Banankage med chokolade er én af de bedste kager jeg kender. Søde bananer kombineret med mørk chokolade giver en virkelig skøn smag – og så er kagen meget nem at bage. Denne kage er virkelig svampet, snasket og helt perfekt.
Banankage med chokolade
I min version af banankagen er der både chokolade i dejen og på toppen. Jeg synes nemlig at kombinationen af chokolade og banan er helt perfekt. Toppingen er lavet som en slags chokoladeganache med smør og fløde, som blot smeltes sammen. Chokoladen jeg bruger er en 70% chokolade, men jeg tænker også at 85% vil smage skønt i kagen.
Banankage opskrift
Kagen med banan er nem at lave og kræver blot, at du har en elpisker til at piske æg og sukker sammen. Toppingen kan du erstatte med smeltet chokolade, men smør og fløde gør lige toppingen ekstra skøn. Du kan også undlade chokoladen i dejen, hvis du ikke er til meget chokolade. Jeg har drysset den med mandler, men hakkede hasselnødder smager også skønt til kagen.
Banankage med chokolade
Ingredienser
- 150 g smeltet smør (afkølet)
- 4 stk. æg
- 150 g sukker
- 50 g brun farin
- 1 spsk. vaniljesukker
- 150 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. fint salt
- 300 g banan (gerne meget modne)
- 100 g grofthakket mørk chokolade (70%)
Chokolade ganache
- 100 g mørk chokolade (70%)
- 20 g smør
- 15-20 ml piskefløde (cirka 2 spsk.)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 170 grader alm. ovn (ikke varmluft).
- Start med at smelte smør i en gryde og lad det køle helt af.
- I en skål piskes æg, sukker, brun farin og vaniljesukker sammen. Det skal piskes til det er helt lyst og luftigt.
- I en anden skål vendes hvedemel, salt og bagepulver sammen. Vend det forsigtigt rundt i æggeblandingen – det må ikke røres for meget.
- Vend det afkølede smeltede smør i dejen.
- Mos bananerne og vend dem rundt i dejen sammen med det grofthakkede chokolade.
- Fordel dejen i en springform (cirka 22 cm) beklædt med bagepapir. Bages midt i ovnen i cirka 40-45 minutter. Hold godt øje med den – der er forskel på ovne. Prik i den og se om den er færdig – der skal ikke være kagedej på når den prikkes, men gerne lidt banan.
Chokolade ganache
- Når kagen er afkølet, skal toppingen laves. I en gryde smeltes chokolade, smør og piskefløde sammen. Lad det køle lidt af og smør det på den helt afkølede kage.
Opbevaring af banankage
Når banankagen er bagt, lader jeg den gerne stå på køkkenbordet hvis det blot er nogle timer. Ellers opbevarer jeg kagen på køl. Den kan sagtens laves dagen inden du får gæster og har faktisk godt af at stå lidt. Den kan sikkert også sagtens fryses – men så ville jeg gøre det, inden chokoladeganachen kommer på.
Opskrifter med banan
Min bedste opskrift med banan er helt klart en kage med banan. Prøv også gerne min ‘sunde’ variant uden tilsat sukker og mel. Ellers smager banan virkelig skønt i chokolade-banan boller.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
4 Kommentarer
Bedste banankage jeg har lavet! Det tog mig mange forskellige opskrifter indtil jeg endelig fandt denne – TAK!
Ej hvor dejligt! Tak for tilbagemeldingen :-)
Smagte godt
Mange tak :-)