Grønkålssalat med tahindressing og ristede kikærter

af Stinna

 grønkålssalat med tahindressing

Midt i alle de søde julelækkerier, fik jeg i dag lyst til en salat. På torvet hvor jeg bor har alle boderne en masse frisk grønkål, de flotteste granatæbler og fine friske krydderurter. Derfor blev min frokost i dag denne grønkålssalat med tahindressing.

Jeg manglede en dressing til min salat og da jeg kiggede ind i køleskabet og fik øje på tahin, tog det ikke lang tid at bikse en skøn tahindressing sammen. Den passede virkelig godt til kål og de fine granatæblekerner gav et fint frisk modspil til salaten. Jeg overvejer faktisk om dette er salaten til juleaften, da den indeholder mine yndlings juleingredienser, men uden at være alt for julet. Sidste jul udgav jeg faktisk et indlæg om at være vegetar i julen, men jeg ved ikke om I kunne tænke jer at jeg delte lidt forslag til mad igen?

GRØNKÅLSSALAT MED TAHINDRESSING

Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 4 store stængler grønkål
  • 1/2 rødløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 dåse kikærter
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk soyasauce
  • tahindressing:
  • 2 spsk tahin jeg bruger en lys variant
  • 4 spsk vand
  • 1 fed hvidløg
  • saft af 1 citron
  • salt
  • 1/2 granatæble
  • lidt feta

Sådan gør du

  • Vask grønkål og skær det fint.
  • Hak rødløg fint og bland det i en skål med grønkål. Tilsæt finthakket bredbladet persille.
  • Kom olie på en pande. Hæld vandet fra kikærter og kom dem på panden.
  • Lad det stege et minuts tid og kom derefter soyasauce på. Lad det stege lidt, så soya steges ind i kikærterne.
  • Lad kikærterne køle af og imens laves dressingen.
  • Alle ingredienserne til dressingen blandes i en skål. Smages til med salt.
  • Kom dressingen i skålen med salat og rør det godt rundt.
  • Anret salaten på tallerkener og tilsæt kikærter, granatæblekerner og feta.

 grønkålssalat med tahindressing

 grønkålssalat med tahindressing groenkaalssalat-5  grønkålssalat med tahindressing

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy