Kikærtesuppe med chili, kokosmælk og spicy krydderier. Nem og velsmagende vegetarisk suppe, som jeg fik anbefalet af en veninde.Jeg ved ikke med jer, men jeg har aldrig prøvet at blende en suppe med kikærter i før? Det var først forleden da min veninde fortalte om hendes lækre aftensmad, at jeg fik lyst til at prøve. Normalt kommer jeg blot kikærter i, men undlader at blende.
Kikærtesuppe med kokosmælk
De blendede kikærter gør suppen fyldig og det passer perfekt i denne krydrede suppe. Jeg lavede en stor portion, så jeg havde til flere dage.
Opskrift på kikærtersuppe
Kikærtesuppe
Ingredienser
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stk. porre
- 1/2 stk. rød chili (eller lidt tørret chili)
- 1 lille klump ingefær (kan sagtens undværes)
- olie til stegning
- 1 spsk. spidskommen
- 1 spsk. karry
- 1 spsk. tomatpure
- 3 stk. store gulerødder
- 1/2 stk. broccoli
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kikærter – ca. 240g kogte (eller butterbeans)
- 1/2 L vand med bouillionterning i
- 1 dåse kokosmælk
- salt
- 1 spsk. citronsaft
Sådan gør du
- Hak løg, hvidløg, porre, chili og ingefær. Det behøver ikke hakkes fint, da suppen skal blendes.
- Kom olie i en gryde og steg ovenstående til løget bliver klart i farven.
- Tilsæt nu spidskommen, karry og tomatpure. Lad det stege kort, mens du rører godt rundt.
- Tilsæt grofthakket broccoli, hakkede gulerødder, kikærterne, vand, kokosmælk og dåsen med de hakkede tomater.
- Lad det koge, til grøntsagerne er møre.
- Når grøntsagerne er møre, skal suppen blendes. Jeg brugte min almindelige blender.
- Hæld suppen tilbage i gryden igen og varm den op.
- Smag suppen til med citron og salt.
- Serveres med groft brød til. Velbekomme!
Tilbehør til suppe
Server suppen sammen med groft brød – fx disse lækre grovboller, som også er dem jeg har brugt på billedet.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.
14 Kommentarer
Wow det lyder godt! Den må jeg prøve at lave i næste uge det er dejligt med nogle veganske opskrifter
Skønt at du kan bruge opskriften :-)
Tror du man kan erstatte kokosmælken med noget andet, eksempelvis kvark? :-)
Jeg har aldrig forsøgt med kvark i en suppe, så det ved jeg desværre ikke :-)
Fantastisk suppe – den skal helt klart laves igen! Den smager dog ikke ligeså godt dagen efter.
Tak skal du have :-) Jeg har faktisk aldrig gemt den til dagen efter – måske det hjælper at fryse den ned?
Kan man tilføre fiskeboller?
Det aner jeg desværre ikke, da jeg ikke selv spiser fisk :-)
Hej Stinna,
Jeg kan rigtig godt lide dine opskrifter på supper og gryderetter, men men der er næsten altid kokosmælk i, og det er lidt uheldigt hvis man har svært ved at ho,de den slanke linie. Nogen ideer?
Mvh Bodil
Hej Bodil, mange tak for din kommentar. Herhjemme synes vi kokosmælk giver den bedste smag. Men jeg tænker at du evt. kan bruge light kokosmælk eller måske skifte det ud med madlavningsfløde? Jeg har dog ikke forsøgt :)
Hej Bodil og Stinna.
Jeg har fulgt bloggen her i mange år, og har altid brugt light kokosmælk i alle retterne! Man skal dog huske, at man i så fald skal skrue lidt ned for krydderierne, fordi der ikke er så meget fedme til at tage fra med ;-)
Hej Trine. Mange tak for tippet :-)
Virkelig lækker suppe som både min mand og børn spiste
Hvor dejligt, tak for tilbagemeldingen :-)