februar 2016 - 15:10

Hej Anita, det ved jeg desværre ikke. De bruges både som hævemiddel (den hæver meget lidt) og ellers som bindemiddel og fyld. Måske du kan bruge flere dadler, mere banan, lidt flere nødder? :-) Meld gerne tilbage, hvordan det går.

Reply
Sandie 6. februar 2016 - 10:31

Super lækker kage, glad for jeg fandt den. Jeg bor dog alene og bruger den som selvforkælelse, derfor vil jeg høre om den er fryseegnet, eller om du ved hvor længe den kan holde sig i køleskabet?

Reply
Stinna 6. februar 2016 - 11:32

Skønt at du kan lide den! Jeg vil sige 5-7 dage i køleskabet. Jeg tror sagtens at den kan fryses, men har ikke forsøgt :-)

Reply
Anja 22. februar 2016 - 18:07

Ser supper lækker ud er igang med at prøve at lave lidt sundere kager end jeg normalt ville lave …. Men jeg har ikke mandelmel men jordnøddemel ?? Kan jeg bruge det i stedet for??

Reply
Stinna 22. februar 2016 - 19:23

Hej Anja, det er bare mandler der er blendet :-) Så du kan nok godt bruge blendede jordnødder, men jeg har ikke prøvet.

Reply
Tasja 14. marts 2016 - 21:03

Min datter går i en ‘sukkerfri’ børnehave. En af pædagogerne er allergisk for mel, hvilket min datter er meget obs på. Så vi bagte denne opskrift, og jeg har spændt ventet hele dagen på reaktionerne. Der var kun ét barn ud af 24, der ikke kunne li kagen, og storesøster og jeg var endda heldige nok, at vi fik et lille stykke hver med hjem også. Rigtig god og let opskrift. :-)

Reply
Stinna 15. marts 2016 - 17:21

Åh hvor skønt – tusind tak for tilbagemeldingen :-) Skønt at I kunne lige kagen.

Reply
Nerma 16. april 2016 - 08:23

Jeg har lavet den med kokosfibermel istedet for mandel, fungerer perfekt!

Reply
Signe 13. maj 2016 - 12:20

Hej. Jeg vil bare høre om du serverer kagen direkte fra køleskabet, eller tager du den ud noget tid inden servering? :)

Reply
Stinna 14. maj 2016 - 16:34

Hej – det kan du sagtens :-)

Reply
Chris 14. juni 2016 - 17:40

Hej
Den ser super lækker ud! Ved du hvor mange Kcal der cirka er i den?

Reply
Stinna 14. juni 2016 - 18:47

Hej, det ved jeg desværre ikke. Jeg tæller aldrig kalorier :-)

Reply
Anja C 10. juli 2016 - 13:41

Hvor stor er en “lille form” ca (:

Reply
Stinna 17. juli 2016 - 09:22

Hej Anja- undskyld at jeg først svarer nu. Jeg har været i Kina de sidste 15 dage :-)
Jeg mener at min form var 10 cm x 20 cm :-)

Reply
Lærke 31. august 2016 - 21:31

Super lækker og nem kage. Det er altid en god undskyldning, når der er overmodne bananer i køleskabet.
Vil bare lige informere om, at den stadig bliver rigtig lækker, hvis man undlader olien (kunne læse i kommentarerne at nogle ikke kan tåle kokosolie etc.) og at hvis man bruger affedtet mandelmel, så er det generelt ca. halvdelen af den oplyste mængde mel man skal bruge. :-)
Tak for nogle dejlige opskrifter!

Reply
Nanna 21. september 2016 - 14:40

Hvad kan man bruge i stedet for dadler?
Jeg er på en kur og må ikke få noget sukker, sukkerindholdet i tørre frugt (dadler) er alt for højt til at jeg må spise det… :(

Reply
Stinna 21. september 2016 - 18:36

Hej! Hmm, det er lidt svært. Jeg vil sige noget der giver konsistens, men også søder. Er bananer OK? Måske flere bananer og en smule stevia? Jeg har dog aldrig forsøgt, men dadlerne bidrager primært som sødende og en smule som konsistens :-)

Reply
Jimmi 1. oktober 2016 - 13:18

Skøn kage, som er bagt igen i dag :-)

Og jeg er ellers ikke fan af banankage!

Reply
Stinna 1. oktober 2016 - 18:41

Dejligt at du kan bruge min opskrift – den er også altid et hit herhjemme! :-)

Reply
Anne-Sofie Enevoldsen 13. oktober 2016 - 18:24

Jeg har brugt din opskrift i dag. SÅ LÆKKER! Har givet dig et link på min blog. Tak for en lækker opskrift og god kage :))

Anne-Sofie

Reply
Stinna 13. oktober 2016 - 18:34

Hej, skønt at du kunne bruge min opskrift og mange tak for linket på din blog :-)

Reply
Lærke 14. oktober 2016 - 06:39

Hej Stinna
Jeg har lige bagt kagen og er totalt vild med den! Det er første gang jeg bager sådan en “helse kage” og jeg er meget positivt overrasket!
Dog vil jeg høre hvordan du blender dadlerne, for det var godt nok ikke så nemt, jeg blev nødt til at gøre det sammen med bananerne for at det kunne lade sig gøre. Men det gør vel heller ikke noget eller hvad?
Igen tusind tak for en lækker opskrift! Nu skal jeg i gang med at prøve nogle af dine andre :)

Reply
Stinna 14. oktober 2016 - 08:01

Hej – hvor dejligt at du blev positivt overrasket over kagen :-)
Jeg blender dem ofte sammen med bananer eller æg. Det gør intet! Nogle blendere kan godt klare dadlerne alene.

Reply
Jeanett 16. oktober 2016 - 23:14

Hej Stinna,
Normalt bager jeg banankage med meget modne bananer. Anbefaler du også dette ved denne kage? :-)

Reply
Stinna 17. oktober 2016 - 15:57

Hej – det kan du sagtens bruge. Jeg tror at jo mere modne jo bedre. Det giver bare et sødere resultat :-)

Reply
Louise 28. oktober 2016 - 12:28

Hej Stinna!

Din banankage.. skal den dækkes til med noget når den skal i køleskabet?

Reply
Stinna 28. oktober 2016 - 12:36

Hej :-) Jeg dækker den bare med noget film eller sølvpapir.

Reply
Cecilie 30. oktober 2016 - 16:53

Hej Stinna, kan jeg bruge kokosfibermel istedet for mandelmel til kagen? Knus Cecilie

Reply
Stinna 30. oktober 2016 - 20:06

Hej, det ved jeg desværre ikke. Kokosfibermel suger meget mere væske end mandelmel, som jo bare er blendede mandler :-)

Reply
Christina 8. november 2016 - 10:25

Hej Stinna
jeg har både proevet dine aeble muffins og din banankage.. Helt fantastisk. Nu kan jeg give børnene laekre snacks med i skole og selv hygge med sødt uden af skulle have dårlig samvittighed. skønt – Tak :)

Reply
Stinna 10. november 2016 - 22:33

Hvor skønt at du og dine børn kan lide mine opskrifter :-) Dejligt at du følger med!

Reply
Malene 30. november 2016 - 09:53

Kagen ser SÅ lækker ud! Skal bage den senere, men ville lige høre, om man kan bruge almindeligt hvedemel/fuldkornsmel i stedet for mandelmel? :)

Reply
Stinna 30. november 2016 - 10:02

Tak skal du have :-) Det tror jeg sagtens at du kan, men har ikke prøvet :-) Det er bare tilsat for at så dejen til at hænge lidt sammen.

Reply
Louise 22. januar 2017 - 17:12

Den er SÅ god. Manden herhjemme er ellers ikke så meget for at spise mine “sundere kager”, men denne er godkendt. Har du prøvet at fryse den ned?

Reply
Stinna 22. januar 2017 - 22:29

Ej hvor skønt at I begge kan lide den :-) Jeg har ikke prøvet at fryse den. Men jeg tror sagtens den skal fryses, men vent med at overtrække den med chokolade til den er tøet op igen :-)

Reply
Amalie 8. februar 2017 - 18:28

Mega god kage :)
Hvordan regner med kalorie ud på hele kagen?

Reply
Stinna 13. februar 2017 - 23:56

Mange tak skal du have :-) Jeg tæller aldrig kalorier, så det ved jeg desværre ikke.

Reply
Anja 9. marts 2017 - 19:12

Ej nej nej – hvor ser den lækker ud. Mine tænder løber seriøst i vand :p
Tror den må bages i weekenden. Har du evt. prøvet at lave den med mint chokolade? Det er kærestens favorit, så må hellere prøve at lokke ham med noget han godt kan lide når nu det er en sund kage :)

Reply
Stinna 12. marts 2017 - 12:22

Mange tak skal du have :-) Jeg har ikke forsøgt med mint-chokolade, men det lyder virkelig lækkert! :-)

Reply
Marie 15. marts 2017 - 18:25

Den ser godt nok lækker ud den kage! Jeg vil super gerne lave den snart, men ville høre om de tre æg bliver brugt som hævemiddel eller bindingsmiddel i opskriften? Jeg vil gerne have byttet æggene ud nemlig

Reply
Stinna 16. marts 2017 - 10:04

Hej, mange tak :-) Jeg vil sige at det fungerer mest som bindemiddel, da kagen ikke hæver særlig meget.

Reply
Denice 20. april 2017 - 19:39

Hvor længe vil du mene den kan holde sig på køl?

Reply
Stinna 21. april 2017 - 09:11

Jeg vil gætte på 5 dage :-)

Reply
Karoline 24. maj 2017 - 18:41

Super lækker kage! Min kæreste og jeg er på udrensning også kendt som candida-kur og skal begrænse os på mange basale madprodukter. Denne her kage var lige hvad vi trængte til, tak! :-)

Reply
Stinna 26. maj 2017 - 08:58

Dejligt at I kan bruge opskriften – den er også altid et hit herhjemme :-)

Reply
elisa Juul Holm 21. juli 2017 - 16:06

wow…. det er da i bedste fald en kage uden ekstra tilsat sukker…….. bananer, dadler og chokolade er da noget så sukkerholdigt. ikke ok at kalde den uden sukker. i hvertfald ikke for os diabetikerer, der rent faktisk er afhængige af, at uden sukker ER uden sukker….. :(

Reply
Stinna 22. juli 2017 - 08:44

Du har ret – det et blot en sundere udgave af kage :-)
Den er ikke til diabetikere nej, selvom min mor der har diabetes nu sagtens kan spise mine kager med dadler :-)

Reply
Lykke 3. oktober 2017 - 00:44

Hej,

det ser lækkert ud og den må jeg vist hellere prøve :-)
Jeg kan dog ikke undgå at studse over, at du skriver, at den er laktosefri, den er jo faktisk helt mælkefri, heldigvis. Laktosefri er kun fri for laktose (mælkesukkeret) Kasein er mælkeproteinet, der er i alle mælkeprodukter, det kan ikke sorteres fra som laktosen. Det er en stor forskel, specielt for os der slet ikke kan tåle mælk er der en altafgørende forskel. Måske også for dem der ser på opskrifter på din blog vælger flere fra end de behøver.
Min datter (som også er mælke og gluten intolerant) fik din lækre kage på skolen og de skrev så til mig at kagen også var laktosefri :0 Det kan virkelig få én op af stolen. Men du skal vide at min datter ikke kan lide banan og hun bad om opskriften <3

De bedste hilsener

Lykke

Reply
Tine Madsen 25. april 2018 - 15:16

Jeg bagte kagen uden kokosolie. Da mine gæster spiser meget sundt.
Jeg synes kagen blev rigtig god. Kunne ikke smage/ fornemme at der ikke var olie i dejen.
Til diabetikerne kan man jo undlade dadler, tilsætte lidt sødelmiddel og ellers bare følge opskriften.
Dejlig kage.

Reply
Stinna 29. april 2018 - 08:40

Hej Tine, tak skal du have :-)
Dejligt at kagen blev god.

Reply
Tina H. Thomsen 2. august 2018 - 09:30

Hej Stinna.
Faldt lige over din banankage – den lyder rigtig god :-) Jeg tåler dog ikke mandler/mandelmel. Tænker du, at der er noget andet, man kan erstatte det med?
Hilsen Tina

Reply
Stinna 2. august 2018 - 20:29

Hej Tina, tak skal du have. Tåler du andre nødder? I så fald tænker jeg, at hasselnødder måske kunne være et godt bud – eller cashewnødder. :)

Reply
Tina H. Thomsen 3. august 2018 - 10:14

Tåler desværre ingen former for nødder :-(
Vil gerne også undgå hvedemel, men måske jeg skal prøve mig frem, med et andet slags mel.

Reply
Stinna 4. august 2018 - 09:51

Øv. Jeg ville prøve mig frem med lidt rismel eller lignende, selvom konsistensen nok bliver lidt anerledes :-) Du må endelig skrive, hvordan det bliver.

Reply
Tina H. Thomsen 7. august 2018 - 07:24

God ide :-)
Tak for svar.

Helena 12. september 2018 - 14:50

Rigtig lækker kage. Men syntes den bliver meget svampet og din ligner der at der er lidt mere bid i?

Reply
Stinna 12. september 2018 - 14:55

Tak skal du have :-) Ja min er mere kompakt end den er svampet. Måske du har brugt nogle større æg end jeg bruger, ellers ved jeg ikke lige hvad det kan skyldes.

Reply
Aino 27. november 2018 - 18:00

5 stars
Har lige bagt banankagen her uden sukker (dog med en lille tilføjelse af lidt kokosmel) – og det er bare uden tvivl den bedste banankage jeg nogensinde har smagt! Den er også godkendt af min mand – og jeg vil så meget huske den fremadrettet! :)

Reply
Stinna 29. november 2018 - 14:44

Sikke en dejlig besked – tusind tak! Så dejligt at du kan bruge min opskrift :-)

Reply
Charlotte 11. februar 2019 - 12:42

5 stars
Lækreste banankage!!! Tak for en super lækker opskrift Stinna!

Reply
Stinna 11. februar 2019 - 19:35

Dejligt at du kan bruge den :) Tak!

Reply
Rikke 26. september 2019 - 09:43

Hej,
Er vægten af dadlerne med eller uden sten? Jeg er med på at stenene skal ud ;)
Vh Rikke

Reply
Stinna 26. september 2019 - 11:43

Jeg mener at det er uden :-) Det svarer cirka til 10 ‘friske’ dadler.

Reply
Nyheder 4. oktober 2019 - 21:28

5 stars
ELSKER banankage så bare lækkert at man nu kan få en sund én også! :D Tak

Reply
Stinna 5. oktober 2019 - 08:43

Så dejligt at du kunne lide den. Tak :-)

Reply
Anne 26. februar 2020 - 05:57

5 stars
Jeg har efterhånden lavet denne kage en del gange, for den er bare så lækker! Mums! Jeg har haft den med på arbejde, og folk gik helt amok og næsten alle bad om opskrift. Vildt god :-)

Reply
Anne 26. februar 2020 - 05:58

5 stars
Jeg har efterhånden lavet denne kage en del gange, for den er bare så lækker! Muuuums! Jeg har haft den med på arbejde, og folk gik helt amok og næsten alle bad om opskrift. Vildt god :-)

Reply
Stinna 26. februar 2020 - 09:34

Sikke en skøn besked. Tusind tusind tak :-) Dejligt at kollegaerne kunne lide kagen.

Reply
Anna-Bell 4. maj 2020 - 10:56

4 stars
Lækkert at man nu kan spise en sundere banankage. Og den smager syndig godt :) Jeg tilføjede lidt havregryn til min ;)

Reply
Stinna 4. maj 2020 - 18:04

Tak skal du have :-)

Reply
Stina 17. november 2021 - 14:33

Den smager skønt! Og nu man har fået diabetes, for så kan man jo KUN tænke på kage
Og så må jeg jo lige sige det var lidt et dejligt tilfælde at du hedder noget SÅ kønt hehe

Reply
Stinna 17. november 2021 - 21:13

Hvor er det dejligt at høre, tak! :-)
Og i lige måde – skønt navn!

Reply
Anni 13. januar 2022 - 10:05

5 stars
Lavede denne i går og nøj den var god. Synes den var lige vel våd inden bagning og smed en håndfuld havregryn i. Men virkelig god smag og struktur!!

Reply
Stinna 16. januar 2022 - 09:38

Dejligt at du kunne bruge opskriften. Den er også altid et hit herhjemme :-)

Reply
Ole 21. marts 2023 - 12:19

Måske den skulle hedde “Uden Tilsat Pulver Sukker”, for det er meget misvisende, da både Bananer og Dadler er fyldte med Sukker!

At kalde den sund er heller ikke noget man kan kalde den, Frugter er langt fra sunde, det er bare naturens slik, , og så er Fruktose grunden til at man får fedt lever!

Reply
Stinna 24. marts 2023 - 18:25

Hej, det har du helt ret i :-) Det er en gammel opskrift – men jeg har beskrevet det lidt i opskriften. Jeg vil gerne uddybe mere i teksten ved lejlighed.

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.