5,4K
Chana masala er en vegetarisk indisk gryderet, som er fyldt med smag og spises med ris, naanbrød og raita til.
Indisk vegetarret med kikærter
Opskriften herunder er inspireret af den indiske ret chana masala. Jeg har dog valgt at lave den på min måde og har tilsat lidt ekstra tomat. Den smager skønt og har en krydret smag. Retten er lavet med skønne krydderier, hvidløg, ingefær og kikærter. Opskriften rækker til 4 personer, hvis I også spiser tilbehør til.
Chana masala
Den indiske gryderet er til 4 personer, hvis det spises med ris, naanbrød og yoghurt til.
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 1 stk. stort løg
- 3 fed hvidløg
- 2 x 2 cm frisk ingefær
- lidt frisk chili
- 2 spsk. spidskommen
- 1 spsk. stødt koriander
- 1 spsk. tørret gurkemeje
- 1/2 tsk. stødt nellike
- 1/2 tsk. kardemomme
- 1 tsk. kanel
- 6 stk. store tomater
- 2 dåser hakkede tomater
- 1/2-1 spsk. citronskræl
- 2 stk. laurbærblade
- evt. lidt vand
- 1 dåse kikærter
- salt og peber
Sådan gør du
- Start med at hakke løg og hvidløg. Kom olie på en stor pande (eller gryde) og tilsæt hakkede løg og hvidløg. Lad det stege lidt – det må ikke blive brunt.
- Riv ingefær fint. Hvis du bruger økologisk ingefær, behøver du ikke at skrælle det. Tilsæt det til panden.
- Tilsæt nu chili, spidskommen, koriander gurkemeje, nellike, kardemomme og kanel. Rør rundt mens det steger et øjeblik.
- Skær tomater i tern og tilsæt i panden. Tilsæt dåserne med hakkede tomater, fintrevet citronskræl og laurbærblade. Lad det nu simre, til saucen er kogt lidt ind.
- Skyl kikærterne grundigt. Tilsæt dem til panden, sammen med salt og peber.
- Server retten sammen med ris, indisk yoghurtdip og naanbrød.
Indiske retter
Indisk mad er én af mine favoritter. Jeg kan anbefale at servere hjemmelavede vegetariske samosaer til denne ret – og måske også servere mangochutney til.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.