Tærte med karamelliserede løg, mozzarella og rosmarin

af Stinna
Tærte med karamelliserede løg

Tærte med karamelliserede løg og mozzarella. Skøn tærte med grov bund, lækre karamelliserede rødløg, ost og rosmarin. Denne tærte lavede jeg i sidste uge, da min kæreste og jeg var i sommerhus. Vi spiste den både til frokost og aftensmad. Til aftensmad spiste vi den sammen med en god salat.

Vegetarisk tærte med løg

Jeg er vild med tærter og har længe gerne ville prøve en med karamelliserede løg. For at tærten ikke blev for sød, har jeg valgt at tilsætte balsamico, mozzarella og rosmarin. Tærten blev virkelig god og jeg vil derfor gerne dele opskriften med jer. Jeg brugte rødløg til tærten, som blev stegt sammen med honning, olie og balsamico.

Hvis du også er vild med tærte, så er disse opskrifter måske noget for dig:

Rødbedetærte med feta

Tærte med rødløg og feta

Karamelliserede løg

De karamelliserede løg giver en virkelig god smag til tærten. De er både søde, lidt sure og bare kraftige i smagen. De passer virkelig godt sammen med rosmarin og mozzarella. Mange spiser karamelliserede løg sammen med gedeost, men jeg kan virkelig ikke lide gedeost. Derfor har jeg brugt mozzarella istedet.

Tærten herunder har jeg angivet til fire personer, hvor der også spises en salat til. Men så er der sikkert også rester til frokosten dagen efter. Tærten smager nemlig også rigtig godt kold. Jeg har brugt en lidt lille tærteform, da det var det eneste der var i sommerhuset. Men min bund blev lidt tyk, som I kan se på billederne, så en almindelig tærteform eller springform vil være passende.

Men nu til opskriften på Tærte med karamelliserede løg:

5 fra 1 stemme
Tærte med karamelliserede løg
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
40 min
Samlet tid
1 t
 
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer
Ingredienser
Tærtebund
  • 1 dl groft mel fx fuldkornshvedemel
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl creme fraiche /skyr
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/4-1/2 tsk. salt
Karamelliserede rødløg
  • 4 rødløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. honning
  • 2 spsk. balsamico
Æggemasse
  • 4 æg
  • 1 kugle mozzarella
  • 1 spsk. frisk rosmarin hakket fint
  • salt
  • peber
Sådan gør du
Tærtebund
  1. Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft). 

  2. Bland alle ingredienserne i en skål. Bland et hele godt sammen. Dejen må gerne være en smule klistret.

  3. Smør en form med olie. Alternativt kom bagepapir i.

  4. Kom dejen i formen og pres dejen ud med fingrene. Prik dejen med en gaffel. 

  5. Bag tærtebunden i 10 minutter i en forvarmede ovn. 

Karamelliserede rødløg
  1. Fjern skrællen på løg. Skær løg over i halve og skær dem derefter i skiver – de skal ikke være alt for tynde. 

  2. Kom olie, honning og balsamico på en varm pande. Tilsæt løg og lad det hele stege, til alt væsken er på løgene. Når løgene er karameliserede fjernes panden fra blusset.

Æggemasse
  1. Kom æg i en skål. Skær mozzarella i tern og tilsæt dem skålen. 

  2. Tilsæt finthakket rosmarin, salt og peber. Rør det hele godt rundt. 

  3. Fordel æggemassen i den forbagte tærtebund. Kom de karameliserede rødløg på toppen. 

  4. Tærten bages til fyldet er stivnet og gyldent. Hold øje med den – bages u 30-40 minutter.

Print Friendly, PDF & Email
4 Kommentarer

4 Kommentarer

Sarah 14. april 2019 - 21:19

Super lækker tærte….Lige lidt smuldret feta ud over inden servering, så bliver det ikke meget bedre.

Reply
Stinna 15. april 2019 - 18:50

Tusind tak skal du have – og lækkert med feta :-)

Reply
Ann-Mari Schufri 21. april 2019 - 13:57


Kære Stinna,
Jeg er så glad for, at jeg har fundet din madblog. Jeg er hverken vegetar eller veganer, men foretrækker grøntsager frem for kød.
I dag lavede jeg din rødløgstærte – dog med et strejf af ristet bacon, mælk og creme fraiche i æggemassen.
Står nu i ovnen, mangler at smage ….. gllder mig!

Reply
Stinna 22. april 2019 - 08:02

Kære Ann-Mari. Tusind tak skal du have – sikke en sød besked. Spændende med din tærte, jeg håber at den blev god. :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.