Kikærtesuppe

af Stinna

kikærtesuppe

Kikærtesuppe med chili, kokosmælk og spicy krydderier. Jeg ved ikke med jer, men jeg har aldrig prøvet at blende en suppe med kikærter i før? Det var først forleden da min veninde fortalte om hendes lækre aftensmad, at jeg fik lyst til at prøve. Normalt kommer jeg blot kikærter i, men undlader at blende.

De blendede kikærter gør suppen fyldig og det passer perfekt i denne krydrede suppe. Jeg lavede en stor portion, så jeg havde til flere dage.

Lad jer ikke skræmme af den lange ingrediensliste, det meste er krydderier.


★ KIKÆRTESUPPE (3-4 portioner) 

1 løg

2 fed hvidløg

1 porre

1 lille klump ingefær  ( 1 x 1 cm)

½ rød chili

olivenolie til stegning

1 tsk spidskommen

1 tsk karry

1 tsk paprika

1 spsk tomatpure

½ broccoli

3 store gulerødder

1 dåse hakkede tomater

1 dåse kikærter

½ L vand

1 dåse kokosmælk

1 spsk citronsaft

salt

( evt 1 tsk bouilliion)

Fremgangsmåde:

  1. Hak løg, hvidløg, porre, chili og ingefær. Det behøver ikke hakkes fint, da suppen skal blendes.
  2. Kom olie i en gryde og steg ovenstående til løget bliver klart i farven.
  3. Tilsæt nu spidskommen, karry, paprika og tomatpure. Lad det stege kort, mens du rører godt rundt.
  4. Tilsæt grofthakket broccoli, hakkede gulerødder, kikærterne, vand og dåsen med de hakkede tomater.
  5. Lad det koge, til grøntsagerne er møre.
  6. Når grøntsagerne er møre, skal suppen blendes. Jeg brugte en stavblender.
  7. Når suppen er blendet, tilsættes kokosmælk.
  8. Smag suppen til med citron, salt og måske lidt bouillon.
  9. Serveres med groft brød til.
  10. Velbekomme!

kikærtesuppe-3kikærtesuppe-2

Print Friendly, PDF & Email
14 Kommentarer

14 Kommentarer

Fru Skov 13. november 2015 - 11:25

Wow det lyder godt! Den må jeg prøve at lave i næste uge det er dejligt med nogle veganske opskrifter

Reply
Stinna 13. november 2015 - 13:55

Skønt at du kan bruge opskriften :-)

Reply
Ninna 13. november 2015 - 13:06

Tror du man kan erstatte kokosmælken med noget andet, eksempelvis kvark? :-)

Reply
Stinna 13. november 2015 - 13:55

Jeg har aldrig forsøgt med kvark i en suppe, så det ved jeg desværre ikke :-)

Reply
Blomkålssuppe med kokosmælk og karrypasta 28. maj 2016 - 21:01

[…] Læs også min opskrift på Spicy suppe med kokosmælk (vegansk) og Kikærtesuppe.  […]

Reply
Sidse 13. november 2016 - 16:53

Fantastisk suppe – den skal helt klart laves igen! Den smager dog ikke ligeså godt dagen efter.

Reply
Stinna 17. november 2016 - 22:23

Tak skal du have :-) Jeg har faktisk aldrig gemt den til dagen efter – måske det hjælper at fryse den ned?

Reply
Emma 18. september 2017 - 11:31

Kan man tilføre fiskeboller?

Reply
Stinna 18. september 2017 - 13:46

Det aner jeg desværre ikke, da jeg ikke selv spiser fisk :-)

Reply
Vegetarisk madplan uge 44 - Stinna 29. oktober 2017 - 09:51

[…] Få opskriften ved at klikke lige her.  TIRSDAG Skøn efterårssalat græskar og kikærter. […]

Reply
Bodil 18. marts 2019 - 11:30

Hej Stinna,
Jeg kan rigtig godt lide dine opskrifter på supper og gryderetter, men men der er næsten altid kokosmælk i, og det er lidt uheldigt hvis man har svært ved at ho,de den slanke linie. Nogen ideer?
Mvh Bodil

Reply
Stinna 18. marts 2019 - 11:31

Hej Bodil, mange tak for din kommentar. Herhjemme synes vi kokosmælk giver den bedste smag. Men jeg tænker at du evt. kan bruge light kokosmælk eller måske skifte det ud med madlavningsfløde? Jeg har dog ikke forsøgt :)

Reply
Trine 5. april 2019 - 07:13

Hej Bodil og Stinna.
Jeg har fulgt bloggen her i mange år, og har altid brugt light kokosmælk i alle retterne! Man skal dog huske, at man i så fald skal skrue lidt ned for krydderierne, fordi der ikke er så meget fedme til at tage fra med ;-)

Reply
Stinna 5. april 2019 - 09:21

Hej Trine. Mange tak for tippet :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.