Vegetarisk flammkuchen med fyld af kartofler, stegte svampe og rødløg. Flammkuchen ligner mest en meget tynd pizza og kaldes også for tarte flambée.
Vegetarisk flammkuchen
Flammkuchen består af en helt sprød bund, som ikke minder om en almindelig pizza. Dejen indeholder nemlig ikke gær, så den er ikke luftig som vi kender en klassisk pizzadej. Der bruges heller ikke tomatsauce, men i stedet smøres bunden med enten creme fraiche eller som jeg har gjort i denne opskrift; mascarpone og creme fraiche. Derfor minder en flammkuchen måske mest om en hvid pizza.
Vegetarisk flammkuchen
Ingredienser
Bund
- 300 g hvedemel
- 125 g vand, koldt
- 4 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
Topping
- 100 g mascarpone
- 2 spsk. creme fraiche (gerne en fed variant)
- 3 tsk. timian, tørret
- 1/2-1 tsk. salt
- 1 drys peber
Grønt
- 5-6 stk. kartofler
- 100 g champignon
- olivenolie
- 2 stk. rødløg
- evt. lidt frisk persille
Sådan gør du
Dejen
- Start med at lave dejen. Kom alle ingredienserne i – eller i en røremaskine. Dejen kan godt virkelig lidt tør, men skal blot lige æltes godt sammen. Dejen skal ikke æltes længe.
- Pak dejen ind i en frysepose eller pak den ind i film. Lad den hvile i 30 minutter på køkkenbordet.
- Tænd ovnen på 250 grader (ikke varmluft), inden du laver fyldet.
Topping
- I en skål røres mascarpone, creme fraiche, timian, salt og peber sammen. Sæt det til side.
Grønt
- Vask kartoflerne godt – jeg skræller dem ikke. Skær dem i så tynde skiver, som du kan med en skarp kniv.
- Vask champignon grundigt og skær dem i skiver. Steg dem på en varm pande, til de er gyldne.
- Skær rødløg i tynde ringe.
Flammkuchen
- Del dejen i to. Kom en lille smule (ikke for meget) mel på køkkenbordet. Rul dejen tyndt ud. Placer dejen på hver sin bageplade med bagepapir.
- Smør mascarpone-cremen på. Placer kartofler i et tyndt lag, sammen med de stegte champignon og rødløg.
- Bages én ad gangen i ovnen i cirka 10-12 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne. Drys med groft salt, timian og evt. lidt persille. Velbekomme.
Noter
Tilbehør til flammkuchen
Flammkuchen kan både spises som en snack, en forret eller en frokost. Men herhjemme spiste vi den sprøde pizza til aftensmad sammen med en simpel salat. Min kæreste fik lidt oksekød på sin – og jeg valgte stegte svampe. Ét plus ved denne tærte-pizza er, at den er virkelig hurtig at lave, da dejen jo ikke skal hæve. Dog har dejen godt af lige at hvile 30 minutter på køkkenbordet. Din flammkuchen er færdig, når kanterne er knasende sprøde og har fået godt med farve.
Flammkuchen er en ret fra Alsace og bliver ofte omtalt om en fransk-tysk opskrift. Det er også i Tyskland jeg smagte en vegetarisk flammkuchen første gang. Det var faktisk i Flensburg og smagte så skønt. Jeg har i min creme til flammkuchen tilsat tørret timian. Prøv også at tilsætte 1 tsk. paprika og drys med parmesanost – det smager virkelig også skønt.
Du er også meget velkommen til at kigge forbi på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
4 Kommentarer
Det vil jeg helt klart prøve at lave! Ser dælme lækkert ud, godt alternativt til pizza!
Tak for en fantastisk inspirerende vegetarisk madblog som har redet min aftensmad mange gange!
Tusind tak for de pæne ord :-) Skriv endelig hvis du får den afprøvet.
Mmmmm…. lækkert. Tak Den prøver jeg. Men var da ikke nødvendigt at koge kartofleskiverne før ovnen? Blev de helt gennemkogt med at gå kun ind i ovnen?
Mange tak :-) Ja det gør de – men de skal skæres helt tynde.