Grønkålssalat med bagt blomkål og tahindressing, feta og granatæblekerner

af Stinna
Grønkålssalat med bagt blomkål og tahindressing, feta og granatæblekerner

Grønkålssalat med bagt blomkål og tahindressing, feta og granatæblekerner. Denne lækre salat lavede min veninde og jeg i går i sommerhuset, hvor vi skulle have frokost. Vi er begge ret vilde med cremede salater fyldt med smag, som skal smage rigtig godt.

Grønkålssalat med tahindressing

I denne salat er selve salaten vendt i en tahindressing, som er lavet af en lys tahin, citronsaft, vand og hvidløg. Derudover er der i salaten blomkål der er vendt i olie, kanel, spidskommen og salt, som er bagt gyldne i ovnen. Salaten er bladet sammen med avocado, feta, bredbladet persille og granatæblekerner. Det lyder måske som en stor mundfuld at lave denne salat, men det tog ikke længe for os at lave den – og resultatet blev virkelig godt.

Læs også: Grønkålssalat med bagte rødbeder og krydret dressing

Grønkålssalat med bagt blomkål og tahindressing, feta og granatæblekerner

Vi spiste salaten til frokost og der var ren rest til overs. Så jeg tænker, at der er til frokost til 2-3 personer. Hvis den blot skal fungere som tilbehør, så er der til 4 personer. Hvis salaten skal fungere som aftensmad, så ville jeg servere nogle falafler eller lignende til.

Udskriv
5 fra 1 stemme

Grønkålssalat med bagt blomkål og tahindressing, feta og granatæblekerner

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min
Ret: Salat
Køkken: Vegetarisk
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk

Ingredienser

Bagte blomkål

  • blomkål
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/2-1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. kanel

Tahindressing

  • 2 spsk. tahin Brug en lys variant
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2-3 spsk. vand
  • 1 fed hvidløg
  • salt

Salat

  • 2 håndfulde grønkål
  • 1 avocado
  • 1 granatæble
  • feta/salatost
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du

Bagte blomkål:

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skær blomkål i mindre stykker. Vend det sammen med olie, spidskommen, salt og kanel. Det skal vendes godt rundt.
  • Fordel blomkål på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages i 10-15 minutter, til det er lidt gyldent.
  • Imens laves tahindressingen. Bland alle ingredienserne i en skål. Bland det godt sammen med en ske. Dressingen skal være rimelig tyk, men skal kunne fordeles i salaten. 
  • Kom grønkål i en skål og kom dressingen over. Masser dressingen ind i kålen – jeg brugte hænderne. 
  • Hak rødløg og bredbladet persille. Skær avocado i tern. Fjern kernerne fra granatæblet.
  • Når blomkål er færdigt køles det af lidt, til det er lidt lunt. 
  • Kom grønkål på et fad. Top med bagte blomkål, rødløg og bredbladet persille. Vend det lidt rundt. 
  • Salaten toppes med avocado, granatæblekerner og feta.
  • Velbekomme. 


Print Friendly, PDF & Email
2 Kommentarer

2 Kommentarer

Charlotte T 11. februar 2019 - 12:45

5 stars
Hvis jeg kunne give den 10 stjerne gjorde jeg det, VIRKELIG en lækker salat som man kan blive ved at at spise!!!

Reply
Stinna 11. februar 2019 - 19:35

Mange mange tak :)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy