Mangochutney

af Stinna
Vegetarisk samosa

Mangochutney er en skøn krydret chutney lavet af frisk mango, løg, hvidløg, æblecidereddike, sukker og skønne krydderier.

Hjemmelavet mangochutney

Opskriften herunder er lavet med en masse krydderier. Derfor er den heller ikke flot gul, men i stedet mere brun. Den smager dog fantastisk som tilbehør til indiske retter – fx som tilbehør til vegetarisk samosa.

Mangochutney

Forb. tid5 min
Tilb. tid30 min
Ret: Dip og dressinger
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 portioner
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. frisk mango
  • 2 dl vand
  • 1/2 dl sukker
  • 1/2 dl æblecidereddike
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. koriander
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at hakke løg og hvidløg fint. Kom det i en gryde med lidt olie. Lad det stege lidt – det må ikke blive brunt.
  • Skær mango i mindre tern.
  • Kom mango og resten af ingredienserne i en gryde. Lad det koge, til mango er mørt og der ikke er meget væske tilbage.
  • Smag til med salt. Opbevares på køl.

Ellers kan du servere mangochutney som tilbehør til indisk dahl, sammen med hjemmelavede naanbrød og indisk raita.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy