Banh mi med æg

af Stinna

Banh mi med æg er en vegetarisk udgave af den vietnamesiske sandwich. Banh mi består af lyst brød, vietnamesiske pickles, mayo, chilisauce og koriander.

Vegetarisk banh mi med æg

Jeg har været i Vietnam to gange og har spist utallige Banh mi. I Vietnam stod der dengang små boder med banh mi på de fleste gadehjørner og den lækre sandwich blev derfor ofte min frokost ‘to-go’. Jeg fik altid en vegetarisk udgave med æg, som jeg har forsøgt at genskabe her.

I min version af den vietnamesiske sandwich har jeg lavet en mayo med chilisauce, ingefær, hvidløg og soyasauce. Det giver en masse smag til sandwichen. Dertil har jeg lavet scrambled egg, som passer godt til. Du kan også vælge at lave et spejl æg eller stege lidt tofu og komme i.

De vietnamesiske pickles har godt af at blive lavet et par timer før. Men du kan godt nøjes med at lave dem 20-30 minutter før.

Vegetar banh mi

Opskriften herunder rækker til 4 stk banh mi. Det rækker til 4 personer til en let froskost eller til 2 meget sultne personer til aftensmad.
Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Vietnamesiske pickles

  • 2 stk. gulerødder
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. rødløg
  • 2 dl eddike
  • 2 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk. salt

Chili mayo

  • 4 spsk. mayo
  • 4 tsk. sød chilisauce
  • 2 tsk. sesamfrø
  • 4 tsk. soyasauce
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 lille klump frisk ingefær, fintrevet
  • salt

Fyld

  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1/2 stk. agurk
  • 4 stk. æg
  • olie til stegning
  • salt og peber
  • friske koriander
  • 4 stk. lyse flutes

Sådan gør du

Vietnamesiske pickles

  • Start med at lave de syltede grøntsager. Skræl gulerødder og skær dem i helt tynde stave. Du kan bruge en skarp kniv eller et mandolinjern. Skær også agurk i helt tynde stave. Skær rødløg i tynde skiver. Kom det i et glas.
  • I en gryde blandes lagen af eddike, vand, sukker og salt. Kog det op, til al sukker er opløst. Hæld den varme lage over grøntsagerne. Sæt låg på med det samme. Lad dem gerne stå i minimum 20 minutter.

Chili mayo

  • Bland alle ingredienserne til chili mayo. Smag til med salt.

Fyld

  • Skær agurk og peberfrugt i tynde skiver.
  • Kom olie på en pande. Tilsæt æg og vend det godt rundt. Tilsæt salt og peber og lad det stege, til det er som scrambled eggs.
  • Lun flutes i ovnen.
  • Skær flutes op og smør med chili mayo. Kom grøntsager, scrambled eggs, vietnamesiske pickles og friske koriander i. Top gerne med lidt sød chilisauce. Velbekomme.

Fyld i banh mi

Du kan komme lige de grøntsager i, som du bedst kan lide. Jeg lavede mine vietnamesiske pickles af agurk, rødløg og gulerødder. Men mange bruger også kinaradise eller en smule spidskål sammen med gulerødderne. For mig er den lækre mayo obligatorisk i banh mi. Jeg blander den med sød chilisauce, men du kan også sagtens blande med sriracha sauce.

Vietnamesisk vegetarmad

Elsker du også asiatisk mad og især vietnamesisk? Så kan jeg anbefale dig at prøve Banh xeo – en vietnamesisk pandekage jeg læste at lave på et madkursus i Vietnam. Ellers er der de klassiske friske forårsruller (også kaldet vietnamesiske forårsruller).

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy