Grønkålssalat med bagte rødbeder og en krydret dressing. En skøn grønkålssalat med rødbeder vendt i den lækreste dressing, som efterfølgende er bagt i ovnen. Blandes sammen med avocado, feta og ristede kerner – skøn salat til både frokost og aftensmad. Er denne salat ikke bare smuk? Jeg er helt vild med de smukke kontraster i salaten og så smager den oven i købet virkelig skønt.
Grønkålssalat med bagte rødbeder
Salaten indeholder bagte rødbeder, grønkål, avocado, feta og ristede kerner – og selvfølgelig en skøn krydret dressing, som virkelig passer godt til denne salat.
Vi havde egentligt planlagt at spise falafler til salaten, men vi glemte det helt. Så hvis du mangler noget at spise til, så prøv med disse falafler: Fantastiske falafler.
Grønkålssalat med feta
Salaten her er lavet med bagte rødbeder, men den kan også sagtens laves med bagte gulerødder istedet. Skift da blot rødbeder ud med gulerødder, men brug samme dressing. For at gøre salaten mere mættende, kan man sagtens tilsætte lidt kikærter som er stegt i olie på panden (efter de er kogt). Salaten er tilsat feta (eller salatost), for at gøre salaten ekstra ‘snasket’ og så giver feta en skøn cremet og salt smag. Men hvis du ikke er til feta, så kan det sagtens undlades – tilsæt evt. en anden slags ost.
Jeg vil gætte på, at salaten passer til 2 personer til aftensmad, eller 4 personer hvis man også får noget tilbehør til. Top salaten med mandler eller lækre kerner, for at få lidt knas.
Men nu til opskriften til den lækre grønkålssalat, som er blevet en af mine personlige favoritter. Det er også én af de opskrifter, som flest af jer skriver til mig, at I er vilde med.
Grønkålssalat med bagte rødbeder og krydret dressing
Ingredienser
salaten:
- 2 store rødbeder
- 100 g grønkål
- 1/2 rødløg
- 100 g feta / salatost
- 1 avocado
dressing:
- 1/2 dl olivenolie gerne en lidt smagsneutral variant
- 1 tsk. honning
- 1 spsk. soyasauce
- 1 tsk. æblecidereddike
- 1/2 tsk. stødt sort peber
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 spsk. kanel
- 1 spsk. tahin gerne en lys variant
- 1 tsk. karry
kerneblanding:
- 1 dl kerner/nødder i alt sesam, mandler og græskarkerner
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Vask rødbederne grundigt og skær dem i tern, ca. 1,5 x 1,5 cm.
- Kom dem i et ovnfast fad.
- Lav dressingen ved at blande alle ingredienserne i en skål.
- Hæld dressingen over rødbederne.
- Kom det ovnfaste fad i ovnen. Bages til rødbederne er møre, det tager ca. 35-45 minutter. Vend rødbederne undervejs.
- Imens snittes grønkål og kommes i en skål.
- Hak rødløg fint og tilsæt til skålen.
- Skær feta i tern og tilsæt også i skålen.
- Rist kernerne/nødderne på en tør pande, til de er gyldne. Lad dem køle af efterfølgende.
- Når rødbederne er færdige, kommes de (mens de er varme) over i skålen med grønkål. Rør det godt rundt. Tilføj avocado og top med de ristede kerner.
- Velbekomme!
Noter
Hvis du også er vild med grønkålssalat, så prøv også denne:
Grønkålssalat med tahindressing.
16 Kommentarer
Ser så smukt og lækkert ud :-)
Mange tak :-*
Det ser meget dejligt ud:)
Mange tak :-)
Den er virkelig ! lækker – jeg kom lige lidt frisk citron på ved bordet. Yndlingsopskrift lige nu
Ej hvor skønt! Jeg må prøve med citron. Dejligt at du kan bruge opskriften :-)
Flot salat – ser lækker ud. Anbefaler du at salaten serveres mens rødbederne er varme, eller kan den tilberedes på forhånd?
Tusind tak :-) Du kan spise den både lun og kold – så den kan sagtens laves på forhånd.
Hej!
Hvor mange personer er der mad til her (som tilbehør, tænker jeg) ?
Vh.
Hej Janne,
omkring 4 personer, alt efter hvad I spiser til :-)
Lækker salat – jeg improviserede lidt efter indholdet i køleskab og køkkenskab. Derfor røg der også bagte tern af knoldselleri i salaten sammen med rødbederne. Jeg havde ingen mandler eller græskar-kerner. I stedet blev det ristet hvid og sort sesam, samt ristede boghvede-kerner. Fik et lækkert resultat som hermed er giver videre…
Ej hvor dejligt at du kunne bruge opskriften :-) Det lyder som en lækker variant.
Lækker salat, men skal rødbederne ikke skrælles ?
Tak :-) Det behøver du ikke, bare vask dem godt.
[…] Quinoadeller og Grønkålssalat m bagt rødbede. Brød […]
[…] Grønkålssalat med bagte rødbeder. Falafler […]