Min mors bedste blomkålssuppe – blomkålssuppe med kokosmælk

af Stinna
blomkålssuppe med kokosmælk

Blomkålssuppe med kokosmælk. Skøn, cremet og smagfuld blomkålssuppe med karrypasta og kokosmælk. I sidste uge var jeg hjemme hos min mor, som havde inviteret på aftensmad. Min mor er ret vild med suppe ( som jeg også er!) og havde lavet den lækreste blomkålssuppe med kokosmælk. Jeg fik opskriften af hende og lavede den selv, allerede få dage efter. Suppen er virkelig nem at lave og passer derfor perfekt til hverdagsaftensmad. 

Blomkålssuppe med kokosmælk og karrypasta

Min mor valgte at servere suppen med smørstegte croutoner, som smagte virkelig skønt. Men jeg har toppet suppen med friske koriander og ristede cashewnødder, men du kan toppe den med lige hvad du ønsker. Ristede mandler eller sprøde ovnbagte kikærter kunne også være lækkert som topping.  Suppen er vegansk og er den perfekte hverdagsmad i denne kulde!

Men nu til opskriften på blomkålssuppe. Suppen her er en blendet suppe, hvilket gør den ekstra cremet. Du kan sikkert også blot hakke blomkål og undlade at blende den.

Blomkålssuppe med kokosmælk

Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Ret: Aftensmad, Suppe
Køkken: Vegetarisk
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. blomkål
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 500 ml bouillion-vand
  • 2 tsk. rød karrypasta
  • 1 dåse kokosmælk
  • olie til stegning fx kokosolie
  • salt
  • ristede cashewnødder

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg.
  • Steg det i olie, til løgene er gyldne.
  • Tilsæt karrypasta.
  • Tilsæt hakket blomkål. Det behøver ikke at være finthakket, da suppen skal blendes.
  • Tilsæt vand og kokosmælk og lad suppen koge, til blomkål er mørt.
  • Suppen blendes og smages til med salt.
  • Toppes med koriander og ristede cashewnødder.
  • Velbekomme!
Hvis du også er helt vild med suppe, så er disse måske også noget for dig:

blomkålssuppe med kokosmælk blomkålssuppe med kokosmælk

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

21 Kommentarer

21 Kommentarer

Kristina 18. januar 2016 - 14:19

Hej Stinna.

Lækker opskrift (endnu én) – den skal afprøves! Ved du nogenlunde hvor meget dit blomkålshoved vejede? Jeg plejer at handle øko-varianten, men de er generelt ret små, så måske jeg skal have to styk til denne portion?

På forhånd tak for svar og tak for de mange opskrifter du til stadighed finder på :)

/Kristina.

Reply
Stinna 18. januar 2016 - 14:21

Jeg vil sige at det var et mellemstort (dansk) blomkål :-) Måske brug 2 når det er øko. Skønt at du kan bruge min opskrift :-)

Reply
Malene 24. januar 2020 - 16:27

Hej Stinna,
Genial opskrift som vi har lavet flere gange Ved du hvor mange kcal der er i 1 dl?? Jeg vil så gerne spise suppen selvom jeg er på slankekur… bare et spørgsmål om, hvor meget jeg så kan spise med god samvittighed…
Kh Malene

Reply
Stinna 26. januar 2020 - 12:18

Tusind tak :-) Det ved jeg desværre ikke.

Reply
Malene 24. januar 2020 - 16:26

Hej Stinna,
Genial opskrift som vi har lavet flere gange Ved du hvor mange kcal der er i 1 dl?? Jeg vil så gerne spise suppen selvom jeg er på slankekur… bare et spørgsmål om, hvor meget jeg så kan spise med god samvittighed…
Kh Malene

Reply
Kristina 18. januar 2016 - 14:31

Du er en stjerne – tak :)

Reply
Marie-Louise 18. januar 2016 - 21:37

Hej Stinna.
Opdagede din blog idag, og måtte prøve denne opskrift her til aften – den blev super vellykket og smagte FANTASTISK. helt klart ikke sidste gang den skal laves – virkelig nem og lækker. glæder mig til at prøve nogle af dine andre opskrifter.. har du selv nogle favoritter, hvis det skal gå lidt hurtigt?

Reply
Stinna 18. januar 2016 - 23:47

Hej :-) Skønt at du kunne lide opskriften og finde vej her til bloggen.Det kommer lidt an på, om du er veganer eller vegetar?

Reply
Heidi Kokborg 20. januar 2016 - 22:06

Ih, hvor ser den her suppe altså bare lækker ud! Jeg elsker simpelthen bare kokosmælk i suppe. Det smager så godt. Jeg glæder mig allerede til at smage denne lækre suppe :)

Reply
Stinna 21. januar 2016 - 08:26

Tak for din søde kommentar :-) Jeg er også vild med kokosmælk i suppe!

Reply
Josefine @ Sprouted Fig 23. januar 2016 - 23:38

Mums, hvor ser den her suppe bare lækker ud – og så endda ikke for besværlig at lave :) Den må prøves en af de her vinterdage

Reply
Stinna 24. januar 2016 - 09:27

Den er nemlig både nem og lækker :-D Jeg håber du får den afprøvet!

Reply
Marie 20. april 2016 - 19:59

Hej stinna, super lækker suppe! Den må jeg prøve :-) hvad kunne du forslå at bruge istedet for kokosmælk? :-)
Hvis man er allergier
Hilsen Marie

Reply
Stinna 21. april 2016 - 07:25

Hej Marie,
tak skal du have :-) Fløde eller kokosmælk er nok bedst. Måske du kan bruge soyafløde istedet?

Reply
Anna D 26. oktober 2016 - 18:46

Hej Stinna
Jeg lavede blomkålssuppen til aftensmad. Jeg brugte grøn karrypasta, for det var det jeg havde og så pressede jeg saften af en halv lime i tilsidst. Det er virkelig en dejlig suppe. Det lyder spændende med kogebogen. Pøj pøj med alle dine projekter. <3

Reply
Stinna 26. oktober 2016 - 22:17

Hvor lyder det bare lækkert! og tak skal du have :-)

Reply
Malene 12. november 2016 - 18:16

Hej Stinna.
Suppen ser så lækker ud. Tror du man kan bruge frossen blomkål i stedet for frisk, og i så fald hvor meget?

Reply
Stinna 12. november 2016 - 22:01

Hej, det har jeg desværre aldrig forsøgt :-) Skriv gerne hvordan det bliver!

Reply
Stinna 12. november 2016 - 22:03

Det ved jeg desværre ikke, det har jeg aldrig prøvet :-)

Reply
stine 29. november 2016 - 14:11

hvornår skal tomatpure’en i?

Reply
Stinna 29. november 2016 - 18:37

Hej – bare sammen med karrypasta :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy