
Tærte med karamelliserede løg og mozzarella. Skøn tærte med grov bund, lækre karamelliserede rødløg, ost og rosmarin. Denne tærte lavede jeg i sidste uge, da min kæreste og jeg var i sommerhus. Vi spiste den både til frokost og aftensmad. Til aftensmad spiste vi den sammen med en god salat.
Vegetarisk tærte med løg
Jeg er vild med tærter og har længe gerne ville prøve en med karamelliserede løg. For at tærten ikke blev for sød, har jeg valgt at tilsætte balsamico, mozzarella og rosmarin. Tærten blev virkelig god og jeg vil derfor gerne dele opskriften med jer. Jeg brugte rødløg til tærten, som blev stegt sammen med honning, olie og balsamico.
Hvis du også er vild med tærte, så er disse opskrifter måske noget for dig:

Karamelliserede løg
De karamelliserede løg giver en virkelig god smag til tærten. De er både søde, lidt sure og bare kraftige i smagen. De passer virkelig godt sammen med rosmarin og mozzarella. Mange spiser karamelliserede løg sammen med gedeost, men jeg kan virkelig ikke lide gedeost. Derfor har jeg brugt mozzarella istedet.
Tærten herunder har jeg angivet til fire personer, hvor der også spises en salat til. Men så er der sikkert også rester til frokosten dagen efter. Tærten smager nemlig også rigtig godt kold. Jeg har brugt en lidt lille tærteform, da det var det eneste der var i sommerhuset. Men min bund blev lidt tyk, som I kan se på billederne, så en almindelig tærteform eller springform vil være passende.
Men nu til opskriften på Tærte med karamelliserede løg:
Tærte med karamelliserede løg
Ingredienser
Tærtebund
- 1 dl groft mel fx fuldkornshvedemel
- 2 dl hvedemel
- 1 dl creme fraiche /skyr
- 1/2 dl olivenolie
- 1/4-1/2 tsk. salt
Karamelliserede rødløg
- 4 rødløg
- 2 spsk. olivenolie
- 2 tsk. honning
- 2 spsk. balsamico
Æggemasse
- 4 æg
- 1 kugle mozzarella
- 1 spsk. frisk rosmarin hakket fint
- salt
- peber
Sådan gør du
Tærtebund
- Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
- Bland alle ingredienserne i en skål. Bland et hele godt sammen. Dejen må gerne være en smule klistret.
- Smør en form med olie. Alternativt kom bagepapir i.
- Kom dejen i formen og pres dejen ud med fingrene. Prik dejen med en gaffel.
- Bag tærtebunden i 10 minutter i en forvarmede ovn.
Karamelliserede rødløg
- Fjern skrællen på løg. Skær løg over i halve og skær dem derefter i skiver – de skal ikke være alt for tynde.
- Kom olie, honning og balsamico på en varm pande. Tilsæt løg og lad det hele stege, til alt væsken er på løgene. Når løgene er karameliserede fjernes panden fra blusset.
Æggemasse
- Kom æg i en skål. Skær mozzarella i tern og tilsæt dem skålen.
- Tilsæt finthakket rosmarin, salt og peber. Rør det hele godt rundt.
- Fordel æggemassen i den forbagte tærtebund. Kom de karameliserede rødløg på toppen.
- Tærten bages til fyldet er stivnet og gyldent. Hold øje med den – bages u 30-40 minutter.
Noter

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
24 Kommentarer
Super lækker tærte….Lige lidt smuldret feta ud over inden servering, så bliver det ikke meget bedre.
Tusind tak skal du have – og lækkert med feta :-)
Kære Stinna,
Jeg er så glad for, at jeg har fundet din madblog. Jeg er hverken vegetar eller veganer, men foretrækker grøntsager frem for kød.
I dag lavede jeg din rødløgstærte – dog med et strejf af ristet bacon, mælk og creme fraiche i æggemassen.
Står nu i ovnen, mangler at smage ….. gllder mig!
Kære Ann-Mari. Tusind tak skal du have – sikke en sød besked. Spændende med din tærte, jeg håber at den blev god. :-)
Den ser lækker ud! Tror du det ville passe med en aged havarti i stedet for mozzarella? :)
Mange tak :-) Det har jeg desværre ikke forsøgt, men tror smagsmæssigt det ville passe ganske fint.
Lækkert! Havde ikke mozzerella så det blev revet ost og rugmel istedet for grahamsmel.. men det blev den ikke mindre god af… Super god ide med de karm. Løg i bals. Mums.
Dejligt at høre. Mange tak :-)
Der mangler fyld/æggemasse. Måske noget hytteost havde været godt
Øv. Blev fyldet da ikke dækket godt nok? :-)
Ser lækkert ud. Hvor stor er formen, du bruger? :-)
Mange tak :-) Det er en lille tærteform. Husker ikke lige størrelsen, jeg vil måle næste gang den laves.
Hej, kan det passe, at der ikke skal gær i tærtedejen?
Hej. ja, jeg har aldrig prøvet med gær i tærtedej :-)
Virkelig en winner hver eneste gang! – men ikke en overraskelse når opskriften kommer herfra, 1000-tak for alle opskrifterne igennem årene!
Tusind tak :-) Dejligt at mine opskrifter kan bruges.
Jeg har lavet tærten såååå mange gange – det er virkelig min go to!
Jeg er en af de typer, der er ret doven i et køkken og bryder mig ikke så meget om at lave mad. Men den her opskrift er så nem, og jeg køber aldrig tærtebunde i supermarkedet, fordi den her er så let og hurtig at lave og så er den smagfuld. Kunne snildt spise tærten hver dag, så god er den
Hvor dejligt, mange mange tak :-)
Virkelig lækker tærte! Varm anbefaling :-)
Tusind tusind tak :-)
Hej Stinna, tror du tærten kan fryses?
Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)
Denne opskrift bliver uden tvivl lavet igen snart!
Jeg har aldrig lavet en tærtebund selv før, men jeg tror aldrig jeg kommer til at købe færdig dej igen, fordi denne opskrift er så nem! Og smagte så godt!
Tak for denne opskrift!
Vi spiste den med en lækker salat til, creme frais, og ristede græskarkerner.
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak for tilbagemeldingen :-)