Nem vegetarisk hverdagsmad – bagte grøntsager, hummus og falafler

af Stinna
Nem vegetarisk hverdagsmad

Nem vegetarisk hverdagsmad. Selvom jeg elsker at lave mad, så har jeg også dage, hvor jeg ikke orker at lave aftensmad. Eller dage hvor jeg kommer så sent hjem, at aftensmaden bare skal være virkelig nem at lave. Sådan en dag havde jeg forleden, hvor jeg endte med at lave nem, god og sund aftensmad alligevel. Så jeg vil i dette indlæg gerne komme med en idé til, hvordan man kan lave virkelig nem aftensmad.

Selvom det meste mad jeg deler herinde er rimelig nemt, så er dette bare lige en tand nemmere. Så det er altså helt perfekt til de dage, hvor man virkelig ikke orker at lave mad.

Falaflerne har jeg købt på frost og de er fra mærket Urtekram. De findes i de fleste supermarkeder og smager skønt. Selvom jeg godt kan lide at lave mine egne falafler, så er det bare ikke altid at jeg lige får det gjort – og så er det genialt, at man kan købe nogle færdige. Min opskrift på falafler er lige her, hvis du selv vil lave dem.

Derudover spises de bagte rodfrugter og falaflerne sammen med hummus. Igen findes der nogle ganske udmærkede slags hummus i mange supermarkeder, hvor de står på køl. Men ellers så kan man hurtigt blende sin egen og have til mange dage, det gør jeg ofte herhjemme – min opskrift er lige her.

Hvad spiser I, når det skal være ekstra nemt?

Nem vegetarisk hverdagsmad

Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Bagte grøntsager

  • 6 gulerødder/ kartofler / rødbeder
  • 1 peberfrugt
  • 3 spsk. olivenolie
  • groft salt
  • frisk timian

Hummus

  • 1 portion hummus

Falafler

  • 1 pakke frosne købe-falafler

Sådan gør du

Rodfrugter

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask rodfrugterne (skræl dem hvis de trænger). Vask peberfrugt.
  • Skær dem i mindre stykker og kom dem i et ildfast fad. Skær løg i stykker og kom det i fadet. 
  • Hæld olie i fadet og vend rodfrugterne og peberfrugt rundt. 
  • Drys med salt og frisk timian. 
  • Bages i ovnen til rodfrugterne er møre. 

Resten

  • Imens lunes falaflerne efter anvisning på pakken. 
  • Server de bagte grøntsager sammen med falafler og hummus. 
  • Velbekomme.

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

2 Kommentarer

Ole Rix Østergaard 13. februar 2019 - 15:51

Tak for gode opskrifter.
Hvor længe kan hj. l. Humus ca holde i køleskab
Mvh Ole

Reply
Stinna 15. februar 2019 - 15:34

Hej Ole, mange tak skal du have. Jeg vil gætte på en uges tid.
Hilsen Stinna

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.