Grønkålssalat med bagte rødbeder og krydret dressing

af Stinna

Grønkålssalat med bagte rødbeder og en krydret dressing. En skøn grønkålssalat med rødbeder vendt i den lækreste dressing, som efterfølgende er bagt i ovnen. Blandes sammen med avocado, feta og ristede kerner – skøn salat til både frokost og aftensmad. Er denne salat ikke bare smuk? Jeg er helt vild med de smukke kontraster i salaten og så smager den oven i købet virkelig skønt. Denne salat lavede Julie og jeg sammen i går,da vi til frokost var blevet lidt sultne.

Grønkålssalat med bagte rødbeder

Salaten indeholder bagte rødbeder, grønkål, avocado, feta og ristede kerner – og selvfølgelig en skøn krydret dressing, som virkelig passer godt til denne salat.

Vi havde egentligt planlagt at spise falafler til salaten, men vi glemte det helt. Så hvis du mangler noget at spise til, så prøv med disse falafler: Fantastiske falafler.
Grønkålssalat med bagte rødbeder

Grønkålssalat med feta

Salaten her er lavet med bagte rødbeder, men den kan også sagtens laves med bagte gulerødder istedet. Skift da blot rødbeder ud med gulerødder, men brug samme dressing. For at gøre salaten mere mættende, kan man sagtens tilsætte lidt kikærter som er stegt i olie på panden (efter de er kogt). Salaten er tilsat feta (eller salatost), for at gøre salaten ekstra ‘snasket’ og så giver feta en skøn cremet og salt smag. Men hvis du ikke er til feta, så kan det sagtens undlades – tilsæt evt. en anden slags ost.

Jeg vil gætte på, at salaten passer til 2 personer til aftensmad, eller 4 personer hvis man også får noget tilbehør til. Top salaten med mandler eller lækre kerner, for at få lidt knas.

Men nu til opskriften til den lækre grønkålssalat, som er blevet en af mine personlige favoritter. Det er også én af de opskrifter, som flest af jer skriver til mig, at I er vilde med.

Grønkålssalat med bagte rødbeder og krydret dressing

Forfatter: Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

salaten:

  • 2 store rødbeder
  • 100 g grønkål
  • 1/2 rødløg
  • 100 g feta / salatost
  • 1 avocado

dressing:

  • 1/2 dl olivenolie gerne en lidt smagsneutral variant
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. soyasauce
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1/2 tsk. stødt sort peber
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. kanel
  • 1 spsk. tahin gerne en lys variant
  • 1 tsk. karry

kerneblanding:

  • 1 dl kerner/nødder i alt sesam, mandler og græskarkerner

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask rødbederne grundigt og skær dem i tern, ca. 1,5 x 1,5 cm.
  • Kom dem i et ovnfast fad.
  • Lav dressingen ved at blande alle ingredienserne i en skål.
  • Hæld dressingen over rødbederne.
  • Kom det ovnfaste fad i ovnen. Bages til rødbederne er møre, det tager ca. 35-45 minutter. Vend rødbederne undervejs.
  • Imens snittes grønkål og kommes i en skål.
  • Hak rødløg fint og tilsæt til skålen.
  • Skær feta i tern og tilsæt også i skålen.
  • Rist kernerne/nødderne på en tør pande, til de er gyldne. Lad dem køle af efterfølgende.
  • Når rødbederne er færdige, kommes de (mens de er varme) over i skålen med grønkål. Rør det godt rundt. Tilføj avocado og top med de ristede kerner.
  • Velbekomme!

Noter

Prøv også at skifte rødbeder ud med gulerødder.

Hvis du også er vild med grønkålssalat, så prøv også denne:

Grønkålssalat med tahindressing. 


Grønkålssalat med bagte rødbeder

14 Kommentarer

14 Kommentarer

Christine Bonde 8. marts 2017 - 16:37

Ser så smukt og lækkert ud :-)

Reply
Stinna 8. marts 2017 - 17:04

Mange tak :-*

Reply
Dorthe 9. marts 2017 - 08:58

Det ser meget dejligt ud:)

Reply
Stinna 9. marts 2017 - 20:20

Mange tak :-)

Reply
Helle 25. november 2017 - 20:44

Den er virkelig ! lækker – jeg kom lige lidt frisk citron på ved bordet. Yndlingsopskrift lige nu

Reply
Stinna 26. november 2017 - 16:08

Ej hvor skønt! Jeg må prøve med citron. Dejligt at du kan bruge opskriften :-)

Reply
Kristine 23. januar 2018 - 17:53

Flot salat – ser lækker ud. Anbefaler du at salaten serveres mens rødbederne er varme, eller kan den tilberedes på forhånd?

Reply
Stinna 24. januar 2018 - 09:26

Tusind tak :-) Du kan spise den både lun og kold – så den kan sagtens laves på forhånd.

Reply
Janne 22. september 2018 - 17:09

Hej!
Hvor mange personer er der mad til her (som tilbehør, tænker jeg) ?
Vh.

Reply
Stinna 24. september 2018 - 20:05

Hej Janne,
omkring 4 personer, alt efter hvad I spiser til :-)

Reply
June Klitgaard 28. oktober 2018 - 19:53

Lækker salat – jeg improviserede lidt efter indholdet i køleskab og køkkenskab. Derfor røg der også bagte tern af knoldselleri i salaten sammen med rødbederne. Jeg havde ingen mandler eller græskar-kerner. I stedet blev det ristet hvid og sort sesam, samt ristede boghvede-kerner. Fik et lækkert resultat som hermed er giver videre…

Reply
Stinna 30. oktober 2018 - 07:59

Ej hvor dejligt at du kunne bruge opskriften :-) Det lyder som en lækker variant.

Reply
Helle 1. januar 2019 - 22:39

Lækker salat, men skal rødbederne ikke skrælles ?

Reply
Stinna 2. januar 2019 - 09:46

Tak :-) Det behøver du ikke, bare vask dem godt.

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy